• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 22 °C

BACASIZ FABRİKALARIMIZIN TOPLANDIĞI KAMPÜSÜN TEMELİ ATILDI

Fikri TAŞ

       Fabrikaların olmadığı Tunceli’de, bacasız fabrika olarak adlandırılan üniversitemizin merakla beklenen kampüsün temel atma töreni, alışılmışın dışında bakanların katıldığı görkemli bir törenle atıldı.
     Kültür Müdürlüğünün salonlarında düzenlenen törene, TOKİ Başkanı olarak ülkeyi inşaat şantiyesine çeviren, şimdiki hükümette, Şehirleşme Bayındırlık Bakanı olan Erdoğan BAYRAKTAR, Bingöllü Hemşehrimiz Kalkınma Bakanı, Cevdet YILMAZ, şimdiki TOKİ Başkan Vekili, Sayın Valimiz ev sahibi olarak Üniversitemizin Rektörü, çok sayıda davetli katılmıştı.
    Mahalli oyunumuz VARVARA gösterisi sonrası yapılan konuşmalar, bütün konukların zevkle dinlediği sık sık alkışladığı güzel, anlamlı, içerikli konuşmalar oldu.
     Önündeki metine bakmadan, düzgün akıcı bir dille, açılış konuşmasını yapan, Üniversitemizin (bacasız fabrikamızın) Kurucusu, Rektörü tarihi sayılacak güzel önemli konuşmalarından birini daha yaptı. Önemli bakanların bulunduğu
ortamda, Üniversitemizin bulunduğu konumu, gelecekteki kazanımları, beklentileri anlatırken, değişen dünyayla, birlikte öne çıkan insan odaklı evrensel değerlere, özgürlüklere, insan haklarına sık sık vurgu yapması, İnsanları bu değişimlere katılmaya çağırması ona bir bilim adamına, yakışanıydı.
    Sayın Rektörümüzün, yatırımcı önemli bakanların hazır bulunduğu tarihi sayılacak toplantıda, Tunceli’nin önemli sorunlarını dile getirip çözümü için bakanlara çağrıda bulunması özellikle Tunceli Halkının ısrarla karşı olduğu barajların yapımı konusunda hükümetin, Tunceli Halkını dinlemesini, ikna etmesini veya ikna olunmasını istemesi, işsizlerimiz için 1300 kadro, evsiz yoksullarımız için, 1000 adet konut istemesi dakikalarca alkışlanan alkışlanması gereken yine bir o kadar önemli tarihi bir konuşmaydı.
     Şehirleşme, Bayındırlık Bakanının dediği bizimde katıldığımız gibi, Tunceli için kapı kapı koşturan Rektörümüz, bizim Tunceliler için bir şanstı.
    Üniversite dâhil Tunceli’de önemli projelerin gerçekleştirilmesinde önemli payı, çabası olan Sayın Valimizin, her zaman yaptığı konuşmalarında olduğu gibi devlet adamlığı kimliğini öne çıkaran konuşmasında, ağır koşullara rağmen bulundukları yerleri terk etmeyen Tuncelilere övgüler dizerken, ülkenin topyekûn kalkınması için kalkınma projelerinin bütün ülkeye, her köşeye yayılmasını, Devletin Doğuya güvenlik ekseninde değil, sevgiyle kucaklayıcı sorunlarını çözerek, gitmesini öneren birbirine katlanarak sevmenin, birlikteliğin, önemini vurgulayan, konuşması da, töreni zenginleştiren bir konuşmaydı.
    Hemşehrimiz ve Zaza olduğunu söyleyen, Tunceli yi çok sevdiğini, emekli olduğunda, verirlerse gelip Tunceli üniversitesinde öğretim görevlisi olmayı düşündüğü, Bingöllü Hemşerimiz, Kalkınma Bakanımız, Cevdet YILMAZ, yazılı metine bakmadan, doğulu şivesi ile temel hak ve özgürlükler, ağırlıklı yaptığı,  akıcı konuşmasında,  ‘2,8 milyarlık yatırımla 50 adet üniversite kurduk. Kurduğumuz üniversitelerimizi insan odaklı bilim yuvaları olmalarını istedik. Üniversitelerimizin birbirlerinin kopyaları olmamalarını, kendilerini farklılaştıran, farklılıkları zenginlik sayan, evrensel temel hak ve özgürlükleri, fikir özgürlüğünü öne çıkaran, sahiplenen ülkeyi daha demokrat bir ülke yapmaya çalışan, ilinin sosyal ekonomik kültürel sorunları ile de ilgilenen, katkı sağlayan üniversiteler olmalarını istedik.’ dedi.
   Karadenizli şivesi ile esprili bir konuşma yapan, TOKİ deyince, kurucusu, ilk akla geleni olan, Şehircilikten sorumlu Bayındırlık Bakanı, Tuncelilerin, tarihin derinliklerinden gelen, arayan, soran, sorgulayan bir halk olduğunu, Sayın Başbakanımızın 'git ihtiyaçlarını tespit et, yerine getirin.’ dediği Tunceli Halkına çok değer verdiklerini, Sayın Rektörün Tunceli Halkı için yaptığı talepleri dikkate alacaklarını, Baraj için Tunceli halkının hassasiyetlerini göz önünde bulunduracaklarını, söylediği konuşması, diğer konuşmacılar gibi büyük alkış aldı.
  Bacasız fabrikalarımızın kampüs temeli, şanslı olduğumuz Rektörümüzün büyük çabası ile görkemli bir törenle atıldı.
   Yalnız Kampüsün temeli atılmadı. Tunceli Halkının önemli sorunları devlet katında dile getirildi. Yerine getirileceği sözü alındı.
    Rektörümüz, kendine yakışan, bilim adamı kıyafetleri içinde, Yanlız bilim adamı değildi. Aynı zamanda Tunceli Halkının önemli bir temsilcisiydi.
    Hayırlı olsun.

    

Bu yazı toplam 1782 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim