• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 24 °C

ARDINDAN

Fikri TAŞ

    Bir yılı aşkın az sayılacak süre, ilimizin Emniyet Müdürlüğü görevini yapan Emniyet Müdürümüz, ERTAN YAVAŞ, Trabzon’a atandı.
   Valiler, Emniyet Müdürleri, ilin yönetiminde önemli yetkileri ellerinde bulunduran, büyük sorumlulukları olan makamlardır. Onların başarıları, başarısızlıkları doğrudan devletin hanesine yazılır. Halkla Devlet arasındaki ilişkileri kuran makamlardır. Yasalar çerçevesinde, insan hak ve özgürlüklerine dayalı icraatları, uygulamaları devleti, hukuk devleti olarak yücelteceği gibi, kendilerine de DEVLET ADAMI GİBİ DEVLET ADAMI kimliğini kazandırır.
   İlimiz, uzun yıllar çatışmaların yaşandığı, sıkıyönetimlerle, Olağanüstü Hal Yasaları ile yönetilen bir il oldu. İle atanan, ilin güvenliğinden sorumlu yetkililerin, Emniyet Müdürlerinin icraatları, hep gözler önünde öncelikle izlenen oldu.
   Tek partinin, iktidar olduğu ülkemizde, önemli makamlara yapılan atamaların, siyasi yanlı olup olmadığı sorgulamaları, ilimize atanan yetkililer içinde yapıldı.
   İlimize atanan son üç Emniyet Müdürü, devlet adamlığı kimliğini sergileyen yöneticiler oldular. Beklenenin aksine ön yargılardan uzak, tarafsız, kanunlar, çerçevesinde yaptıkları icraatları ile halkın güvenini kazandılar.
   Trabzon’a atanan Emniyet Müdürümüz, kısa süreli görevinde, halkın güvenini takdirini kazanmış, Yasalara bağlı, insan hak ve özgürlüklerine saygılı bir yöneticiydi. Yönetimi döneminde yapılan yüzlerce basın açıklamalarına, yürüyüşlere, geçmiş yıllarda yapıldığı gibi müdahale etmemiş. Kanunlar çerçevesinde gerekli işlemlerin yapılmasına izin vermişti. Bir başka emniyet Müdürünün yasaların izin verdiği basın açıklamalarında, görevlendirdiği memurlara rağmen gelip, basın açıklaması yapanlara biz at tekme tokat saldırdığı da geçmişte görülmüştü.
   Geçmişte, Özel Hareket Görevlilerine yapılan bir saldırı sonrası şehirde insan hakları ayaklar altına alınıp çiğnenmişti. Devletin görevlileri, güvenliğinden sorumlu oldukları halk üzerinde adeta terör estirmişlerdi. Şehrin merkezinde, halı sahada yapılan benzer saldırı sonrası güvenlik kuvvetleri tarafından halka herhangi kanun dışı bir muamele yapılmamış. Şehirde olağan üstü bir hava estirilmemişti. Bunda, eskiye oranla eğitilmiş polisin yanında, kanunlara, insan haklarına saygılı, Sayın Valimizle, Emniyet Müdürümüzün, payı olmuştu.
   Bir siyasi partinin tek başına iktidar olduğu dönemde, atanmalarına rağmen, tarafsızlıkları, modern çağdaş yaşamları, kurdukları ilişkileri ile de halkın güvenini kazanmışlardı. Trabzon’a atanan Emniyet Müdürümüz, gerçekleştirdiği, hayata geçirdiği projelerle, asli görevinin yanında toplumsal sorunların çözümünün de, de çalışmalar yapmış, sorumluluklar almış. Sosyal, kültürel çalışmalara ağırlık vermiş. Halkı, öğrencileri, tiyatroyla buluşturmuş. Eğitim öğretimin sorunları ile yakından ilgilenmişti.
   Sempatik, mütevazı gülen yüzü ile, Halkın güvenini kazanmıştı. Atanmasını, hakkında düşündüklerini, sokaktaki vatandaşa sordum. Sokaktaki vatandaş,’ iyi niyetli, iyi bir müdürdü. Biz, müdürümüzden memnunduk. Niye aldılar.’ diye üzüldüklerini belirtiyorlardı. Bu Tunceli’de görev yapan Emniyet müdürleri için yapılan önemli bir değerlendirmeydi.
   Kendisini, halkın tanımı ile ‘iyi bir müdür olarak’ hatırlayacağız.
   Yeni görevinde başarılar diliyoruz.



Fikri TAŞ

Bu yazı toplam 1094 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim