• BIST 10895.25
  • Altın 2509.56
  • Dolar 32.1825
  • Euro 34.9739
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 11 °C

ARDINDAN

Fikri TAŞ


     Milli Eğitim Müdürümüzdü.2019 yılında, ilimize Tunceli’ye Milli Eğitim Müdürü olarak atanmıştı. Atanması ulusal Basında haber olmuştu. O, zaman Bakan olan Sayın Ziya SELÇUK Beyin, yakından tanıdığı, ALEVİ kökenli bir eğitimciydi. Alevi kökenli olması ulusal basında haber olmuştu.
    İlimizde,  4,5 yıl Milli Eğitim Müdürlüğü yapmıştı. Ankara ya Bakanlığa tayini yapılmıştı. Vedalaşmak için aramıştı. Gazete yerimde bekledim geldiler. O,kadar çok dostuna, sevenine veda etmişti ki yorgundu. Yüzünde ayrılığın verdiği hüzün vardı. Yorgunluğun teri vardı.4,5 yıl görev yaptığı Tunceli’de, çok dostu seveni olmuştu.
    Personeli çok, bütün halkla yakından dia loğu, bağı olan büyük bir kurumun başıydı. Personeliyle kurduğu aile bağı sayılacak yakın dostluğu, ilişkiyi, velilerle, halkla da kurmuştu.
    Görev süresinde ÇORONA salgın felaketi yaşanmıştı. Köylerdeki eğitime son verildiğinden, köy okulları kapatıldığından, Taşımalı eğitime ağırlık verilmişti. Bu süreçte Milli Eğitim Müdürlüğü, başarılı bir sınav vermişti. Çocukları, çok büyük salgından korumak için her türlü başarılı tedbirler alınırken, yoksul aile çocuklarının beslenmesini, taşıma masraflarını, Milli Eğitim Müdürlüğü, karşılamıştı. Bu hizmet toplumda geniş yankı bulmuştu.
    Başarılı örgencileri, öğretmenleri, yurt dışına, Avrupa ya göndermişlerdi. Yurt dışında bilgi ve becerilerini artıracak eğitimlere, uygulamalara, katılmalarını sağlamışlardı. Turistik tesislerde, otellerde, çalışacak bilgi ve becerilere sahip olmaları sağlanmıştı.
   Ülkemizde, deprem afeti hep gündemde olmuştu. İlimizde, deprem fay hatları üzerindeydi. İlimizdeki, Milli Eğitim Müdürlüğünün okulları, binaları, deprem afet tehlikesi karşısında, çoğunluğu eski yaşlı binalardı. Bunları tehlike olmaktan çıkarmak için büyük ölçüde başarılı güçlendirme çalışmaları yapılmıştı. Deprem afeti eğitim kurumlarında tehlike olmaktan büyük ölçüde çıkarılmıştı.
     İlçelerdeki eğitim kurumlarının, başarılı çalışmaları için Milli Eğitim Müdürlüğü, her türlü desteği vermişti. Milli Eğitim Müdürü, ilçeler dâhil eğitim kurumlarını, sürekli gezmişti. Denetlemişti. Varsa, sorunlarını, İhtiyaçlarını yerinde tespit ederek giderilmesini sağlamıştı. Eğitim seviyesi, ildeki bütün okullarda istenilen ölçüde artmıştı. Yükselmişti. Öğretmen kadrosu istenilen düzeyde eksiksiz sağlanmıştı.
    Okul öncesi eğitime ağırlık verilmişti. Okul öncesi küçük yaştaki çocukların ilkokula geçişini, kolaylaştırıcı, sosyal becerilerini, dil gelişimini artırıcı anaokulları açılmıştı.
     Basın mensubu bir gazeteci köşe yazarı olarak, ilimizde, kurumların çalışmalarını hep yakından izledim. Kamuoyunun yaklaşımlarını değerlendirmelerini, Köşeme taşıdım.
   Tayini Ankara’ya çıkan Milli Eğitim Müdürümüz Gürsel EKMEKÇİNİN, görevi süresince bir eksiğini, yanlışını, görüp köşeme taşıyamadım. Hep artılarını gördüm.
   Yeni görevi hayırlı olsun. Yeni görevinde de başarılı çalışmalar yapacağına, gönülden inanıyorum.
  Güle, güle Sayın EKMEKÇİ. Sizi hep hatırlayacağız.

Bu yazı toplam 2671 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim