• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • Tunceli 10 °C

AÇILIŞTA TUNCELİ HALKINA ÇAĞRI

Fikri TAŞ

        81 İlin Valiliklerinin, Özel İdare Genel Sekreterliklerinin, oluşturdukları VİLAYETLER BİRLİĞİ, Tunceli’ye bir ana sınıfı hediye etmiş. Kısa sürede inşa edilip hizmete hazır hale getirilen Anaokulunun, açılışına biz gazetecilerde davet edilmiştik.
        Soğuk bir havaya rağmen Okulun önünde düzenlenen törene katılım renkli ve yoğundu. Klasik, protokollü açılışlardan farklıydı. Sayın Valimizin, Sayın Rektörümüzün, kurum müdürlerinin yanında, battaniyeye sarılı bebekleri ile gelmiş anneler, çocuklar İlin tek bayan boyacısı da açılıştaydı. Okulu zarar ederek inşa ettiğini söyleyen, 85 yaşındaki Müteahhit ÇETİNDERE’de yaptığı eserin açılışındaydı.
        Açılış konuşmasını yapan, Tunceli’deki Eğitimin başı Milli Eğitim Müdürü, yeni bir eğitim kurumuna kavuşmanın sevinci içinde, yaptığı konuşmasın da, eğitim yapılan, 11. anaokulu ile okul öncesi eğitime önem verdiklerini, büyük başarı elde ettiklerini, başarılarının artarak süreceğini ifade etti. Merkez de ve İlçelerde eğitimin daha iyi koşullarda sürdürülmesi için, Sayın Valimizle, Hayırseverlerin destek ve yardımları ile yeni modern binalara kavuştuklarını, TOKİ tarafından yapılacak olan 24 derslikli GÜZEL SANATLAR VE SPOR LİSESİ ile küçük bir üniversite kampüsü kadar geniş bir alanda kurulacak olan Endüstri Meslek lisesinin, temellerinin önümüzdeki aylarda atılacağı müjdesini verdi.
       Açılışta konuşan Sayın Valimiz, Okul Öncesi Eğitimde, ülke çapında ortalama, dördüncü sırada olduklarını, bundan büyük bir memnuniyet duyduklarını, birinci olmamızın bizi daha çok memnun edip sevindireceğini söyledi.
       Açılış kurdelesi Sayın Valimiz, Üniversitemizin Rektörü, okulun inşaatını üstlenen Müteahhit tarafından kesildi. Eğitime hazır dayalı-döşeli sınıfları salonları gezen misafirlere, miniklerin anneleri tarafından hazırlanmış yiyecekler ikram edildi.
      İkram edilen çaylar içilirken, ilin sorunları da konuşuldu. Sayın Valimiz, Açılışta bulunan Afet Müdüründen Van depreminden ilimize getirilen Afetzedelerin durumlarını onları, yerleştirecek yerlerinin yeterli olup olmadığını ihtiyaçlarını sordu. Onları yerleştirecek yerlerinin yeterli olmadıklarını, ihtiyaçları olduğu bilgisini alan Sayın Valimiz, Basın Mensupları aracılığı ile halkımızdan yardım ellerini uzatmalarını istedi. Varsa boş duran evlerini geçici bir süre için afetzedelere açmalarını, ihtiyaçları olan ev eşyaları için evlerinde kullanmadıkları fazlalıklarla, afetzedelere yardımcı olmalarını istedi.
    Afet sorunu, yalnız Vanlıların sorunu değil, bütün ülkenin, bütün insanlığın ortak sorunudur. Tunceli Halkı da bu insanlık, yurttaşlık, sorunun da üstüne düşeni, yakışanı yapmalıdır. 
   Bir deprem kuşağında bulunan ülkemizin bütün yurttaşlarının, bir gün depremzede olabileceği unutulmamalıdır.
   Van Depremzedeleri Tunceli’dedirler. Tuncelilerin kendilerine yardım ellerini uzatacaklarını umarak gelmişler.
    Onları hayal kırıklığına uğratmayalım.

Bu yazı toplam 1498 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim