• BIST 10895.25
  • Altın 2507.506
  • Dolar 32.2119
  • Euro 34.9305
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 14 °C

AÇILIŞINDA

Fikri TAŞ


  MUNZUR DOĞA VE KÜLTÜR Festivali, SEYİT RIZADA, coşkuyla başladı. İstenilen büyük bir katılım olmasa da yakıcı sıcaklarda, katılım coşkuluydu. Katılımcıların çoğunluğu tahminen dışarıdan festivale katılmak için gelenlerdi.
    Seyit Rızada, açılışı beklerken, sıcaklardan korunmak için bir ağaç gölgesindeki bankta oturdum. Yanımda bir bayan oturuyordu. Rusça konuşuyordu. Yanındakilerde yabancılardı. Onlarda yabancı dille konuşuyorlardı. Ara sıra, Türkçede konuşuyorlardı. Dışarıdan festival için gelmişlerdi.
   Seyit Rızanın keyfi yerindeydi. Etrafı resim çektirenlerle sarılmıştı. Ziyaretçisi çoktu. Parkı, çevresi, festival misafirleriyle doluydu. Ziyaretçiler Munzur’u, çevresindeki manzarayı seyretmek için dizilmişlerdi.
   Açılışa katılan, demokratik kitle örgütlerinin, temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Ailevi kurumlarının temsilcileri, festivali düzenleyen Ekibin başındaki Belediye Başkanı, MAÇOĞLU, İlin tek bayan milletvekili, Ayten KORDU, hep birlikte coşku ile SEYİT RIZADAKİ açılışa katılmışlardı.
   Açılışın ilk konuşmasını, yapan belediye Başkanı, ‘21 yıl boyunca düzenlenen festivalimizin 4 tanesi yasaklandığından yapılamadığını, tek amacımız, dik durarak festivalin ruhuna uygun yapmaktır.’Dedi. Müzik gruplarının, yasaklanmasını, kabul etmediklerini, ifade ederek, Bunun Antidemokratik, demokratik yasalara aykırı olduğunu ifade ettiler.
  Yeşil Sol Parti Milletvekili Ayten KORDU, yaptığı konuşmada, yasaklamalara karşı tepkilerini dile getirerek, yasakçı zihniyeti kabul etmeyeceklerini, Valiliğin yasaklamaları ile huzur ve güven ortamının sağlanamayacağını, antidemokratik uygulamaları kınadıklarını, yasaklamalara karşı mücadelelerinin, süreceğini ifade ettiler.
   Seyit Rıza, bütün gün büyük bir coşkulu bayrama ev sahipliği yaptı. Çocuklar oynadılar. Sevindiler, Yeni yüzler, sokakları festival alanını süslediler. Dışarı çıkmanın bile yasaklandığı bu sıcak günlerde DERSİMİ, doğasını, Mezopotamya ya, hayat veren MUNZUR U, Alevi inancında kutsal sayılan mekânları, ziyaret etmek için gelmişlerdi.
   İlçelere de yayılan etkinlikler, 4 gün boyunca bütün programları ile sürecektir. Kutsal mekânlar, ziyaretçileri ile buluşacaklardır.
   Festivalimiz,adı üzerinde doğamızı,kutsal mekanlarımızı,,tanıtan,ilgi odağı yapan 21 yıllık ünlü bir festivaldir.Yasaklar bu ünlü festivalimizin coşkusunu,beklentilerini, engellememelidir.Çünkü ülkemiz,bir hukuk Devletidir. Demokrasi ile yönetilen bir ülkedir.
   Birliğimizi, beraberliğimizi, Doğamızı, festivalimizi, koruyup, bu ortak değerlerimize sahip çıkmalıyız.
  
   

Bu yazı toplam 2962 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim