• BIST 8718.11
  • Altın 2241.171
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.1719
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • Tunceli 8 °C

Ovacık’a tekstil atölyesi açıldı, kaybolan kültür yeniden canlanacak

Ovacık’a tekstil atölyesi açıldı, kaybolan kültür yeniden canlanacak
ÇAĞSİAD tarafından S.S. Ovacık Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifine 13 adet makinalı tekstil üretim bandı bağışı yapıldı.

Ovacık Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifinin kısa sürede üretime başlayarak tekstil ürünlerini satışa sunması bekleniyor.

Çağdaş Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ÇAĞSİAD) tarafından S.S. Ovacık Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifine 13 adet makinalı tekstil üretim bandı bağışı yapıldı. Atölye açılışı Ovacık’ta ÇAĞSİAD Başkanı Ali İsmail Şahin, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ÇAĞSİAD Üyesi M. Ali Yıldız ve Ovacık Kadın Kooperatifi üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

GELECEK NESİLLERE TAŞIYACAĞIZ

Nihai hedeflerinin toplumun kültür ve geleneklerini nesilden nesile aktarmak olduğunun altını çizen Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Bu projeye baştan sonra destek sunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Nihai hedefi ananelerimi yaşatmak olan bu çalışmaları devam ettireceğiz. Benim kafamdaki nihai hedef bu toplumun kültürünü geleneklerini gelecek nesillere taşıyabilecek bir organizasyon yaratmak. Bunu sürdürecek bir ekip oluşturmak istiyoruz. Bir erkek olarak kadınlar adına sürekli konuşup hiçbir adım atmamaktan bıkmıştım. Yürekten bu işin içineyiz. Sözle değil, siyaset 2-3 yıla biter ama kadınların çalışmasını ve dayanışmasını nesilden nesile devam ettirecek bir proje başlatmak istedik.  İlk adımımız geç de olsa iyi oldu. İnşallah bundan sonra daha güzel sonuçlar alacağız” şeklinde konuştu.

70157f22-44c4-4ec4-b83b-1d1b07d4345c.jpg

KAYBOLAN KÜLTÜRÜMÜZÜ ÜRETECEĞİZ

Kurulan atölyede üretim yapılacağını ifade eden ÇAĞSİAD Başkanı Ali İsmail Şahin ise, “Üreten toplumları çok önemsiyoruz. Biz üreteceğiz. Bir çöp de olsa mutlaka onu değerlendireceğiz. Burada neyi üreteceğiz? Biz burada kaybolan kültürümüzü üreteceğiz. Geçmişe nenelerimizin dedelerimiz, yani geçmişteki değerlerimizin kıyafetlerini üreteceğiz. Çantalar yapacağız, torbalar yapacağız. Biz burada kimseye bağlı değiliz. Biz burada kendimiz modelleri tasarlayacağız ve gerekirse dünyaya göndereceğiz. Bu zor bir iş değil arkadaşlar. Ben bu ekip ruhu ile sizin yanınızdayım. Gerek teknik destek, gerek pazarlama gerek organizasyon her türlü yanınızdayız. Ben hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

55b25f34-40e8-4a60-baf0-9752735bac28.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim