• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • Tunceli 15 °C

Ovacık Kayak Merkezi kayak severlerin akınına uğradı-VİDEO HABER

Ovacık Kayak Merkezi kayak severlerin akınına uğradı-VİDEO HABER
Kar yağışının en fazla olduğu Ovacık ilçesinde vatandaşlar hafta sonu kayak yapmanın keyfini çıkardı.

Dersim’in en yoğun kar yağışını alarak yılın yaklaşık 4 ayında kayak yapabilme imkanı sunan Ovacık kayak tesisleri, karın erken yağması ve 60 santimetrenin üstüne  ulaşması kayak sezonunun erken açılmasını sağladı.

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olma yolunda ilerleyen Ovacık kayak tesisleri, yoğun kar yağışı nedeniyle sezona erken başladı. Hafta sonu Dersim  ve çevre illerden gelen çok sayıda vatandaş, Ovacık ilçesinde kayak yapmanın keyfini yaşadı.

Kış mevsiminde memleketini görmek için Dersime  geldiğini ifade eden Rojda Turan, “İstanbul’dan geliyorum. Hafta sonunu değerlendirmek için geldim. Kendi memleketimde böyle bir kayak pistinin oluşu çok gurur  verici. İnsanlarında buraya gelip görmesini ve vakit geçirmesini canı gönülden isterim.”dedi.

20161212aw925947_06.jpgGençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan Kayak Tesisinin Ovacık için önemli bir yatırım olduğunu belirten  Ersin An, “Ovacık kayak tesisleri bu ilçe için gerçekten güzel bir yatırım çünkü çok fazla sosyal bir tekinliğimiz yok. Ovacık ilçesinin en büyük özelliği kar, burada kar 6 ay yerden kalkmıyor. Kayak güzel bir spor, insanların stres atması hem de fiziksel etkinlik olarak gerçekten hoş. Kayak merkezi mart ayına kadar hizmet veriyor. Çevre illerden de vatandaşlar buraya gelsin, burada yardımcı oluyorlar. Kayak tesisi açısından tavsiye edeceğim bir yer.”diye konuştu.

Kayak sporcusu Boran Yarer ise, “Ovacık kayak merkezini çok seviyoruz. Burada hep kaymak  ve büyük başarılar elde etmek istiyoruz. Daha iyi şeyler yapmak ve başarılarımızın kutlanmasını istiyoruz.”diye konuştu.

Ovacık kayak merkezi sayesinde ilerleyen yıllarda büyük sporcu çıkmasını beklediklerini söyleyen kayakçılardan Ferhat Er, “Teleferik  yoktu teleferik  geldi, kayak takımlarımız  yoktu yeni kayaklarımız geldi.  İnşallah bizden de iyi sporcular çıkar. Biz spor yapmak istiyoruz. Vaktimizi boş geçirmek istemiyoruz.”diye konuştu.20161212aw925947_03.jpg

Ovacık Kayak Merkezi’nin  karın erken yağması nedeniyle sezonu erken açtığını belirten Tunceli Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürü Şefik Kara, “Ovacık kayak tesisimiz 3 yıl önce inşaatı başladı. Geçen yıl  geçici kabul ile teslim aldık ve geçen yıl sezonu açtık. Çok yoğun bir talep oldu geçtiğimiz yıl, amacımız bu yıl aynı yoğunluğu daha fazla yaşamak. Bu yıl karın erken yağması nedeniyle sezonu biraz daha  erken açtık. Şu anda Türkiye’nin hiçbir yerinde 50-60 santim kar yokken Ovacık’ta şu anda 60 santim kar var. Geçen hafta sezonu açtık.  Bugünde buradayız sporcu ve halkımız ile birlikte, halkın yoğun ilgisiyle karşılaşıyoruz. Her geldiğimiz günde eksiklerimizi gidermeye çabalıyoruz. Bu tesisi buraya kazandıran sayın bakanımıza, sayın genel müdüre ve sayın valimize bizi teşvik ettikleri  için teşekkür ediyoruz. Halkımızdan talebimiz, burayı bilmeleri ve görmelerini istiyoruz. Şu anda Türkiye’de en ucuz fiyat olarak kendilerini ağırlamaktayız. 75 yatak kapasiteli 4 yıldız ayarında tesisimiz mevcuttur.”dedi.

2015'de hizmete açılan ve 4 milyon 217 bin liraya mal olan Ovacık Kayak Merkezi, ilçe merkezine yakınlığı, 34 oda ve 75 yatak kapasitesi, restoran, dinlenme salonu ve bin 200 metre uzunluğundaki piste sahip bulunuyor.

Haber & Video: Anıl Yüksel

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim