• BIST 9068.98
  • Altın 2324.567
  • Dolar 32.3719
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Tunceli 13 °C

Munzur Üniversitesi öğrencileri rektörlüğe yürüdü

Munzur Üniversitesi öğrencileri rektörlüğe yürüdü
Munzur Üniversitesi öğrencileri, yaşadıkları barınma sorunlarına dikkati çekmek amacıyla rektörlük binasına yürüdü.

Munzur Üniversitesi öğrencileri, yaşadıkları barınma sorununa tepki çekmek amacıyla üniversite yemekhanesi önünde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

‘Boyun eğme haklarına sahip çık, susma sustukça sıra sana gelecek, Munzur uyuma öğrencine sahip çık’ sloganlarının atıldığı açıklamada basın metnini okuyan Damla Çınar, Türkiye’de olduğu gibi Munzur Üniversitesi öğrencilerinin de barınma sorunu yaşadığını belirterek, yurtlarda yer olmaması nedeniyle yedek öğrencilerin apar topar yurtlardan çıkarıldığını söyledi.

Çınar, “Bu sorun özünde Munzur Üniversitesi rektörünün plansız bir biçimde kentin gerçeklerinden habersizmiş gibi sürekli olarak kontenjan arttırmaya büyüme ve gelişme olarak gören anlayışından kaynaklı bir yönetim krizidir. Rektörlüğün öğrencilerin en temel hakkı olan eğitim için harekete geçmesi ve Dersim halkını öğrencilere destek olmaya ve sahip çıkmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından öğrenciler, slogan ve alkışlarla rektörlük binasına doğru yürüyüşe geçti.

Rektörlük binasına gelen öğrenciler, “rektör dışarı, öğrenciler burada” sloganı attı. Rektörlük önünde bir süre oturma eylemi gerçekleştiren öğrenciler, rektörün kendileri ile görüşmemesi üzerine rektörlük kapısına yöneldi. Polis ve özel güvenlikçiler tarafından engellenen öğrenciler, Rektör Ubeyde İpek ile görüşmeden bina önünden ayrılmayacaklarını söyledi.

Birkaç öğrenci ile makam odasında görüşmek isteyen rektörlüğün talebini kabul etmeyen öğrenciler, “Ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganı attı. Ardından öğrencilerle görüşmeyi kabul eden rektör İpek, rektörlük önüne geldi.

Öğrencilerin barınma soruna dair çözüm sunmak yerine üniversitenin peyzajı hakkında konuşan ve en güzel kampüse sahip olduklarını ifade eden rektör İpek’e öğrenciler, “Bunlar bizim sorunumuz değil, propaganda yapmayın” diyerek tepki gösterdiler.

Rektör İpek, öğrenciler tarafından yuhalanınca konuşmasını kesip makamına çıktı. Rektörün gitmesine tepki gösteren öğrenciler, alkışlar eşliğinde “rektör istifa” sloganları eşliğinde rektörlük binasından ayrıldı.

HABER MERKEZİ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim