• BIST 9774.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 19 °C

Kadınlar, Gülistan için 5 Ocak’ta eylem yapacak

Kadınlar, Gülistan için 5 Ocak’ta eylem yapacak
Dersim Kadın Platformu tarafından yapılan açıklamada Gülistan Doku’nun kayboluşunun birinci yılı nedeniyle 5 Ocak’ta eylem yapılacak.

Dersim Kadın Platformu, kadına yönelik artan şiddet vakaları ve Gülistan Doku’nun kayboluşunun birinci yılı nedeniyle KESK’te basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı HDP İl Eş Başkanı Nuşat Yeşil Kamuoyuyla paylaştı. Açıklamadan önce çıkan kısımlar şöyle;

 

KADINLAR YOK SAYILIYOR

Kadınlara yönelik artan şiddet, taciz, tecavüz ve katliam politikaları sistematik biçimde sürmektedir.  Yaşadığımız coğrafyada yürütülen savaş siyaseti bugün kadınların ikincil konumunu derinleştiren ve kadın kimliğini yok sayan bir şekilde devam ettirilmektedir.

 

ALGI OLUŞTURULUYOR

Bu politikaların somutlaşmış hali Dersim’de yaklaşık 1 yıldır kayıp olan Gülistan Doku’dur. Kaybolduğu ilk günden beri Gülistan’ın intihar ettiği yönünde sürekli bir algı oluşturulmaya çalışılmış somut delil varmış gibi, uzun bir süre sadece suda aranmıştır. Bu süreçte toplum ve kadınların hafızası başka şeylere işaret ederken, yetkililer aileyi de baskı ve denetim altında tutarak istedikleri gibi davranmaya devam etmişlerdir.

 

ETKİLİ BİR SORUŞTURMA YAPILMADI

Biz Dersimli kadınlar kaybolduğu ilk günden beri soruşturmanın genişletilerek yürütülmesi gerektiğini ve şüpheli Zainal ABARKOV’un etkili bir şekilde soruşturulmasını talep ettik. Ama maalesef her olayda olduğu gibi burada da kendi bildiklerini yapmaya devam ettiler.

 

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Bölgede kadınlar üzerinden taciz, tecavüz, katledilme ve kaybedilme politikaları bugün erkek egemen sistem tarafından daha fazla üretilirken failler ve katiller korunup aklanıyor. Biz kadınlar bu izlenen politikalara karşı örgütlü kadın mücadelemizi büyütecek tüm bu olayların takipçisi olacağız.

 

5 OCAK’TA EYLEM YAPILACAK

Kaybolduğu ilk günden beri bu işin takipçisi olacağımızı ve Gülistan bulunana kadarda vazgeçmeyeceğimizi belirtmiştik. Bu nedenle 5 Ocak Gülistan’ın kayboluşunun birinci yılında Dersimli kadınlar olarak güçlü bir şekilde alanlarda olacağız. Siz duyarlı bütün kadınları da 5 Ocakta Gülistan’ın sesine ses katmaya çağırıyoruz.

Failleri aklamanıza, korumanıza izin vermeyecek hesap soracağız! Yaşasın kadın mücadelemiz, yaşasın kadın dayanışması!

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim