• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 15 °C

Bolluk için Dişil Enerjini, Bereket için Eril Enerjini Dengele

Dr. Nil KESKİN

Yepyeni bir yıla girerken herkesin dualarında, hayallerinde niyet ettiği, söylediği, yazdığı bir dilek olan BOLLUK ve BEREKET ile ilgili kolaylıkla anlamlandırabileceğini düşündüğüm ve hatta sana en sonda önerdiğim uygulamaları da yaptığında aradığın çözümleri, açılımları bulabileceğin bir yazı hazırlamak istedim. Umarım çok iyi gelir. Yorumlarda fikirlerini bekliyorum. Böylece yeni yılın ilk yazısı ile birlikte beklentilerini de anlayabilirim.

Öncelikle eril ve dişil kavramlarını sana daha önceki yazılarımda oldukça detaylı yazmıştım.

Her ikisinin de kadın ve erkek beden formlarında var olduğunu, önemli olanın hangi beden formunda yaşam sürdürüyorsan hem biyolojik döngülerin açısından hem de ruhsal anlamdaki bu dünyadaki rollerin açısından yerinin önemli olduğunu söylemiştim. Kadın beden formundaki dişil erdemlerin şu an dünyanın ihtiyacı olan olduğunu bunun da erkeklerdeki izdüşümünün yine dünyaya olan faydalarını da anlatmıştım.

Bu defa her iki beden formunda DİŞİL’ in nasıl bolluk ERİL’in de nasıl BEREKET anlamına geldiğini anlatacağım sana...

Bu anlatım için aslında hepimiz için dünyada var oluş temelimiz yani doğum hikayemizden faydalanıyor olacağım. Bir bebeğin dünyaya gelebilmesi için bir yumurta ve spermin sağlıklı bir araya gelişi gerekir öyle değil mi? Yumurta durağan ancak sağlıklı bir haldedir. Sperm de hareketli, hedefe odaklı ve mücadelecidir. Durağanlık ve dinamizm ahenk ve uyum sağladığında yaratım gerçekleşir ve bir embriyo olur. Rahim duvarına tutunabilmesi için kadın beden formuna ve yine bu defa sağlıklı bir rahim ve varlığını büyütmek isteyen bir embriyoya ihtiyaç olur. Sürekli eril ve dişil birbiriyle işbirliği yaparak bebeği hem rahimde muhafaza eder ( durağanlık ) hem de bebeğin sağlıkla adım adım büyümesi sağlanır. ( hareketlilik) Bu bir yaratım hikayesidir.

Aynı hikaye sağlıklı bir hamilelik, doğum süreci gibi yaşamda yaratımla bolluk ve berekete dönüşmesi arzulanan aslında herşey için geçerlidir. Demek ki ben kadın yada erkek beden formunda da olsam dişil yönümü anlamak ve arındırmakla bolluğumu harekete geçirebilir, eril yönümü aynı şekilde aktifleştirirsem bereketimi sağlayabilirim.

Aslında dişil yönümü kucakladığımda bolluğumu, sakin ve dinginliğimi, yaratıcılığımı, aşkımı, duygularımı, iletişim gücümü, bütünselliğimi ve biliyorsun şefkatimi de yaşama potansiyelimi arttırıyorum.

Eril yönümü kucakladığımda ise kararlılığımı, mücadeleciliğimi, vizyonumu da bu dünyada varlığımı geliştirmek için yüceltiyorum. Yani aslında sana daha önceki yazılarımda aktardığım gibi bu denge hayatta benim sağlıkla potansiyelimi yaşayabilmem adına zaten oldukça önemli. 

Şimdi şöyle bir düşün. Bolluk, dünyana maddi ve manevi zenginliğin akması, gelmesi ise, bereket de gelenin muhafaza edilmesi ama en çok da büyütülmesi ise, sen en çok hangi alanda kolaylık ve zorluk yaşıyorsun? Maddi ve manevi sana imkanların geliş halinde mi yoksa elinde tutma halinde mi zorluk çekiyorsun? 

Bolluk da ise dişil yönün, berekette ise eril yönün açısından dengeleme, üstünden engelleri aşma  çalışmalarının senin için vakti artık gelmiş demektir. Bazen az kazandığında bile bereketi daha çok olabilir. Halk arasında “Bereketini Gör” bu anlamda söylenmiş bir söylemdir, öyle değil mi? Bolluğun bereketi olmazsa bolluğa yazık olur çünkü..

Peki bolluğu ve bereketimi nasıl artırabilirim? Neler yapmam lazım?

Bu sorunun cevabı şimdiye kadar konuştuğumuz varlık bilincinin iki ana kaynağı yani dişil ve erilimi uyandırmak, şifalandırmaktan geçiyor. Aslında buna bir nevi beden ve ruhunun iki beslenme kaynağının köklenmesi, topraklanması da diyebiliriz. 

Bu yüzden öncelikle kaynaklarının yani eril ve dişil dengesindeki mevcut durumuna bakmak lazım. Bunun için pek çok farklı envanter çalışması yapabildiğimiz gibi, Goddess aplikasyonunda ücretsiz ulaşabileceğin arketip testindeki aydınlık ve gölge yönler de sana özellikle ışık tutacak. Eğer kendini günlük hayatta daha çok gölge yönler sergilerken görüyorsan sağlıklı dişil niteliklerinde olmadığını dolayısıyla bolluk alanında sorunlar yaşayabileceğini öngörürüz. Bolluk olmadığında ise zaten bereketten de söz edemeyiz. O halde dişil yönümü, enerjimi kucaklama çalışmaları yapmam bu noktada önemli olur. 

Önemli olan bir diğer bolluk ve bereket için çalışma alanı ise eril ve dişil kaynaklarımın aile bağları ile olan bağlantısı. 

Dişil yönümün anne soyuyla olan bağım ve yaşadığım deneyimlerdeki kadın ve erkek bedenindeki yansımaları olduğunu artık beni takip ediyorsan biliyorsun. Anne soyunla yani başta annen, anneannen, babaannen ve tüm hayatındaki annelik faktörlerini, enerjilerini ve davranışlarını kopyaladığın kadınlardan bahsediyorum. Tabi bu durumda anne soyundaki erkeklerde bu tanıma ortak oluyor. O soyun içinde olan herkesin senin durağan halinin, dişiliği yaşamanın içinde bir yeri var. Bu soyla olan bağlarının ilk sana aktarıldığı yer annen. Yaşamda olsa da olmasa da onunla ilişkinin empati ve şefkat temelli olup olmadığını bir düşün lütfen. Değilse üzerinde çalışman gerekiyor.

Diğer taraftan baba soyuyla olan bağım ve yaşadığım deneyimlerdeki kadın ve erkek bedenlerindeki yansımaları da eril yönümün güçlülüğü ya da zayıflığı adına bana işaret veriyor.

Baba soyu derken yine aynı şekilde baba, babaanne, büyükbaba ve tüm aile soyları geliyor. 

Kadın bedeni dişil var oluş halini özgürce yaşamakta zorlandığı için burada yoğun bir çalışma ihtiyacı var. Ataerkil ortamlarda dişil niteliklerin o kadar çok baskılanmış bir tarafın ki bu alanda gerçekten bolluk seviyesine gelmen için farklı bir takım yaklaşımlara ihtiyaç var. 

Bu yüzden içsel yolculuğu önemsiyorum. Farklı iyi yaşam araçları kullanarak, doğal döngülerinle tekrar uyumlanman gerekiyor. Üstelik bu uygulama tekrarlarını da mevcut erilleşen hayatlarda oldukça disiplinle tekrarlaman önemli. 

Bu anlamda seni 21 günlük özel Bolluk ve Bereket çalışmasına davet ediyorum. 

1. Gün : Anneyle olan Bağı şifalandırma ( Anne ve Anne Soyu )

2. Gün : Babayla olan bağı şifalandırma ( Baba ve Baba Soyu)

3. Gün : Sonsuz Kaynağa Bağlanma 

4. Gün : Bolluk Nefes & Meditasyonu 

5. Gün : Bolluk Olumlamaları 

6. Gün : Bolluk Frekansı 

7. Gün : Bolluk Suyu Ritueli 

Bu 7 uygulamayı 3 hafta boyunca aynı sırayla 3x7 şeklinde uygulamanı öneriyorum.

Tüm saydığım adım ve detaylı uygulamalar için Goddess aplikasyonundaki yolculuklara mutlaka bekliyorum. 

Seni şefkatle kucaklıyorum.

Bu yazı toplam 20168 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim