• BIST 8718.11
  • Altın 2245.417
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.165
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • Tunceli 5 °C

Barolardan kayyım tepkisi

Barolardan kayyım tepkisi
Dersim ve Diyarbakır Barolarının da bulunduğu birçok baro, kayyım atamalarına ilişkin açıklama yaptı.

Dersim ve Diyarbakır Barolarının da bulunduğu birçok baro, kayyım atamalarına ilişkin açıklama yaparak "Demokrasinin olmazsa olmazı olan seçme ve seçilme hakkının kayyım uygulamaları ile ihlal edilmesi hukuk devleti olmanın varlığına ciddi anlamda zarar vermektedir" ifadelerini kullandı. 

Dersim ve Diyarbakır Barolarının da aralarında bulunduğu birçok baro, HDP’li belediyelere kayyım atanması ve belediye eş başkanlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Açıklamada "Bugün sabahın erken saatlerinde Siirt, Iğdır, Kurtalan, Baykan ve Altınova Belediyelerine kayyım atandığını, Belediye başkanlarının gözaltına alındığını öğrenmiş bulunmaktayız. Tüm dünyanın Corona salgınıyla mücadele ettiği, birlik, beraberlik ve dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde belediye başkanlarının görevden alınması, yerlerine kayyım atanması ve devamında gözaltına alınmaları hukukla bağdaşmadığı gibi toplumsal barışa, kamu sağlığına ve dayanışmaya zarar verdiğini belirtmek isteriz" denildi.

"Toplum, sandıktan çıkan sonucun aksine yönelik her türlü eylemi seçmen iradesinin ortadan kaldırması olarak değerlendirmektedir. Demokrasinin kalbi olarak nitelenen sandığın işlevsiz hale getirilmiş olması, hukuk devleti ilkesine ve demokrasimize ağır bir hasar vermektedir" ifadelerine yer verilen açıklama şöyle devam etti:

"Belediye başkanlarının gözaltına alınması ve yerlerine kayyım atanması hukukun temel kurallarını, seçme ve seçilme hakkını ağır bir şekilde ihlal etmiştir. Demokrasinin olmazsa olmazı olan seçme ve seçilme hakkının kayyım uygulamaları ile ihlal edilmesi hukuk devleti olmanın varlığına ciddi anlamda zarar vermektedir. Demokrasinin, hukuk devleti ilkesinin, kanunun amacının ve kamu yararı dikkate alınarak gözaltına alınan Belediye başkanları serbest bırakılarak derhal görevlerine iade edilmelidirler"  denildi.

Açıklamayı yapan barolar şöyle:

Ağrı Barosu

Adıyaman Barosu

Batman Barosu

Bingöl Barosu

Bitlis Barosu

Diyarbakır Barosu

Hakkari Barosu

Mardin Barosu

Muş Barosu

Siirt Barosu

Şırnak Barosu

Dersim Barosu

Şanlıurfa Barosu

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim