• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 15 °C

Bahanesi olmayan Viranşehirspor virajındayız!

KENAN KANDİL

Ligin ilk yarısında yeterli hazırlıkları sahip olmadığı gerekçesiyle Dersim Atatürk Stadyumunda oynanan müsabakada Dersimspor, Viranşehirspor karşısında mağlubiyetten ancak  46. dakikada kazanılan penaltıyı Tarık Yerli’nin gole çevirmesiyle  1 -1'lik skorla kurtulabilmiştik.

Dersimspor’un, Dersim’de karşılaştığı Viranşehirspor müsabakası inanılmaz derecede kötü futbolun sergilendiği halen hafızlarımızda bir not olarak yerleşti.

Alınan 1-1’lik skorun gerekçesi ise yeterli hazırlıklara sahip olunmadığı yönündeydi.

Dersimspor ilk yarı itibarı ile kimi müsabakalarda aldığı şaşırtıcı skorlarla umutsuzluk, kimi müsabakalarda aldığı şaşırtıcı skorlarla umut veren gelgitler sonunda oynadığı 13 müsabaka sonucunda 10 galibiyet 2 beraberlik 1 mağlubiyet ile yediği 7 gole karşılık 15 gol atarak 32 puanlı ligi 2. sırada tamamladı.

Doğrusuyla, yanlışıyla umutla, umutsuzluk arasında gelgit şeklinde ilk yarı bu şekilde bitti.

Ligin ilk yarısında haklı bir bahanenin gerekçesi olarak skora etkisini kabul etsek de, ligin 2. yarısında Antalya’da iyi bir hazırlık dönemi geçiren Dersimspor’un artık bahanesinin ve gerekçesinin olamayacağını düşünüyorum.

Antalya’da iyi bir hazırlık dönemi geçirdikten sonra Viranşehirspor’dan alacağı galibiyetle liderlik yarışında büyük bir doping etkisi yarattığı gibi kentte de iyi bir hava yakalayacaktır.

Aksi bir durumu düşünmek istememekle birlikte umutsuzluk veren bir skorun olması halinde kentte Ki, havanın ve atmosferin kaybolacağıdır.

İlk yarının, ilk müsabakasında karşılaştığımız Viranşehirspor takımı, oynadığı 13 müsabaka sonunda 7 galibiyet 2 beraberlik 4 mağlubiyet ile yediği 11 gole karşılık 22 gol atarak 23 puanla ligi 6. sırada tamamlayan bir takım olmasıyla dikkatleri üzerine çekti.

Puan tablosuna bakıldığında Viranşehirspor’un 22 golle ligin en çok gol atan 4. takımı olduğunu da, Dersimspor teknik heyetin göz önünde bulundurması gereken bir faktör olduğu düşünülmelidir.

İlk yarıda oynadığı futbolu ile iyi bir takım olduğunu gösteren Viranşehirspor karşısında, teknik heyetin bu müsabakada umuyorum ki, gerekli tedbirleri alarak sahaya çıkacağıdır.

Bahanesi ve gerekçesi olmayan bu müsabakanın, beraberliğin bile umutsuzluk getireceği unutulmadan mutlak galibiyet olacak bir şekilde skor alınmasıyla yolun sonunu görebiliriz.

Ligin ilk yarısında çıkan iyi niyetli bu tablo, ligin 2. yarısı entrikalar ve engellerle dolu kötü bir tablonun olacağını unutmadan hazırlıklı ve tedbirli olmayız.

 

 

Bu yazı toplam 20178 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim