• BIST 9524.59
  • Altın 2492.843
  • Dolar 32.5552
  • Euro 34.7123
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Tunceli 13 °C

2023 NİSAN AYINDA BURÇLARI NELER BEKLİYOR?

EZGİ EMİR

 (Lütfen burcunuzu okurken, öncelikle yükselen burcunuzun yorumunu okuyun. Burcunuzu ve yükselen burcunuzu öğrenmek için; doğum tarihi (gün-ay-yıl), doğum saatiniz ve doğdunuz yerin bilgilerini https://tr.astro-seek.com/ sitesi üzerinden girerek, ücretsiz doğum haritanızı çıkarabilirsiniz. Yapmış olduğum burç analizleri, öncelikle Dersim doğumlu ya da Dersim de yaşayanlar için özel olarak yorumlanmıştır. Daha detaylı analiz için lütfen danışmanlık alınız.)

*2023 YILI GENEL BURÇ YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN https://www.yenidersim.com/dersim-sifa-platformu/2023-yili-burclara-genel-bakis-h1912.html

2023 NİSAN GÖKYÜZÜ GÜNDEMİ:

  1. 03 Nisan 2023 saat 19:22 Merkür, Boğa burcuna geçiyor.
  2. 06 Nisan 2023 saat 07:34, 16°07′ Terazi burcunda Dolunay gerçekleşiyor.
  3. 11 Nisan 2023 saat 07:47 Venüs, İkizler burcuna geçiyor.
  4. 12 Nisan 2023 saat 00:37 Güneş ve Jüpiter 21°44′  Koç burcunda kavuşuyor.
  5. 20 Nisan 2023 saat 07:12:19, 29°50′ Koç burcunda Güneş tutulması gerçekleşiyor.(Solar Hybrid)
  6. 20 Nisan 2023 saat 11:14 Güneş, Boğa burcuna geçiyor.
  7. 20 Nisan 2023 saat 11:35 Merkür, 15°34′ Boğa burcunda retro harekete geçecek. (16 Mayıs 2023 saat 07:45 06:17 Merkür, 05°53′ Boğa burcunda ileri harekete geçecek.)
  8. 30 Nisan 2023 saat 20:09 Plüto, 00°21′ Kova burcunda durağan harekete geçiyor. (12 Ekim 2023 saat 04:10 Plüto, 27°53′ Oğlak burcunda ileri harekete geçiyor. )

BÜYÜK değişimler yaşanırken bile ilişkilerimizi büyütmenin ve sağlamlaştırmanın ne kadar gerekli olduğunu anlamamızı sağlayacak bir ay. Tutulma zamanı başlıyor. Tutulmalar, özellikle Güneş tutulmaları; yaratıcı gerilimi arttırarak, kendimize ya yeni bir yön tayin etmemizi, ya da yön ve yolumuzu bulduysak; burada sağlamlaştırma yapmamızı sağlar. Kimlik gelişim ve pekişmesi için bu şarttır. Bu sebeple; bize fayda sağlamayacak, gereksiz tüm göstergeler ve ilerlememize engel tüm yüklerden sıyrılıp, kendimizi tarafsız bir şekilde gözlemleyip revize etmemiz gerekiyor. Bunun için baştan başlamak gerekiyorsa yıkıp tekrar başlamalı; işleri ağırdan alıp ince eleyip sık dokumamız gerekiyorsa, bunu zaman kaybı olarak görmeden çalışmaya başlamalıyız. 

1. 03 Nisan 2023 saat 19:22 Merkür, Boğa burcuna geçiyor. İletişim kurarken sakin ve dikkatli bir tavır içinde olacağımız; net bir şekilde doğrudan konuya girip, düşüncelerimizi niyetlerimizle birlikte tane tane aktaracağız. Böylece başkalarına karşı, hem ne söylediğimiz anlaşılacak, hem de kendimizi ortaya koyarken nazik ve üretken konuşmalar yapabileceğiz. Merkür Boğa burcundayken pratiklik, sağlamlık ve güvenirlik ön plana çıkar. Güçlü fikirler ve değerler ile dürüst ve güvenilir konulara önem verip; hayata karşı gerçekçi tavırlar sergileyeceğiz. İletişim gezegeni Merkür, Boğa burcunda bu transitinde bizlere; Odaklanmış zihin, azimli, yalın, nazik, gerçekçi, güçlü, planlı, sarsılmaz, sağlam, dikkatli ve sakin tavırlar verecektir. Ancak yeniliklere ve değişimlere uyum sağlamakta inatçı tavırlara da dikkat etmemiz gerekiyor.

2. 06 Nisan 2023 saat 07:34, 16°07′ Terazi burcunda Dolunay gerçekleşiyor. Kır çiçekleri ile birlikte gelen pembe Yeni Ay; hayatımızdaki dengeyi yeniden sağlamaya odaklanmaya zorlayacak. Dolunay sırasında, şaşırtıcı durumlara karşı tetikte olmalıyız. Büyük istek ve vizyonlarımızı gerçekleştirmek istiyorsak, başkalarının bakış açılarını da dikkate almamız gerekir. Bu yüzden amacımıza hizmet edecek konulara yönelmeliyiz.  Gelgitin ve belirsizliğin yoğun olmasından ötürü, harekete geçerken isteksiz ya da kararsız kalabilir ya da ortak projelerdeki yol arkadaşlarımızdan memnun olmayabiliriz. Ama yine de Terazi Dolunayı bize, farklılıklarla birlikte bencil olmadan, bütüne odaklanıp dengede kalmayı öğütlüyor.

3. 11 Nisan 2023 saat 07:47 Venüs, İkizler burcuna geçiyor. Venüs İkizler burcunda; bol çeşitli açık büfe başında sabırsızlıkla bekleyen, küçük bir çocuk edasında ve kararsızlığındadır. Sabitlik, rutin, sadakat ve tüm bağlayıcı ihtimallerden özgürleşme arzusu oldukça yüksektir. Keyifli ortamlar, yeni bir şeyler öğreneceğimiz ve sürekli gezmek isteyeceğimiz; tüm bunları bir arada yapabileceğimiz ortamlar ve insanlara çekiliriz. İlişkiler yüzeysel ve keyif odaklıdır. Memnun olma duygusu noksan ve çeşitliliği, hayatın baharatı olarak göreceğiz. Hazımsızlık ve dedikodu bu dönemde yükseliştedir. Ayrıca tüm konularda olduğu gibi, ekonomide de istikrarı sağlamak zor olacağından, para piyasalarında dalgalanmalar artacaktır.

4. 12 Nisan 2023 saat 00:37 Güneş ve Jüpiter 21°44′  Koç burcunda kavuşuyor. Şans, büyüme ve bolluk gezegeni Jüpiter 12 Nisan’da Koç burcunda Güneş ile kavuşumda olacak. İyimserliği ve kendine güveni pekiştirecek bu kavuşum, isteklerimizi ön plana çıkarırken; bu isteklerimizin önünde engelleri de tek tek aşmaya teşvik edecek. Hislerimizi de büyütecek bu uğurlu kavuşum; olduğumuz yerde duramayacağımız bir enerji yaratacaktır.

5. 20 Nisan 2023 saat 07:12:19, 29°50′ Koç burcunda Güneş tutulması gerçekleşiyor.(Solar Hybrid) 20 Nisandaki Güneş Tutulması; Hibrit Güneş tutulmasıdır. Hibrit tutulmalar son derece nadir ve egzotik bir astronomik olaydır. En son 03 Kasım 2013, 2013 den bir önceki hibrit tutulma da 159 yıl önce gerçekleşmiştir. Hibrit tutulmalarda, tutulma dairesel olarak başlar. Tutulma ilerledikçe, tam tutulmaya dönüşür ve tutulma sona ermeden önce tekrar dairesel hale gelir. Bu tarz tutulmalar; Dünya yüzeyinin bazı bölgelerinde tam, bazı bölgelerinde parçalı olarak gözlemlenir. 20 Nisan 2023 Hibrit Güneş Tutulması aşağıdaki coğrafi bölgelerden görülebilir:

-Parçalı Tutulma şeklinde: Güneydoğu Asya, Doğu Hint Adaları, Avustralya, Filipinler, Yeni Zelanda

-Hibrit Tutulma şeklinde: Avustralya, Doğu Timor, Endonezya (Batı Papua ve Papua Yeni Gine)

En karmik ve enerji açısından en yoğun olan, anaretik 29 derecede gerçekleşen Koç burcundaki bu tutulmanın etkisi ağırlıklı altı ay içerisinde gerçekleşecek ve yaklaşık 1 yıl boyunca sürecek. Bu süre; kendini keşfetme, özgün benliği kucaklama döngüsünün başlangıcıdır. Koç, hayatımızın sorumluluğunu üstlenmemizi cesurca ve güvenle yeni bir şeylere başlamamızı ister. Kişisel cesaret için bu yeni fırsatın başlaması, muhtemelen hayatımızdaki bir şeyleri sona erdirecek. Bu güçlü Güneş tutulmasında, enerjinizi nereye odaklayacağınızı öğrenmek için, doğum haritamızda hangi evin Koç tarafından yönetildiğine bakmalıyız. Ne olursa olsun, taze ve yeni bir şeyle kendimizi canlandırmanın zamanı geldi.

Ayrıca bu tutulma; otoriteyle veya başkalarıyla olan modası geçmiş ilişkilerin üzerine vurgu yapacak. Oluşabilecek güçleri sorgulamak kafa karıştırıcı olabilir ama aynı zamanda şu gerçeğin ortaya çıkması için alan açacak; Lider olmak her şeyden önce bir hizmet eylemidir. Egonuzu tatmin etme aracı değil. Sahip olma içgüdünüzü, gerçek üretime yönlendirebilirseniz; bozuk özgüven zaman içinde düzelir; temel içgüdü ile liderliğin ayrımına zihnen varırsınız. Bir sonraki aşamada da; kısa yoldan, yol bulma alışkanlıklarınızdan sıyrılabilirseniz eğer; pratiğe dökülen fikirler size insanların gönül kapılarını açacaktır.

Tutulma haftasında gergin hissedebilir, olmadık ani problemlere çözüm üretme zorunluluğunda kalabiliriz. Gerginlikler için bir uzlaşma ve çıkış yolu bulmalıyız. Bu şekilde öne çıkabilir, olanlara entegre olup, hızlıca aksiyon alabiliriz. Bu süreç, kendi egemenliğimizin yanında; çevremizdeki herkesin egemenliğini tanımakla ilgilidir. Sabırlı ve hoşgörülü olmak, uzun vadede kazanç sağlayacaktır.

6. 20 Nisan 2023 saat 11:14 Güneş, Boğa burcuna geçiyor. Boğa burçlarının doğum günü kutlu olsun. Astrolojide Güneş, kim olduğumuzun temel özünü, bireyselliğimizi ve benlik duygumuzu sembolize eder. Güneş burcumuz çok önemlidir. Boğa burcundaki Güneş, bizi neyin motive edeceğini ve nedenini açıklar. Bu sebeple Güneş, Boğa burcunda transit ederken bizleri; Kararlı, sadık, sakin, sevecen, pratik, üretkenliğin yanında; inatçı, mantıksız, aşırı hoşgörülü, cimri, katı, donuk, materyalist yapabilir. Dik başlı, ayakları yere basan, azimli, güvenilir, sadık olma özellikleri de ön plana çıkacaktır. Ayrıca bir soruna pragmatik bir bakış açısıyla bakıp ve basit bir çözüm bulamazsak, problemin riskini almaktansa beklemeyi ve koşulların iyileşmesini izlemeyi tercih edebiliriz. Buna göre, değişimden derinden rahatsız olabilir, yeni ve bilinmeyen yerine, defalarca kanıtlanmış konforu ve güvenliği seçebiliriz. Ancak bu uzun bir süre devam ederse; geçmişe ve eskiye takılı kalabilir; sonuçta bu hal bir dezavantaj haline gelebilir. Çünkü gelişmek ve ilerlemek için eninde sonunda konfor alanından çıkmamız şarttır.

7. 20 Nisan 2023 saat 11:35 Merkür, 15°34′ Boğa burcunda retro harekete geçecek. (16 Mayıs 2023 saat 07:45 06:17 Merkür, 05°53′ Boğa burcunda ileri harekete geçecek.) Algı ve iletişimden sorumlu Merkür gezegenin toprak burcundaki retro hareketi 16 Mayıs’a dek devam edecek. Merkür retroları; Merküryen konularda; iletişim, algı, zeka, teknoloji, seyahat – aksiliklerin arttığı bir zaman dilimidir.  Merkür özellikle Boğa burcunda geri hareket ettiğinde, Boğa burcunun yönettiği yaşam alanlarını hedef alır; mali durum, değerler, mülk ve temel ihtiyaçlar vb. gibi. Finansal aksilikler yaşayabilir, fiziksel veya duygusal güvenliğimiz konusunda strese girebilir veya sahip olduğumuz maddi manevi değerleri ve eşyaları korumakta zorlanabiliriz.

Ama bu Merkür Retrosunda iyi bir şeyler de var. Boğa burcundaki bir gerileme, örneğin harcama/birikim alışkanlıklarımıza bakmak ve nerede değişiklik yapılması gerektiğini değerlendirmemiz için harika bir zamandır. Gittiğimiz yönden memnun değilsek, daha anlamlı olup olmadığını görmek için geçmişte denediğimiz planları veya yolları yeniden gözden geçirme fırsatı verir. Merkür Retrosu genellikle kaosa yol açtığı için kötü bir şöhrete sahiptir, ancak değerlendirmesini bilir ve kendimizi doğru değişime ve revizeye açarsak; her şeyin o kadar da kötü olmadığını görebiliriz. Bu gerileme dönemi aslında derin bir netliğe yol açabilir.  Özellikle aşk ve para konularında toparlanmamızı ve doğru kararlar almamızı sağlayacaktır. Ayrıca bahar temizliği için en ideal zamanlardır. Toplamaktan ve saklamaktan vazgeçip, evinizde ve özellikle dolaplarınızda yeniye yer açmalısınız. Bu derleme, toplama ve azaltma yolu; zihninizi de toplamanızı sağlar ve daha kolay odaklanabilirsiniz.

8. 30 Nisan 2023 saat 20:09 Plüto, 00°21′ Kova burcunda durağan harekete geçiyor. (12 Ekim 2023 saat 04:10 Plüto, 27°53′ Oğlak burcunda ileri harekete geçiyor). 23 Mart 2023'te Plüto Oğlak burcundan ayrılarak Kova burcuna girdi. Plüto ortalama olarak her 20 yılda bir burç değiştirir, yani bu geçiş, ister istemez BÜYÜK değişikliklere yol açacaktır. Önemli ekonomik, sosyal, teknolojik ve politik olaylar, değişimler ve çöküşlere şahitlik edeceğiz. Hayatlarımız ve toplumun bütünü, benzeri görülmemiş şekillerde değişecektir. Herkesin aklına normal olarak yapay zeka geliyor. Yapay zeka ve teknoloji Kova burcu temalarıdır. Kova burcundaki Plüton şüphesiz bu temaları ön plana çıkaracaktır. Ancak burada esas önemli olan, bu teknolojinin yayılması, genişlemesi (Jüpiter genişleme yaratır) değil; yapay zeka ve teknolojide yaşanılacak reformlardır. (Plüto ise tüm bozuk yapıyı yıkar ve yeniden kurar, yani reform yapar.) Bu, sürdürülebilir temeller üzerine inşa edilmeyen her şeyin çökeceği anlamına gelir. Dolayısıyla Plüto Kova transiti; teknolojinin karanlık yüzü ortaya çıkacak ve teknolojinin değer yaratan tarafını galip getirecektir. Elbette reform zaman alır. Sistemik değişim bir gecede olmaz. Kova burcundaki Plüton, başlangıçta yüzde yüz kaos ve belirsizlik getirecektir. Plüto tam da böyle çalışır; İlk olarak, kir açığa çıkar. Herkes paniğe kapılır. Sonra ortaya çıkan kaos içinde yeni, yaratıcı çözümler bulunur.

Plüton'un Kova'ya girişinden ne bekleyebileceğimizi anlamak için, Jüpiter ve Satürn'ün burçtan geçiş yaptığı son birkaç yılda olanlara bir göz atalım.

Jüpiter, Aralık 2020'den Aralık 2021'e kadar Kova burcundaydı. Bu, Covid çalışma ve evden çalışma politikalarının körüklediği dijitalleşmenin tavan yaptığı zamandır. Jüpiter bize teknoloji, yeni iletişim medyası, dijitalleşme ve çevrimiçi işbirliği gibi Kova burcu temalarının genişlemesini getirdi. Satürn, Aralık 2020'den Mart 2023'e kadar Kova burcundaydı. Jüpiter'in rolü genişlemekse, Satürn'ün rolü bir şeyleri uygulamak, sistematik hale getirmek ve gerçeğe dönüştürmektir. Satürn, teknoloji ve dijitalleşmenin kalıcı olmasını sağlamak için sistemler, çerçeveler ve kurallar oluşturup uygulayarak "anlaşmayı imzaladı".

Peki ya Kova burcundaki Plüton’un görevi nedir?

Plüto'nun rolü, Jüpiter ve Satürn'ün son 3 yılda üzerinde çalıştıkları her şeye stres testi yapmaktır. Dijital odaklı bu yeni dünya sürdürülebilir mi? Bunu hep birlikte göreceğiz.

Plüto'nun amacı yaşamı korumaktır ve bu süreçte Plüto çürümüş ve büyümeyi sürdüremeyen her şeyi ortadan kaldıracaktır. Plüto ayrıca sistemi canlı tutan ve sürdürülebilir büyüme yaratan girişimleri besleyecek ve güçlendirecektir.

Plüton güç gezegenidir. Plüto'nun içinde bulunduğu burç, gücün kimde olduğuna dair bize ipuçları verir. Plüto Yay'dayken, risk alanlar güce sahipti. Plüto Oğlak burcundayken büyük kurumlar ve siyaset güç sahibiydi. Peki Kova'daki Plüton - İnsanların Gücünü mü ortaya çıkaracak? Bu kulağa çok cazip gelebilir, ancak büyük güçle birlikte büyük sorumluluk da geleceğinin altını çizmekte fayda var. Kova burcu, insan gruplarını yönetir ve Kova burcundaki Plüton'un gelişmemiş tarafı “senin grubuna karşı benim grubum ”dur. Plüto Kova'nın gelişmiş tarafı insanlığı güçlendirir. Mesela Amerikan anayasası, 236 yıl önce, Plüton en son Kova burcundayken yazılmış. Ayrıca Dünyada benimsenen ‘Patent Kanunu’ da bu yıllarda kabul edilmiş. Dolayısıyla insan hakları, kanunlar, yasalar bu transitte değişecek, güncellenecek ve yenilenecektir. Türkiye için bakarsak 1787 yıllarına bakmamız lazım. Birinci Abdülhamit’in saltanatı başlarken aynı zamanda Balkanlarda Rusların güçlenmesini durdurmak için Osmanlı Rus savaşı da başlamıştır. Sonuca baktığımızda Rusların Karadeniz’de üstünlüğünü arttı. Günümüze bakarsak Ruslar yine savaştalar. Tarih tekerrürden ibaret değil mi? Mesela Fransa’da 1789 Fransız ihtilali oldu. Mutlak monarşinin devrilip yerine cumhuriyetin kurulması ve Katolik Kilisesi'nin ciddi reformlara gitmeye zorladılar.

Öyleyse Plüto Kova’da tüm dünya genelinde var olan, yetersiz, çürümüş ve geçerliliğini yitirmiş hak, hukuk, adalet konularında revizeler ve yeni düzenlemeler beklemek çok tabii ve olması gerekendir. 

Kova Burcundaki Plüton Ve Finansal Sistem;

Kova temalarındaki mevcut Plüton'a geri dönüyoruz - varsayılan finansal kurumlar ve yapay zeka.

Bankaları kim kurtaracak? Oğlak burcundaki Pluto döneminde, devlet bankaları kurtardı (vergi fonlu borçla). Plüto Kova döneminde, belki doğrudan olmasa da dolaylı olarak katkıda bulunduğumuz bir sistemin fiyaskosunun sorumluluğunu üstlenecek olan bizleriz. İnsanlar artık hatalı karar vericilerin borcunu enflasyon veya artan vergiler yoluyla - temelde kendi ceplerinden ödemek istemeyecekler. Belki de insanlar kendilerini defalarca temerrüde düşüren finansal kurumlara artık güvenmeyecek ve daha şeffaf veya demokratik sistemlere geçmeyi seçecektir. Ve belki de bazı insanlar, yatırımlarını değer yaratarak desteklemeden borçlanarak veya "hızlıca zengin olma" planlarını satın alarak mevcut duruma kendilerinin nasıl katkıda bulunduklarını düşüneceklerdir.

Kova Çağı'nda her zaman son söz insanlar olacaktır. Bu onları kontrol etmekle ilgili değil; kendi seçimlerini yapmaları ve kendi geleceklerini yaratmaları için onlara güç vermekle ilgilidir.” İnsanları kontrol etmeye veya değiştirmeye çalışmak yerine; kendi kararlarını vermeleri ve birlikte daha iyi bir dünya yaratmaları için onlara güç vermekle ilgilidir. Daha alçakgönüllü, işbirlikçi bir yaklaşımla ve daha iyi bir dünya yaratmak için, evrende yeni bir amaç ve aidiyet duygusunu keşfedeceğiz.

Plüto Kova’nın ne demek olduğu zihinlerinizde artık bir yer edinmiştir. Henüz yeni Kova burcuna girmişken; Kova burcundan gerilemeye başlayan Plüton; Oğlak burcunun son derecelerinin de üzerinden geçip; teknoloji, finans, bireysel hak ve özgürlükler, otorite vb. konularda kurulan sistemleri test etmeye başlayacak ve bunu da kaos ile yapacaktır. Unutmayın ki temizlik için; kirin dışarı atılması yani önce kaos gerekir. Şimdi Nisan sonundan, 12 Ekim 2023’e dek ilk kiri göreceğiz. Sonrası zaten hep birlikte peyder pey yıllar içinde temizlemeye çalışacağız.

2023 NİSAN AYI YÜKSELEN KOÇ:

03 Nisan Merkür ikinci evinizde Boğa burcunda transite başlıyor. Maddi manevi kaynaklarınızı büyütmek için;  güvenilir, gerçekçi ve pratik çözümlere yöneleceksiniz. 06 Nisan Terazi Dolunay’ı, yedinci evinizde gerçekleşiyor; evlilik veya ortaklık ilişkilerinizde, Şubat ortasından beri devam eden problemlere çözümler bulacak ve yeni yapılanmalara gideceksiniz. İlerlemek ve isteklerinizi gerçekleştirmek için; korkusuzca risk alıp,  yol ayrımları ve yeni başlangıçlarla revize olacaksınız. 11 Nisan Venüs’ün İkizler burcuna geçmesiyle; sosyalleşme isteğiniz, yakın çevreniz ile iletişim ve kısa seyahatlere ilginiz artacak. Yapacak büyük hamleleriniz var ise, 12 Nisan'da Güneş ve Jüpiter’in Koç burcunda, uğurlu kavuşumunda harekete geçmelisiniz. Bugün, bir zam, bir ortaklık anlaşması veya gerçekleştirmek istediğiniz bir konu hakkında haberler alabileceğiniz en şanslı günlerinizden biri olabilir. 20 Nisan’da, burcunuzda Güneş tutulması, anaretik ve kaotik bir derece olan 29 derecede gerçekleşeceği için; 20 Nisan civarı (+- 1 hafta) yoğun enerji akışına maruz kalabilir, gerginlik ve odak problemi yaşayabilirsiniz. Ancak yine de bu kısa dikkat dağınıklığı sizi büyük kişisel hedeflere ve hırslara ulaşmaktan alıkoymayacaktır. Ayrıca bu Güneş tutulması ile önümüzdeki iki yıl boyunca ummadığınız ya da artık umudunuzu kestiğiniz bir kapı açılabilir, ancak onu nasıl geçtiğinize dikkat etmeniz çok önemli olacaktır. Tüm iş anlaşmalarında ve iş arkadaşlarınızla ilişkilerde güven ve dürüstlüğünüzü koruyun. Ayrıca bu tutulma ile en yakın ilişkilerinizdeki dramatik olaylarda sakin kalma ve olayları kişisel algılamama yeteneğiniz test edilecek. İnatçı tartışmalara girmeden, içgüdünüzden ödün vererek ve direnerek; sevdiklerinizle barışı koruyun. Kendiniz üzerinde çalışmaya, içsel güç oluşturmaya ve hayallerinize doğru ilerlemeye devam edin. Merkür 20 Nisan'da Boğa burcunda ikinci evinizde geri gitmeye başlayacak ve bütçenizi uzun vadeli bir mercekle yeniden düzenlemeniz gerekecek. Son olarak, 30 Nisan’da Kova burcunda başlayıp; 12 Ekim’de Oğlak burcunda sona erecek Plüton gerilemesi, size; istediğiniz hayata ulaşmak için var olan standartlarınızda (iş, kariyer, mevki alanında) reform yapma imkanı sunacak. (İstifa etme, emekli olma, yeni iş kurma, başka bir yere hatta ülkeye taşınma vb.)

2023 NİSAN AYI YÜKSELEN BOĞA:

03 Nisan Merkür kendi ve birinci evinizde Boğa burcunda transite başlıyor. Kendinizi daha iyi ifade edebilecek ve daha net ortaya koyabileceksiniz. 06 Nisan Terazi Dolunay’ı, altıncı evinizde gerçekleşiyor; Şubat ortasından beri devam eden gündelik rutin problemlerinize çözümler bulacak ve yeni pratik düzenlemeler ile yaşamınızı kolaylaştıracaksınız. Sağlık problemlerinizde de sevindirici gelişmeler yaşayacaksınız. 11 Nisan'a kadar cesur hamleler yapmaya, hayatınızda uyum aramaya ve arzularınızı evrene ifade etmeye odaklanın. 11 Nisan Venüs’ün İkizler burcuna geçmesiyle; para ve gelir konularında yeni düzenlemelere gitmek isterken borçlanmamalı; aşırı savurgan ve maymun iştahlı olmamaya bakın. 12 Nisan'da Güneş ve Jüpiter’in Koç burcunda, kavuşumunda, otorite figürleriyle uğraşmak zorlayıcı olabilir; bu nedenle hal, tavır, davranışlarınıza ve etkileşimlerinize dikkat edin. Kendiniz baskı ve stres altında hissedebilir, depresyona meyilli olabilirsiniz. İyi bir terapiye denk gelip, bilinçaltı problemlerinizi çözüme ulaştırabilirsiniz. 20 Nisan’da, Koç burcu Güneş tutulması, anaretik ve kaotik bir derece olan 29 derecede gerçekleşeceği için; 20 Nisan civarı (+- 1 hafta) yoğun enerji akışına maruz kalabilir, dinlenmek, yalnız kalmak, uyumak ve derin düşüncelere dalmak için daha fazla zaman harcamak isteyebilirsiniz. Ayrıca bu Güneş tutulması ile önümüzdeki iki yıl boyunca, tutum ve değerlerinizin geçen yıllar içinde nasıl değiştiğini düşünüp. ilgi alanlarınız geliştikçe, hayatta izlediğiniz yolu da geliştirecektir. Bu yönlendirmeye direnmemeye çalışın. Merkür 20 Nisan'da Boğa burcunda birinci evinizde geri gitmeye başlayacak; hayatınızda yapmak istediğiniz değişiklikleri düşünmek için bir adım geri atma ihtiyacınızı derinleştireceksiniz. Bu ay zorluklarla dengeli bir şekilde yüzleşmeli ve konunun gerçeklerine bağlı kalmalısınız. Özellikle işle ilgili durumlarda bir takım oyuncusu olmalı ve her durumu çözmek için tek başına kontrolü ele almanız gerekmediğine güvenmelisiniz. Son olarak, 30 Nisan’da Kova burcunda başlayıp; 12 Ekim’de Oğlak burcunda sona erecek Plüton gerilemesi, size; kariyerinizi ve kaderinizi (daha önce kaçırdığınız fırsatları önünüze tekrar getirerek) yurt dışında ya da bulunduğunuz yerden uzakta planlama arzusu ve ya mecburiyeti verebilir.

2023 NİSAN AYI YÜKSELEN İKİZLER:

03 Nisan Merkür on ikinci evinizde Boğa burcunda transite başlıyor. Bu sizin için durup düşünme ve içsel yolculuk zamanıdır. Dinlenmeli ve iç gözlem yaparak zihninizi toplamalısınız. 06 Nisan Terazi Dolunay’ı, beşinci evinizde gerçekleşiyor; sorumluluklarınızla hobileriniz arasındaki derin ayrımın farkına varmalı, olgunlaştığınızı kabul edip, bilinçli bir şekilde davranmaya başlamalısınız. Ayrıca Şubat ortasından beri belirsizliği devam eden, özellikle hobilerinizi sorumluluğa dönüştürme süreçleriniz istediğiniz gibi sonuçlanabilir. 11 Nisan Venüs’ün İkizler burcuna geçmesiyle; sizin için ikilemlerle dolu bir ay olacak. Vücudunuzu dinlemekle, dışarı çıkmak arasında kalmış hissedebilirsiniz. Unutmamanız gereken şey; yapacaklarınızda, nicelikten çok niteliğe odaklanarak gerçekleştirmenizdir. Memnuniyetsiz ve sıkılgan tavrınız etrafınızdakilerin tepkisine neden olabilir. 12 Nisan'da Güneş ve Jüpiter’in Koç burcunda, kavuşumunda, hedeflerinize ve hayallerinize ulaşmaktan çok uzak görünseniz bile planlarınıza sadık kalın. Zihinsel dayanıklılığınız ve engelleri aşma kararlılığınız kısa sürede meyvesini verecek ve arzularınızın gerçekleşmesiyle sonuçlanacak. Bir sonraki hevesinize atlamak yerine, dinlenmek, enerjinizi geri kazanmak ve bu yoğun yolculuk üzerinde düşünmek için biraz zaman ayırın. 20 Nisan’da, Koç burcu Güneş tutulması, anaretik ve kaotik bir derece olan 29 derecede gerçekleşeceği için; 20 Nisan civarı (+- 1 hafta) yoğun enerji akışına maruz kalabilir, baş ağrısı ve duygusal ataklar yaşayabilirsiniz. Yürüyüş yapın ve sık sık duş alın. Bu tutulma ile hayatınızda yeni bir işbirliği başlayabilir ve bu muhtemelen önümüzdeki iki yıl boyunca da sürebilir. Belge ve sözleşmeleri imzalamak için Merkür retrosu başlamadan ya da bittikten sonraki dönemi bekleyin. Ayrıca önümüzdeki 2 yıl boyunca ruh sağlığınızla ilgilenmeye, zihin beden ruh dengesini yakalama, kişisel gelişim ve meditasyon konularına daha fazla ilgi duymaya başlayacaksınız. Merkür 20 Nisan'da Boğa burcunda on ikinci evinizde geri gitmeye başlayacak; kendinizi yalnız ve yorgun hissedebilir ya da yalnız kalmak isteyebilirsiniz. Kendinizle baş başa kalıp; analiz etmeli, eksiklikleri bulup revize ederek; tüm benliğinizi bahara uyanan doğa gibi tazelemelisiniz. Nefes terapisi bu dönemde çok iyi gelebilir. Son olarak, 30 Nisan’da Kova burcunda başlayıp; 12 Ekim’de Oğlak burcunda sona erecek Plüton gerilemesi, size; ödenmemiş borçlar ya da haklar hususunda mahkeme süreçlerini ve davaları önünüze getirebilir. Aile büyüklerinden miras konuları da bu dönemde ön planda olacak.

2023 NİSAN AYI YÜKSELEN YENGEÇ:

Mars, tüm ay boyunca burcunuzda ve birinci evinizde transit edecek; bu da kendinizi alıngan ve hedeflerinize doğru ilerlemeye hazır hissettiğiniz anlamına geliyor. 03 Nisan Merkür on birinci evinizde Boğa burcunda transite başlıyor. Hayallerinize ve isteklerinize ulaşmak için sağlam, güvenilir adımlar atmak ve bilindik kişilerle ve yollarda yürümek isteyeceksiniz. Aynı zamanda plan ve projeleriniz için yoğun toplantı ve görüşmelerle dolu bir ay olacak.  06 Nisan Terazi Dolunay’ı, dördüncü evinizde gerçekleşiyor; her türlü ilişkinizde - özellikle ikili ve aile ilişkilerinizde - kızgın veya tetikte hissedecek, kendinizi savunmaya alacaksınız. Ayrıca Şubat ortasından beri belirsizliği devam eden, problemleri ve kaotik durumlara çözümler getirmek zorunda kalarak; yeni yolunuzu ve duruşunuzu sergileyeceksiniz. Gerilim dolu bir Dolunay yaşayacağınız için, doğada ve özellikle su kenarında egzersiz ve meditasyon yapmanız, enerjinizi yenileyecektir. 11 Nisan Venüs’ün İkizler burcuna geçmesiyle; bilinçaltı konuları ön plana çıkacak ve hırs yapacağınız durumlar oluşacaktır. Sosyal medyada gördükleriniz ve duyduklarınız yerine gerçeklere ve kanıtlara güvenmek en iyisidir. Kendi kararlarınızı verin ve başkalarının size söylediklerine körü körüne inanmak yerine içgüdülerinize güvenin. 12 Nisan'da Güneş ve Jüpiter’in Koç burcunda, kavuşumunda, Kariyerinize harcadığınız sıkı çalışma, yavaş yavaş terfilerde ve tanınmada tezahür edecektir. Kendinize çizdiğiniz yolda güvenle ve kendinden emin ilerleyeceksiniz. 20 Nisan’da, Koç burcu Güneş tutulması, anaretik ve kaotik bir derece olan 29 derecede gerçekleşeceği için; 20 Nisan civarı (+- 1 hafta) yoğun enerji akışına maruz kalabilir, sürekli hemen bitirmeniz gereken işler ve sürekli hemen yetişmek durumunda kaldığınız yerler sebebiyle yoğunluk ve yorgunluk yaşayabilirsiniz. Uyku düzeninize ve dinlenmeye dikkat etmelisiniz. Ayrıca bu Güneş tutulması ile önümüzdeki iki yıl boyunca, hayal ve istekleriniz doğrultusunda şekillenen yeni bir iş veya kariyer yolunun kapısını açılacaktır. Ayrıca yeni bir mülk almaya karar verirseniz ya da yeni ortaklıklar ve projelerde yer almayı düşünüyorsanız; sözleşme ve anlaşmalardaki küçük yazıları okuduğunuzdan ve her şeyi yazılı olarak aldığınızdan emin olmalısınız. Önünüze gelen her evrağa imza atmanız, size ileride maddi olarak kayıp yaşatabilir. Merkür 20 Nisan'da Boğa burcunda on birinci evinizde geri gitmeye başlayacak; nereye gittiğinizi ve etrafınızda büyümenizi destekleyecek doğru arkadaşlara ve akıl hocalarına sahip olup olmadığınızı yeniden gözden geçirmenize neden olacak. Ancak sadece dürüst ve açık fikirli olmanın sizi doğru zamanda doğru yere götürebileceğini unutmayın. Son olarak, 30 Nisan’da Kova burcunda başlayıp; 12 Ekim’de Oğlak burcunda sona erecek Plüton gerilemesi, size; korkularınızla yüzleşmeniz ve tekrar sağlam bir yapı kurmanız için, özellikle ortaklarınız ve eş konularında kaotik ortamlarla yüz yüze bırakacaktır. İkili ilişkiler, ortaklıklar ve evliliklerde mahkeme süreçleri de gündeme gelebilir.  

2023 NİSAN AYI YÜKSELEN ASLAN:

03 Nisan Merkür onuncu evinizde Boğa burcunda transite başlıyor. Kariyeriniz için harika bir ay olabilir ama sabırlı olmalısınız. Bir arkadaşınız veya meslektaşınız yardımıyla yeni teklifler, sözleşmeler ve projeler gündeme gelecektir.  06 Nisan Terazi Dolunay’ı, üçüncü evinizde gerçekleşiyor; özellikle yakın çevrenizde dedikodulara maruz kalıp, can sıkıcı olaylar yaşayabilirsiniz. Ancak bunda sizinde payınız olduğunu unutmayın. Ayrıca Şubat ortasından beri belirsizliği devam eden; sözleşme, imza veya seyahat konuları sonuçlanacaktır. 11 Nisan Venüs’ün İkizler burcuna geçmesiyle; hayalleriniz ve istekleriniz konusundaki çabalarınız sonuç vermeye başlayacak. Eski ve yeni arkadaşlarla bağlantı kurmak için harcadığınız zamana değecek. Her sosyal etkileşim, ağ kurmak için bir fırsattır; ortak bir arkadaş aracılığıyla değerli bir bağ kurabilirsiniz, bu yüzden tanıştığınız herkese karşı nazik ve ilgili olup, tanımaya çalışın. Ama memnuniyetsiz ve yapılan yardımlara karşı şükür ve minnet duygularınızı kaybetmemeye özellikle kibirli tutum sergilememeye dikkat edin. 12 Nisan'da Güneş ve Jüpiter’in Koç burcunda, kavuşumunda, kendinize olan güveninizi pekiştirecek ve muhtemelen uzaklar ile olan bağlantılarınızın olumlu sonuçlaması sebebiyle, yurt dışı ya da uzak diyarlara göç konusu hakkında olumlu gelişmeler yaşayacaksınız. 20 Nisan’da, Koç burcu Güneş tutulması, anaretik ve kaotik bir derece olan 29 derecede gerçekleşeceği için; 20 Nisan civarı (+- 1 hafta) yoğun enerji akışına maruz kalabilir, tansiyonu yüksek olaylara şahitlik edebilirsiniz. Hararetli sohbetlerde taraf tutmak yerine arabulucu olmalı ve dengeli bir şekilde mantığınızı kullanarak, gerçeklere ışık tutmalısınız. Ayrıca bu Güneş tutulması ile önümüzdeki iki yıl boyunca, yaşlı aile büyükleri, miras konuları, devam eden davalar, yüksek öğretim, inançlar, uzaklar ve yurt dışı konular gündemde olacaktır. Kaderinizin ve yolunuz bu tutulma ile çiziliyor. Hayatınızda yeni bir sayfaya adım atmak üzeresiniz. Bu kolay olmayacak; birçok konudan vazgeçmek durumunda kalırken; birçok yeni olaya da yer açmak durumunda kalacaksınız. Değişmek ve çaba göstermek zorundasınız. Ama mücadele etmeden de bir yere varılamıyor. Merkür 20 Nisan'da Boğa burcunda onuncu evinizde geri gitmeye başlayacak; işler büyük olasılıkla oldukça yavaşlayacak, çünkü Merkür'ün gerilemesi sizden daha önce imzaladığınız bazı anlaşmaları veya projeleri gözden geçirmenizi, yeniden düşünmenizi ve revize etmenizi isteyecek. Bazen bunların "kılık değiştirmiş nimetler" olabileceğini unutmayın. Son olarak, 30 Nisan’da Kova burcunda başlayıp; 12 Ekim’de Oğlak burcunda sona erecek Plüton gerilemesi, size; güce susamış Plüto ile birebir karşı karşıya geleceksiniz. Açık düşmanlarınız, eşiniz ve ortaklarınız ile yüzleşerek, aranızda süregelen problemleri çözmek zorunda kalacaksınız. Ayrılıklar ve yeni başlangıçlar gündemde. Ayrıca günlük düzeniniz ya da yaşadığınız yer değişecektir. Sil baştan yeni bir hayata hazırlanın.

2023 NİSAN AYI YÜKSELEN BAŞAK:

03 Nisan Merkür dokuzuncu evinizde Boğa burcunda transite başlıyor. Dünyaya bakışınızı tamamen değiştirebilir. İster yeni bir beceri öğrenmek için bir kitap alın, ister birinden tavsiye isteyin, öğretmen yerine öğrenci olabileceğiniz ya da öğretirken öğrenebileceğiniz bir dönem başlıyor. Sizden daha fazla bilgi ve deneyime sahip olgun birinden, öğrenme ve gelişim fırsatlarıyla karşılaşabilirsiniz. Açık fikirli ve esnek olun. Değişim ve yeni bilgiye direnç gösterip, inatçı tavırlar sergilemeyin. Sosyal hayatınız hareketlilik arttıkça, bunalmış veya yorgun hissedip, bulunduğunuz ortamı erken terk etmek isteyebilirsiniz. Bu gayet normal ama, sürekli evde olmayı tercih etmekte abartmayın. 06 Nisan Terazi Dolunay’ı, ikinci evinizde gerçekleşiyor; gelir ve finans alanında bütçe gelecek planlaması ve dengelemesini yapmak zorunda kalacaksınız. Geliri yüksek bir iş alanı seçebilir, var olan kaynaklarınızda daha hesaplı davranmayı seçebilirsiniz. Ayrıca Şubat ortasından beri belirsizliği devam eden; iş başvuru süreçleriniz ya da girişimleriniz var ise sonuçlanabilir. Ya mevcut geliriniz doğrultusunda hesaplı yaşayacak ya da kendinize yeni kaynaklar yaratmak için çaba göstereceksiniz. Ayrıca kredi ve borçlanmalarınızı kontrol altına alabilir ya da tamamını kapatacak fırsatlar yakalayabilirsiniz. 11 Nisan Venüs’ün İkizler burcuna geçmesiyle; kariyer hayatınız canlanıyor. Belki de hayatınızda daha önce hiç çalışmadığınız yeni bir iş ya da iş kolunda faaliyete başlayabilirsiniz. Birçok fırsat önünüze gelecek. Kariyer hayatınızdaki yaklaşık bir buçuk yıldır süren belirsizlik ve bu belirsizliğin yarattığı istikrarsızlık, sizi oldukça yordu. Şimdi gözünüzü dört açma zamanı. Ancak bu fırsatları değerlendirmek için bazı modası geçmiş inançlardan, karasızlıktan ve korkularınızdan vazgeçmeniz gerekiyor. 12 Nisan'da Güneş ve Jüpiter’in Koç burcunda, kavuşumunda, ruhsal tamamlanma yaşayacaksınız. Kendinize olan güveniniz, yeteneklerinize ve sezgilerinize güvenmenin karşılığını alacaksınız. Bir birey olarak tüm korkularınızdan sıyrılarak özgürleşmenin tadını çıkaracaksınız. 20 Nisan’da, Koç burcu Güneş tutulması, anaretik ve kaotik bir derece olan 29 derecede gerçekleşeceği için; -özellikle burcun ilk beş derecesinde doğan Başaklar - 20 Nisan civarı (+- 1 hafta) yoğun enerji akışına maruz kalabilir, kaotik durumların içine çekilebilirsiniz. Ancak ezber bozan çözümler ile ortaya çıkacak, her şeyi yoluna koyabileceksiniz. Kendinizi özellikle büyük işler ve büyük projeler ile uğraşırken bulabilirsiniz. Önümüzdeki iki sene boyunca tam bir arabulucu veya danışmanlık şirketi gibi çalışabilirsiniz. Bilgi, birikim ve deneyimlerinizi sabırla aktarıp insanlara yol gösteren pratik ve çözüm yolları üretip, bundan para kazanabilirsiniz. Merkür 20 Nisan'da Boğa burcunda dokuzuncu evinizde geri gitmeye başlayacak; yüksek öğretim hayatınız, aldığınız ve verdiğiniz eğitimler, inanç ve değerleriniz, uzaklar ile ilgili konularda öğrendikleriniz ve bildiklerinizi gerçekçi ve mantıksal açıdan sorgulayacağınız bir dönem olacak.  Kendinizi yenilemek için, daha önce gittiğiniz bir yere tekrar gidebilir, bir tatil yapabilirsiniz. Doğa manzaraları ve lezzetli tatlar için can atacağınız, size ilaç gibi gelecek, dinleneceğiniz yerleri tercih edeceksiniz. Ayrıca belirsizlikle devam eden davalarınızda yeni gelişmeler olabilir. Ya da zamanında uğradığınız haksızlıklar var ise, bu konularda hesaplaşmaların gerçekleştiğini görebilirsiniz. Son olarak, 30 Nisan’da Kova burcunda başlayıp; 12 Ekim’de Oğlak burcunda sona erecek Plüton gerilemesi, size; günlük iş hayatınız ve rutinlerinize yeni sorumlulukların ekleneceğine işaret ediyor. Konfor alanınızda, hobi ve keyif aldığınız konularda değişimler ya da çok fazla keyfine düşkün yaşam alışkanlıklarınız var ise, bunlara son verip sorumluluk almak zorunda kalacaksınız. Ebeveyn olabilir, var olan çocuklarınızın artan sorumlulukları ile kendinize ayırdığınız zamanı azaltmak durumunda kalabilirsiniz. Ayrıca sistemli, planlı programlı bir yaşam ve sağlık konuları ön plana çıkacaktır. Var olan hastalık ve rahatsızlıklarınızda gelişen teknoloji ile birlikte, iyileşmeler yaşayabilirsiniz. Kemik, Diş ve ağız bakım ile alakalı tedavi süreçleriniz başlayabilir. Düzenli beslenme ve egzersiz, sağlıklı yaşam felsefelerini hayatınıza entegre edebilirsiniz.

2023 NİSAN YÜKSELEN TERAZİ:

03 Nisan Merkür sekizinci evinizde Boğa burcunda transite başlıyor. Ev veya işyeri için finansal krediler, aile veya eş ile ortak varlıkları ve ortak varlıkların ne durumda olduğu, ufak operasyon ve ameliyatlar, aniden bir ev veya iş bulmak fırsatı gündeme gelecektir. Merkür Boğa’da ilerlerken, sessiz ve uyumlu bir kişilik olmaya, bir şeyleri öğrenmek için zeka ve mantıklı zihin ile davranmayı, gözlem veya analize dayalı derin düşünceleri ön plana çıkaracaktır. Karşı tarafın zihnini okuyabilir, iletişim yeteneğinizi, yaşamın derin felsefi konularına odaklayabilirsiniz. Dürüst ve alçakgönüllülüğünüz ile tanınacak ve saygı duyulacaksınız. 06 Nisan Terazi Dolunay’ı, birinci evinizde gerçekleşiyor; temponuz artacak ve birçok sosyal davet alacaksınız. Değerlerinizi ve inanç sisteminizi etkileyen ilham verici konuşmalar yapacağınız görüşmeler gündemde. Bu görüşmelerde ortak felsefenize ve bakış açınıza dayanarak kiminle derin, entelektüel bir bağ kurduğunuza şaşırabilirsiniz. Sevdiklerinizin hayal kırıklıkları ve endişelerini dile getirmeleri için vakit ayırın, ancak sınırlarınızı korumayı da unutmayın. Her zaman saygıyla konuşulmayı hak ettiğiniz standardı belirleyin. Ayrıca Şubat ortasından beri belirsizliği devam eden; hakkınızın yendiği konularda tekrar görüşmelerin yaşanması ve çözüme ulaşarak hak ettiğinizi alma zamanınız. 11 Nisan Venüs’ün İkizler burcuna geçmesiyle; yerinizde durmak istemeyeceğiniz, koşuşturmaların yoğun olacağı; kariyerinize ve kendi gelişiminize pozitif fayda sağlayacak;  eğitim hayatı ve yolculuklar gündeme gelecektir. 12 Nisan'da Güneş ve Jüpiter’in Koç burcunda, kavuşumunda, sizi ileriye taşıyacak önemli ortaklık veya eş konularının gündeme gelmesiyle özgüveniniz pekişecektir. 20 Nisan’da, Koç burcu Güneş tutulması, anaretik ve kaotik bir derece olan 29 derecede gerçekleşeceği için; 20 Nisan civarı (+- 1 hafta) yoğun enerji akışına maruz kalabilir, fiziksel olarak da çok yorgun hissedebilirsiniz. Dinlenmeye odaklanmanız gerekecek. Bir ilişki ve iletişim sorununuz bu dönemde doruk yapabilir. Bu nedenle işleri dikkatli bir şekilde ele almalı, herhangi bir manipülasyona müsaade etmemeli, böyle bir durumda da bunu açıkça ilk söyleyen siz olmalısınız. Aksi takdirde gelecekte bu sorunu normalleştirip, sanki problemin kaynağı sizmişsiniz gibi gösterebilirler. Ayrıca bu Güneş tutulması ile önümüzdeki iki yıl boyunca, devam eden davalarınız var ise, lehinize sonuçlanabilir. Dengeli ve adaletli özellikle ticaret hayatınızda dürüstlüğü ön plana aldıysanız, çok karlı ortaklıklar ve işbirlikleri kapınızı çalacaktır. Eğitim alıyorsanız başarıyla tamamlanacak, aldığınız eğitim üzerine bir iş yapacak ya da mevcut iş hayatınız, iş kolunuz bu süre zarfında olumlu değişecektir. Merkür 20 Nisan'da Boğa burcunda sekizinci evinizde geri gitmeye başlayacak; Nisan ayının son günlerini imkanınız varsa dinlenmeye, tatile ve sağlık kontrollerine ayırın. Odaklanma problemi yaşayabilirsiniz. Sırt ve ellerde cilt sorunu ve ağrılar oluşabilir, kan hastalıkları, göz problemleri, diş ve damar rahatsızlıkları, sinir bozuklukları, omuzlarda ağrılar gibi hastalıkların yanı sıra iş hayatında kayıplar ve problemler ile uğraşabilirsiniz. Sözleşmeler ve miras yoluyla mali kazanç veya kayıp elde etmesi de muhtemeldir. Vasiyetler, mezarlıklar, ceza soruşturması, cenaze evleri vb. gibi ölümle ilgili konularla şu veya bu şekilde ilişkilendirilebilirsiniz. Ortaklarınız ya da üçüncü kişilerden elde ettiğiniz gelirlerde, aksamalar ve problemler yaşanabilir. Gelir gider bütçenizi gözden geçirmek durumunda kalabilirsiniz. Kazalara özellikle trafik kaza ve cezalarına da dikkat. Son olarak, 30 Nisan’da Kova burcunda başlayıp; 12 Ekim’de Oğlak burcunda sona erecek Plüton gerilemesi, size; konfor alanlarınızda yeniden yapılandırma imkanı sunabilir. Yeni bir ev, yeni bir işyeri ya da araba veya tüm bunlarda büyük çapta tadilat konuları gündeme gelebilir. Taşınmak, iş değiştirmek isteyebilirsiniz. Aile ve yuva kavramlarında da; var olan ilişkilerinizdeki problemlere yapıcı ve kesin çözümler getirebilirsiniz. Mal mülk paylaşımı söz konusu olabilir. Tamamen kendinize ait, keyif alacağınız bir yaşam alanı oluşturabilirsiniz. Sorumluluklarınız ve omuzlarınızdaki yükün hafiflemesi ile, hayattı gerçek anlamda keyif alarak yaşayabilirsiniz.

2023 NİSAN YÜKSELEN AKREP:

03 Nisan Merkür yedinci evinizde Boğa burcunda transite başlıyor. Bu süreçte yoğun bir şekilde işle meşgul olacaksınız. Yeni projeler, anlaşmalar, sözleşmeler ve ortaklıklar için yoğun bir koşturma dönemi olacak. Tüm bunları yaparken yol arkadaşlarınızın gerçekçi, dürüst ve işinin ehli olmasına dikkat edeceksiniz. Her ne kadar bu kişiler size birçok konu açısından yabancı olsa da, ortak değer ve amacı ön planda tutacak ve bu sebeple iletişime geçip, şanslı bağlantılar kuracaksınız. 06 Nisan Terazi Dolunay’ı, on ikinci evinizde gerçekleşiyor; zihinsel yorgunluğunuz, endişeleriniz ve gizli düşmanlarınızın manipülasyonu sizi oldukça gerecek. Uyku problemleri yaşayabilirsiniz. Takıntı yaptığınız ya da rahatsızlık duyduğunuz kişiler ve olaylarla yüzleşmek sizi rahatlatacaktır. Ayrıca Şubat ortasından beri belirsizliği devam eden; sağlık ve iş konularındaki problemlerin çözümü size çok büyük bir nefes aldıracak ve önünüzü görmenize, daha rahat ilerlemenize imkan tanıyacaktır. Tüm isteksiz, stresli ve gerilimli günleri geride bırakarak; yerine umut, neşe ve hayat dolu zamanlarınıza merhaba diyeceksiniz. 11 Nisan Venüs’ün İkizler burcuna geçmesiyle; kaynaklarınızı daha etkili kullanma yoluna gitmeli, ani gider ve harcamalar için daha temkinli olmak durumundasınız. Herkesi memnun edemezsiniz. Borçlarınıza ve ödemelerinize dikkat edin. Kaynaklarınızı ve yatırımlarınızı size daha verimli kılacak proje ve yatırımlara yönlendirmelisiniz. Güvenirliğini sorgulamadan, araştırma ve analiz yapmadan harekete geçmeyin. Bu dönemde sezgileriniz yoğunlaşacak ayrıca çekim gücünüz ve sempatikliğiniz de artacaktır. 12 Nisan'da Güneş ve Jüpiter’in Koç burcunda, kavuşumunda, şanslı buluşmalar ve görüşmeler yaşayacak, güzel bir anlaşma veya projeyle karşılaşabilirsiniz. Bu sıralarda yeni bir işe başlarsanız, mutlaka bedelini ödeyin, yoksa daha sonra pişman olabilirsiniz. İlerleyen günlerde, her türden ilişki ve iletişim zamanınızın ve enerjinizin çoğunu alacak. 20 Nisan’da, Koç burcu Güneş tutulması, anaretik ve kaotik bir derece olan 29 derecede gerçekleşeceği için; 20 Nisan civarı (+- 1 hafta) yoğun enerji akışına maruz kalabilir, fiziksel olarak rahatsızlanabilirsiniz. Ayrıca bu Güneş tutulması ile önümüzdeki iki yıl boyunca, ortaklıklarınız, hizmet aldığınız kişiler sahneye çıkacak ve sizi diğer önemli kişilerle güvenlik, güven ve yakınlık kurmaya çağırarak, aranızda köprü oluşturacaklar. Sevdiklerinize zaman ayırmayı ve onlarla ilgilenmeyi de unutmayın. Zaman zaman bir araya gelmeli ve keyifli vakitler için ortamlar yaratmalısınız. Kişisel hayatınızın kontrolünün sizde olduğunu hissetmenize rağmen, ofis aksilikleri ve ortak çalışma ile uğraşırken sakin kalmanız için baskı hissedeceksiniz. Akıl sağlığınız için acıtasyondan uzak durun ve iş arkadaşlarınızın sizi sinirlendirmesine izin vermemeye çalışın. Önümüzdeki iki yıl içinde yaşam standartlarınız, sahip olduğunuz kültür ve düşünce yapınız, hayata bakış açınız ve tarzınız değişecek. Merkür 20 Nisan'da Boğa burcunda yedinci evinizde geri gitmeye başlayacak; hem evliliklerde hem ortaklıklarda, bazı çözülmemiş ilişki sorunlarını su yüzüne çıkarabilir. Bu enerji yavaş ilerleyeceğinden, belirli insanlara ara vermek, bu ilişkilerden gerçekten ne istediğinizi anlamanıza yardımcı olacaktır. Son olarak, 30 Nisan’da Kova burcunda başlayıp; 12 Ekim’de Oğlak burcunda sona erecek Plüton gerilemesi, size; yakın çevre ile iletişim şekliniz değişecek var olan sorunların çözümüne odaklanıp, kalıcı ve akılcı yaklaşımlar sergileyeceksiniz. Yaşam alanınız ya da yaşadığınız yer değişecek ve belki de birkaç yerde birden kendinize ev ya da yaşam alanı kuracaksınız. Sorumluluklarınız artacak ve bireysel gücünüzün farkına varacaksınız. Evlenme, yeniden evlenme, ebeveyn olma ihtimaliniz yüksek.

2023 NİSAN AYI YÜKSELEN YAY:

03 Nisan Merkür altıncı evinizde Boğa burcunda transite başlıyor. Sağlık, gündelik rutin, hizmet verdiğiniz ve hizmet aldığınız konular ön plana çıkacaktır. İlişkilerinizde ve iletişiminizde güven veren, geleneksel kişi ve kurumlarla çalışmak isteyebilirsiniz. İşlerinizi pratik ama sağlam bir şekilde ilerleteceksiniz. Sıkı, dürüst ve biraz hızlı çalışmanız gereken bir dönem. 06 Nisan Terazi Dolunay’ı, on birinci evinizde gerçekleşiyor; hayal ve isteklerinizde sonuçlar ve dolayısıyla yeni oluşacak şartlara göre yeni isteklerinizin ortaya çıkması mümkün. Ayrıca Şubat ortasından beri belirsizliği devam eden; sosyal ortamlarınızdaki problemler çözüme ulaşacak, istekleriniz ve hayallerinizde de, olumlu sonuçlar neşeniz yerine getirecek. Arkadaşlarınızın desteği ve ilgisi size iyi gelecektir. 11 Nisan Venüs’ün İkizler burcuna geçmesiyle; hayatınıza ilginç yeni biri girebilir. Yeni ortamlarda ilgi odağı haline gelebilir; neşeli ve flörtöz tavırlarınız yoluyla mevcut ilişkilerinizdeki kıvılcımı yeniden ateşleyebilirsiniz. 12 Nisan'da Güneş ve Jüpiter’in Koç burcunda, kavuşumunda, bir şans eseri sizi mutlu edecek bir eşya, bir araba ya da yaşamınızda konforu arttıracak gelişmeler gündeme gelebilir. Şans oyunlarında da oldukça talihlisiniz. Çocuklarınız var ise, onlarla da ilgili olumlu gelişmeler yüzünüzü güldürecek. Aşkta da gayet yolunuz açık. 20 Nisan’da, Koç burcu Güneş tutulması, anaretik ve kaotik bir derece olan 29 derecede gerçekleşeceği için; 20 Nisan civarı (+- 1 hafta) yoğun enerji akışına maruz kalabilir, keyifsiz olabilir ve konfor alanınızdan uzaklaşmak durumunda kalabilirsiniz. Bir arkadaşınız veya meslektaşınızla ilgili bazı dedikoduları açığa çıkarabilir. Bir trajedinin içinde kalıp, en az hasarı siz alabilirsiniz. Etrafınızdaki insanlar sizin yardımınıza ihtiyaç duyacaklar. Rastgele tanıştığınız bir kişiyle güzel bir dostluk kurabilirsiniz. Ayrıca bu Güneş tutulması ile önümüzdeki iki yıl boyunca, ilişkilerinizi resmiyete taşımak isteyebilir, ciddi düşüneceğiniz ilişkiler yaşayabilir ve çocuk sahibi olma konularına sıcak bakabilirsiniz. Sorumluluklarınız ve eğlence arasındaki çizgiyi belirlerken zorlanabilirsiniz. Eğleneceğiniz, keyif alacağınız ya da hobilerinizi meslek haline dönüştüreceğiniz alanlara yönelme ve bu alanlardan para kazanma potansiyeliniz de var. Merkür 20 Nisan'da Boğa burcunda altıncı evinizde geri gitmeye başlayacak; Bahar temizliği için tam sırası. Biriktirdiğiniz modası geçmiş tüm fazla eşyalarınızla vedalaşın. Evinizde, ofisinizde yeniye yer açın. Bu sayede zihninizi de toparlayacak ve geleceğiniz hakkında sağlam kararlar alabileceksiniz. Hırsızlık ve kayıplara karşı dikkatli olmanızda fayda var. Önemli dosyalarınızı, ödevlerinizi, projelerinizi ve belgelerinizi, Merkür retrosundan önce yedeklemeyi unutmayın. E-postalar ve notlarınıza dikkat edin, gecikme ve kaybolma yaşayabilirsiniz. Ayrıca bu Merkür retrosu, çalışma ve çabalarınızın yeterince sonuç verip vermediğini düşünmenize neden olacak. Zamanınızın ve enerjinizin iyi harcandığından emin olmak için günlük rutinlerinizi yeniden yapılandırmalı, öncelik listenizi revize etmelisiniz. Son olarak, 30 Nisan’da Kova burcunda başlayıp; 12 Ekim’de Oğlak burcunda sona erecek Plüton gerilemesi, size; yakın çevreniz ve yakın akrabalarınız, kardeşleriniz ile aranızda oluşmuş problem ve yanlış anlaşmaları düzeltme ve onarma fırsatı verecektir. Birlikte iş yapma ve para kazanma konuları da gündeme gelebilir. Yeni kazanç kapıları belirlerken, daha yüksek mevki ve daha sorumluluk sahibi olacağınız alanlara yönelebilirsiniz.

2023 NİSAN AYI YÜKSELEN OĞLAK:

03 Nisan Merkür beşinci evinizde Boğa burcunda transite başlıyor. Yürekten konuşun ve kelimelerinizi dikkatlice seçin. Anın sıcağında sert bir şey söylemek, itibarınıza onarılamaz zararlar verebilir. Zaman ilerledikçe, işiniz ve önceliklerinizle meşgul olmaktan daha fazla memnuniyet duyacaksınız. Gündelik, rutin işleri yaparken, spor salonunda veya iş arkadaşlarınızla kaynaşırken, ortak ilgi alanlarınız üzerinden başkalarıyla bağlantı kurmaya çalışmanız yeni güzel ve kalıcı dostluklar kurmanıza vesile olacaktır. 06 Nisan Terazi Dolunay’ı, onuncu evinizde gerçekleşiyor; üzerinde çalıştığınız bir proje ya da iş sona erecek. Aile hayatınız yoğunlaşacak ve aile - iş arasında mekik dokumak durumunda kalacaksınız. Evren, zamanınızın çoğunu evinize ve ailenize odaklamanızı istiyor. Aile bireyleri ile bir araya gelip, var olan problemlere kalıcı çözümler üretebilirsiniz. Ayrıca Şubat ortasından beri belirsizliği devam eden; ev alım-satım konuları, yeni iş ya da yeni bir proje varsa, netliğe ve çözüme ulaşacak. 11 Nisan Venüs’ün İkizler burcuna geçmesiyle; gündelik rutin yaşamınız renklenecek. Canlı ve hareketli hissedebilir, aynı anda birçok ev işi ile uğraşmayı seçebilirsiniz. Ev dekorasyonu ve tadilatı gibi. Kararsızlığınız ve memnuniyetsizliğiniz yüksek olacağından, masraf ve harcamalarınız artabilir. 12 Nisan'da Güneş ve Jüpiter’in Koç burcunda, kavuşumunda, size ev konularında şanslı fırsatlar getirecek. Kendinize ait, istediğiniz tarzda bir yaşam alanı oluşturabilir ya da kendi yuvanızı kurmak üzere adımlar atabilirsiniz. Aynı zamanda ailenize ayırdığınız tüm zamanların meyvelerini vereceği şanslı bir gün. 20 Nisan’da, Koç burcu Güneş tutulması, anaretik ve kaotik bir derece olan 29 derecede gerçekleşeceği için; 20 Nisan civarı (+- 1 hafta) yoğun enerji akışına maruz kalabilir, kendinizi huzurda ve güvende hissedeceğiniz yerlere giderek; dürüst ve güvenilir olduğuna inandığınız insanlarla vakit geçirmek isteyebilirsiniz. Bu dönemde bir yakınınız maddi yardım isteyebilir. Vermeyi seversiniz. Eğer evet derseniz bu hikayede paranın size geri dönüşü, önümüzdeki iki yıl veya daha uzun sürebileceğini unutmayın. Bu konuda direk yardım yerine alternatif yollar bularak, kişinin ihtiyacı olan parayı kazanmasına yardımcı olun. Ayrıca bu Güneş tutulması ile önümüzdeki iki yıl boyunca, daha dengeli ve ılımlı olmak durumunda kalabilir, bencilliği, inatçılığı ve çokbilmişliği bir tarafa bırakabilirseniz; içinizde huzur ve uyumu yakalayabilirsiniz. Evlilik ya da iş aracıyla yurtdışına, başka şehre taşınma konuları ön plana çıkabilir. Merkür 20 Nisan'da Boğa burcunda beşinci evinizde geri gitmeye başlayacak; geçmiş aşklarınız kapınızı çalabilir ya da siz bağlantı kurmak isteyebilirsiniz. Neyi sevip neyi sevmediğiniz üzerine kafa yoracağınız, geleneksel yaklaşımınızdan vazgeçmenin zamanının geldiğini hatırlatan ve hatta zorlayan bir dönem olacak. Yeniyi denemekte o kadar çekingen ve tembel davranıyorsunuz ki, bu da sizin hayattan yeterince keyif alamamanıza ve depresif bir hale bürünmenize yol açıyor. Kendinize vakit ayırıp; zevklerinizi, tarzınızı yenileyip, revize etme zamanınız geldi. Çocuklarınız var ise, bu dönemde onlarla ilgili sorunlarla uğraşmak durumunda kalabilirsiniz. Tavsiyem katı ve inatçı tavırlar sergilemeden, orta yolu bulmaya çalışmanızdır. Son olarak, 30 Nisan’da Kova burcunda başlayıp; 12 Ekim’de Oğlak burcunda sona erecek Plüton gerilemesi, size; kendi işinizi kurma imkanı sunabilir. Ya da artık başkalarına çalışmak ve emek vermek yerine; sadece kendi isteğiniz doğrultusunda, kendi geminizin kendi kaptanı olma şansı verecektir. Omuzlarınıza yüklendiğiniz kendiniz dışında her hangi bir insanın sorumluluğundan artık özgürleşeceksiniz. Yeni gelir kaynakları ve kazanç yolları üzerine düşünüp, tüm bilgi birikim ve deneyimleriniz doğrultusunda harekete geçeceksiniz. 

2023 NİSAN AYI YÜKSELEN KOVA:

03 Nisan Merkür dördüncü evinizde Boğa burcunda transite başlıyor. Bu ay tamamen ihtiyaçlarınız ve ilgi alanlarınız arasında bir köprü kurmakla geçireceksiniz. Kalbinizi verdiğiniz bir iş veya projeye başlayabilir, bu konuda yaptığınız çalışma ve gösterdiğiniz emek ile ilgi odağı olabilirsiniz. 06 Nisan Terazi Dolunay’ı, dokuzuncu evinizde gerçekleşiyor; Eğitim, yurtdışı konuları, aile büyükleri ve süregelen davalar ile alakalı konularda yeni sonuç odaklı çözümler ve anlaşmalar gündeme gelecektir. Ayrıca Şubat ortasından beri belirsizliği devam eden; sözleşmeler ve anlaşmalar varsa mutabakat sağlanıp imzalanabilir. 11 Nisan Venüs’ün İkizler burcuna geçmesiyle; aşk hayatınız oldukça renklenecek. Keyfi harcamalara da dikkat etmelisiniz. Biraz sorumluluktan kaçıp, eğlenceye odaklanmak isteyebilirsiniz ancak dengeyi çok bozmamanız lazım. Ayrıca yaratıcılığınızın yükseldiği bir dönem, dolayısıyla yeteneklerinizi paraya dönüştürme imkanlarını kaçırmamalısınız. 12 Nisan'da Güneş ve Jüpiter’in Koç burcunda, kavuşumunda, kitap, teknoloji veya satış üzerinde ya da yaratıcılık odaklı bir işte çalışıyorsanız; yeni teklifler alabilir, mevkide yükselme yaşayabilirsiniz. 20 Nisan’da, Koç burcu Güneş tutulması, anaretik ve kaotik bir derece olan 29 derecede gerçekleşeceği için; 20 Nisan civarı (+- 1 hafta) yoğun enerji akışına maruz kalabilir, dedikodu, ani çıkan kısa seyahatler ve yakın akrabalarınız ile uğraşmak, sizi strese ve gerilime sürükleyebilir. Ayrıca bu Güneş tutulması ile önümüzdeki iki yıl boyunca, gündeminizde olacak yeni bir başlangıcınız var. Maddi anlamda rahat bir iki yıl geçirmek istiyorsanız; önünüze çıkan fırsatları kaçırmadan, sorumluluk alarak ve sıkı çalışarak ilerlemeniz gerektiğini unutmayın. İş ve para konularında güzel gelişmeler var ancak istikrarınızı korursanız yükselişe geçebilirsiniz. Bu sefer mecbur kalmadan, kendi mutluluğunuzun ön planda olduğu bir kariyer peşinden gideceksiniz. Merkür 20 Nisan'da Boğa burcunda dördüncü evinizde geri gitmeye başlayacak; ailevi konular ön plana çıkabilir. Ayrıca ev içi tadilatlarla da uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. İyi niyetli olsanız bile; karşılaşacağınız durumlarda kendi düşünce ve deneyimlerinizin önce sizi tüketmesi mümkündür. Tartışmalardan kaçınmak için bakış açınızı genişletmeye çalışın ve sandığınız kadar çok şey bilmiyor olabileceğiniz ihtimalini dikkate alın. Son olarak, 30 Nisan’da Kova burcunda başlayıp; 12 Ekim’de Oğlak burcunda sona erecek Plüton gerilemesi, size; gerçekten taahhütte bulunmadan önce insanların gerçek amaçlarını iyice analiz etmeniz gerektiğini unutmayın. Uzun yıllardır tek başınıza mücadele ediyor ya da kendinizi oldukça yalnız hissetmiş olabilirsiniz. Hatta sizin için önemli çok şeyi ve kişiyi de kaybetmiş olabilirsiniz. Aslında bu yokluk ve yoksunluk hali, sizi yıllar içinde güçlendirdi ve korkusuz biri yaptı. Şimdi bu gerileme ile, bilinçaltınızda ve ruhsal dünyanızda son güncellemeleri ve revizeyi yapmanız gerekiyor.  Öfke ve sinir patlamalarına, zihinsel gelgitlerin oyunlarına, aşırı suçlama ya da kurban psikolojisine kapılmazsanız; Plüton retrosu bittiğinde bir yenilmez olarak aramıza döneceksiniz. 

2023 NİSAN AYI YÜKSELEN BALIK:

03 Nisan Merkür üçüncü evinizde Boğa burcunda transite başlıyor. Günlük rutininizde daha önce yaptığınız değişikliklerin olumlu etkilerini göreceksiniz. Ancak üretken olma umuduyla kendinizi katı kalıplarla sınırlamaktan kaçının; yaratıcı, spontane olduğunuzda ve anda kaldığınızda, alanınız gelişecek ve genişleyecek. Fikirlerinizi, kararlarınızı, plan ve projelerinizi net bir şekilde iletirken daha güvenli ve istikrarlı ortamların oluşmasını bekleyin. Herkese planlarınızdan bahsetmeyin. 06 Nisan Terazi Dolunay’ı, sekizinci evinizde gerçekleşiyor; ortaklıklar, üçüncü kişiler veya eşinizden elde ettiğiniz kaynaklarda bir tamamlanma yaşanabilir. Emeklilik, tazminat ve dava konularında netleşmeler gündemde. Ayrıca Şubat ortasından beri belirsizliği devam eden; özellikle iş konuları ile alakalı sözleşmelerde olumlu güncellemeler ve gelişmeler olabilir. Sevgiliniz veya eşiniz ile bir araya gelip var olan problemleriniz hakkında derin bir konuşma yapıp, ortak bir karara varabilirsiniz. 11 Nisan Venüs’ün İkizler burcuna geçmesiyle; odak noktanız aileniz olacak. Biraz dinlenmek, aile bireyleriniz ile güzel ve keyifli vakitler geçirmek isteyeceksiniz. 12 Nisan'da Güneş ve Jüpiter’in Koç burcunda, kavuşumunda, gelir artışı yaşayacaksınız. Ekstra bir zam, prim, alınan bir sipariş vb. ile hesabınıza para girişi olacaktır. Fazladan aldığınız parayı savurgan davranmadan saklamanız gerekiyor. Çünkü tutulma zamanında ekstra, zorunlu ve ani bir para çıkışınız olabilir.  20 Nisan’da, Koç burcu Güneş tutulması, anaretik ve kaotik bir derece olan 29 derecede gerçekleşeceği için; 20 Nisan civarı (+- 1 hafta) yoğun enerji akışına maruz kalabilirsiniz. Tutulma zamanı ani bir para çıkışı yaşayabilir, yakın akraba ve kardeşler ile alakalı problemler ve gerilimlerin içinde kalabilirsiniz. Ayrıca Bu Güneş tutulması ile önümüzdeki iki yıl boyunca, maddi kaynaklarınızda veya sözleşmelerden doğacak alacaklarınızda artış söz konusu olacaktır. Yatırımlarınızı yaparken yakın arkadaş ve çevrenizin fikrini mutlaka alın. Merkür 20 Nisan'da Boğa burcunda üçüncü evinizde geri gitmeye başlayacak; açıklanamayan hatalar ve gecikmeler meydana gelebilir, bu da hayal kırıklıklarına neden olabilir. Kendinize çok yüklenmeyin. Planladığınız yolculuklarda iptaller ya da gecikmeler yaşanabilir. Attığınız tüm imzalara, sözleşmelerin içeriklerine ekstra dikkat edin. Sözleşmelerin taahhütlerinin yerine getirilmesinde gecikmeler yaşanabilir, telaş etmeyin, düzeltilecek.  Ödenmemiş, unutmuş olduğunuz bir borç ya da fatura başınızı ağrıtabilir. Unutkanlık ve dalgınlıklar sonucu ufak kazalara maruz kalabilirsiniz. Ayrıca trafikte çok dikkatli olmalı, trafik cezalarınızı da zamanında ödemeyi unutmamalısınız. Son olarak, 30 Nisan’da Kova burcunda başlayıp; 12 Ekim’de Oğlak burcunda sona erecek Plüton gerilemesi, size; hayalleriniz ve isteklerinizi gerçekleştirmek için, daha sistemli ve istikrarlı çalışmanız gerektiğinin bilincine vardıracak. Etrafınız ve çevrenizde değişiklikler ve revizeler yaparak, size zarar veren insanlar ve ortamlardan uzaklaşacaksınız. Belki bu biraz yalnız kalmanıza sebebiyet verecek ama, yalnız yükselişinizin, sizi daha güçlü bir kişiye dönüştürdüğünü yıllar içerisinde göreceksiniz.

 

Bu yazı toplam 19935 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim