• BIST 8718.11
  • Altın 2246.949
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • Tunceli 5 °C

2022 MAYIS AYINDA BURÇLARI NELER BEKLİYOR?

EZGİ EMİR

 

(Lütfen burcunuzu okurken, öncelikle yükselen burcunuzun yorumunu okuyun. Burcunuzu ve yükselen burcunuzu öğrenmek için; doğum tarihi (gün-ay-yıl), doğum saatiniz ve doğdunuz yerin bilgilerini https://tr.astro-seek.com/ sitesi üzerinden girerek, ücretsiz doğum haritanızı çıkarabilirsiniz. Yapmış olduğum burç analizleri, öncelikle Dersim doğumlu ya da Dersim de yaşayanlar için özel olarak yorumlanmıştır. Daha detaylı analiz için lütfen danışmanlık alınız.)

 

2022 MAYIS GÖKYÜZÜ GÜNDEM:

30 Nisan 2022 de Boğa burcunda gerçekleşen güneş tutulmasının etkileri ile Mayıs ayına başlıyoruz, Boğa-Akrep hattının aktifleşen yüksek enerjisini Mayıs ayı boyunca kuvvetle hissedeceğiz. Güneş tutulmasının ardından yaklaşık 16 gün sonra ay tutulması yaşanır. Bu iki tutulma arasında geçen süre boyunca, kendimizi sanki alacakaranlık kuşağında ilerliyormuşsunuz gibi karışık bir zihin etkisinde hissedebiliriz. Bu aynı zamanda yorucu bir etki yaratacaktır. Güneş sanki doğmayacakmış gibi, yolumuzu bulamayacakmışız gibi ya da kaybolmuş gibi hissedebiliriz. Hissedeceğimiz tüm bu duygu durumlarının geçici ve normal olduğunun bilincine varırsak bu süreci daha rahat geçirebiliriz. Çünkü tutulmalar sırasında kuvvetli bir enerji açığa çıkar. Bu enerjinin yaydığı titreşim ve manyetizma gökyüzünden toprağa inerken bedenlerimizden geçer. Dolayısıyla alanımızda bir dalgalanma yaratır. Bu dalgalanma sayesinde büyük değişimler ve gelişmeler hayatımızı çekilir. Astroloji ile de yüzyıllardır tutulan istatistiki veriler sayesinde, gökyüzünün bu hareketlerinin kişinin doğum haritasına olan etki alanlarını yorumlayarak, danışanlara bir olasılık ortaya koyar. Hangi alanlarda hangi tonların yaşamınıza çekileceği ihtimalinin hesaplanması dikkat edilmesi gereken bir süreçtir.  Bu sürece olan adaptasyonu hazmetmek ise zaman alır. Bu sebeple kendimizi özellikle bu ay, yoğun bir bahar yorgunluğu içinde bulabiliriz. Doğada vakit geçirmek ve toprakla uğraşmak, bedenimizde yığılan bu enerjiyi arındırmak adına hepimize çok iyi gelecektir.

2 Mayıs'ta Venüs'ün,  11 Mayıs’ta Jüpiter’in Koç burcuna geçmesiyle birlikte hayatlarımız bir hareketlilik kazanacak. Aktiviteler artacak, yerinde duramayan kıpır kıpır bir telaş bedenimizi saracak. Genel bir macera arayışı havası etkin olacak. Merkür, 09 Mayıs'ta İkizler'de önce durağan harekete sonra retro harekete başlayacak ve bu geri hareket 4 Haziran’a dek sürecek. Bu süre zarfı bizlere, yeni projelere başlamak yerine, gecikmiş projeleri bitirmek için toplu bir mola imkanı sağlayacak. Önümüzdeki üç hafta içinde zihinde karmaşa, odaklanamama, algıda dağınıklık, yolculuklar ve iletişimde aksilikler yaşansa da, bunun bizlere zamanın bir hediyesi olarak algılamamız ve ileriye gitmeden önce derlemek ve toparlamak için yavaşlayarak; daha önce fark edemediğimiz alan ve konuların idrakine varmamız, dolayısıyla da;  daha bilinçli hareket etmemiz için olduğunu unutmayın.

Akrep burcunda 16 Mayıs'ta bir ay tutulması gerçekleşecek. Bu tutulma ile Kasım 2021'de başlamış olduğumuz ya da o dönemde hayatımıza giren tüm konuların doruk noktasına varması ile; kendimize yeni bir yön tayin edebilecek sonlanmalar, değişimler ve gelişmeler yaşayacağız. Tutulma haritasında Satürn’ün zorlu açısı bulunmakta. Satürn’ün bu konumu, kendimizi sınırlandırılmış ve baskı altında hissetmemize neden olsa da; kişisel durumlarımızın sınırlarını aydınlatabilecek gücü de verecek. Kendi potansiyelimizin farkına varmamız ile; bir anka kuşu gibi küllerimizden yeniden doğuşumuza şahitlik edeceğiz. Zorlu ama kalıcı değişimler içerisine gireceğimiz bu süreç ile adeta bambaşka biri olacağız.

Güneş, baharın sonunu ve yazın başlangıcını işaret eden 21 Mayıs'ta İkizler burcuna geçiş yapacak; bu sayede daha dışa dönük bir iletişim kurmamıza ve zihinsel olarak da bir nebze rahatlamamıza vesile olacak. 23 Mayıs’ta İkizler burcunda retro hareketine devam eden Merkür ise gerileyerek, Boğa burcuna dönecek; Nisan sonundan bu yana atmış olduğumuz adımların üzerinden geçerek, aynı konuları düzeltmeniz için karşımıza getirecek. 25 Mayıs’ta Mars’ın, yöneticisi olduğu Koç burcuna geçmesiyle; hayatımızın belirli alanlarını harekete geçirebilecek enerjiyi ve isteği bize vermesiyle, fiziksel olarak da aktifleşeceğiz. Bahar yorgunluğunu üzerimizden atıp, yaza geçişin tadını çıkarabileceğimiz bir dönem, böylece başlamış olacak. Venüs’ün, 28 Mayıs'ta Boğa burcuna geçmesi ile de hayatlarımız tatlanmaya başlayacak. Ve son olarak, 30 Mayıs'ta İkizler burcunda bir Yeni Ay meydana gelecek. Bu Yeni ay ile Mayıs ayını kapatırken; zihnimizin aydınlamasına, algılarımızın düzelmesine ve böylece iletişimimizin de netleşip, düzelmesine vesile olacağını göreceğiz. Ay tutulmasının ağırlığını da, bu Yeni ay sayesinde üzerimizden atarken, aynı zamanda tutulmanın vaadlerini gerçekleştirmek için vaktin geldiğinin de, bilincinde olmalıyız. Birçoğumuzun hayatında temiz bir sayfa açılacak ve güzel başlangıçlara imza atacağız.

 

MAYIS 2022 KOÇ BURCU VE YÜKSELEN KOÇ

Sevgili Koç, bu ay kendinizi hayatta karşı daha emin ve güçlü hissediyor olabilirsiniz. Bu yüksek güven duygusuna inanın ve cesaretinizin, sizi daha önce hiç gitmediğiniz ama her zaman gitmek istediğiniz yere götürmesine izin vermelisiniz. Kederin panzehiri mücadeledir; yaşama dair konularla meşgul olmaya ısrarlı olmalı ve pes etmemelisiniz; hayata sıkı sıkı bağlanmalısınız. Sizi canlandıracak konulara ve alanları yönelmelisiniz. Günlük yaşamınızı keyifli bir hale getirmek, sizi daha fazla motive edecektir.

MAYIS 2022 BOĞA BURCU VE YÜKSELEN BOĞA

Sevgili Boğa, bu tutulma mevsimi sizi huzursuzluğunuz ve değişim aciliyetiniz hakkında aydınlanmalara sevk ediyor. Normalde değişikliği yavaş yavaş seçmeyi tercih ederken, bu ay hızlıca harekete geçiyorsunuz. Yaşamınızdaki birçok konu henüz tam anlamıyla netleşmedi. Ufak konulardaki değişimin de dışarıdan fark edilip edilmediği konusunda şüpheleriniz var. Kendinizi umutsuzluk içerisinde hissetseniz de; hem kişisel, hem fiziksel, hem de ilişkiler açısından çok büyük bir dönüşüm döngüsündesiniz. Merak etmeyin yolunuz gayet açık ve güzelliklerle dolu.

MAYIS 2022 İKİZLER BURCU VE YÜKSELEN İKİZLER

Sevgili İkizler, heyecan arzunuzu ve yalnız kalma ihtiyacınızı bu ay uyumlu hale getirmek zor olabilir. Asıl sınırlarınızı fark etmeye ve asıl sorumluluklarınıza dikkat etmeye öncelik verin. Yaşamınızda ciddi bir temizliğe ihtiyacınız var. Herkesi memnun etme alışkanlığınızdan vazgeçmeniz gerekir. Bulunmanız gereken ve olmamanız gereken alan ve konuları artık netleştirmeli ve buna göre hareket etmelisiniz. Başkalarının mutluluğuna endeksli yaşamaya devam ederseniz, kendinizi sabote etmeye devam edersiniz. Kendinizi gerçekleştirme zamanınız geldi. Enerjinizi bunun için kullanın. Sıradan günlük rutinlerinizi de, yeni sınır ve kurallarınız üzerinden oluşturmaya başlarsanız; yaşam sorumluluklarıyla önemli içsel kişisel çatışmalara girmediğinizi ve daha mutlu, huzurlu ve keyifli bir hale geldiğinizi göreceksiniz.

 

MAYIS 2022 YENGEÇ BURCU VE YÜKSELEN YENGEÇ

 

Sevgili Yengeç, dış dünyadaki başarılarınız, etrafınızdaki insanların gerçek yüzlerini görmeniz için bir kaynak teşkil edecek. İş konularında ve kariyerinizde, kendinizi ön plana çıkaran bir rol üstleneceksiniz. Özlemini duyduğunuz; her anlamda daha özgün, yaratıcı ve çözüm odaklı bir şekilde yaşam sahnesinde olabileceksiniz. Size doğru yeni insanlar çekilecek ve belki de bazı kişilerin de, size karşı tavırlarında düzeldiğini göreceksiniz. En önemli şey titreşimdir. Siz titreşiminizi yükselttiğinizde yaşamınızda da birçok sahnenin düzeldiğini fark edeceksiniz. Bu ayda sizden beklenen; pozitif olmak ve kendinize olan sevgi, saygı ve inancınızı arttırmanız. Gerisi evren tarafından bir hediye olarak size sunulacak.

MAYIS 2022 ASLAN BURCU VE YÜKSELEN ASLAN

Sevgili Aslan, kalbinizde ve zihninizde parlayan yüksek enerji,  bu ay sizi harekete geçirecek. İster kelimenin tam anlamıyla körelmiş yetenek ve imkanlarınızı tekrar yenilemek için seyahat etmek olsun, isterse beyninizi canlandırmak için yeni bir çalışma alanına girmek anlamına gelsin; bir şekilde sizi aktifleştirecek olay, konu ve fırsatları yaşamınıza çekeceksiniz. Bu ay tamamen keşifler ve yolculuklarla ilgili. Kendinizi, işinizi dünyayla paylaşmak ve yeni bağlantılar kurmak için kuvvetli bir arzu içinde bulacaksınız. Lütfen harekete geçin ve yapın. Bunu yaparkende eğlendiğinizden emin olun.

MAYIS 2022 BAŞAK BURCU VE YÜKSELEN BAŞAK

Sevgili Başak, İçe dönmek, hesap tablolarınızı dengelemek, duygusal sağlığınızla ilgilenmek, zaman ayırmak, uzaklaşmak ve yeniden denemek. Bu ay önerilen yapılacaklar listelerinden bazıları. Sanki eski inançlarınıza inanmamanın eşiğindesiniz. Bu iyi. Kendinizi çok ciddiye almayın, ancak denenmiş ve doğru yöntemlerinizi bile sorgulamakta haklı olduğunuza güvenin. Ruhsal ve zihinsel olarak yenilenmenin zamanı. Kendi iç dengenizi oluşturmak için, edindiğiniz tüm tecrübe ve deneyimlerin,  hangi alanda ne gibi bir faydası olup olmadığını anlamak; sizi tekrar ayağa kaldıracaktır. Gözünüzde büyüttüğünüz tüm konuların, aslında ne kadar küçük, basit ve aşılabilir olduğunu fark edeceksiniz.

MAYIS 2022 TERAZİ BURCU VE YÜKSELEN TERAZİ

Sevgili Terazi, Para, aşk, sevgi ve ilişkiler konularında kendinizi talihsiz hissetmenizin sebebi; bu kavramları bilincinizde keder ile ilişkilendirmeniz ile alakalı. Hayat artısı ve eksisi ile bir bütün olup, inişli çıkışlı yolları olduğu gibi; muhteşem güzelliklere sahip heybetli bir doğadır. Bu muhteşem doğanın tadını çıkarmanın da tek yolu; içinde olmak ve hayata katılmaktır. Nasıl ki su kenarında keyif yapmak için inişli-çıkışlı kıvrımlı yolları geçmek gerekiyorsa; hayat da tam anlamıyla böyle bir şeydir. Para, aşk, sevgi ve ilişkilerde mevcut olmak, meşgul olmak ve kayıplara açık olmak gerekir. Acı, sefalet, kırgınlık ve umutsuzluk olgusu yaşam sürenizin bütününü kapsayamaz. Bu duygulardan kalbinizin cesareti ile sıyrılıp; tekrar yaşama mutlulukla katılma isteği gösterdiğiniz an; yaşamınıza uzun zamandır hasretini çektiğiniz güzelliklerle doldurduğunuzu göreceksiniz. Yeter ki; kırılganlığınıza ve kederinize rağmen sevme cesaretini bulun ve harekete geçin.

MAYIS 2022 AKREP BURCU VE YÜKSELEN AKREP

Sevgili Akrep, bu ay; sevginin ve ilhamın, ağrıyan kemiklerinizdeki ve yorgun kalbinizdeki durgunluğu ortadan kaldırdığını göreceksiniz. Yenilenmiş benlik duygunuza giden yolda, ruh halinizi belirlerken; ilişkilerinizin vasıtasıyla deneyimlediğiniz derin değişikliklerin yaşamınıza yansıması kaçınılmaz. Bazen acı, bazen de tatlı olan bu deneyimler; size tertemiz bir yol açacak. Ay sonuna doğru, kendinizi daha fazla ortaya koyabilir, cesur ve stratejik adımlar atarsanız; hepsi, dönüşmekte olan yeni sizi destekleyecektir.

MAYIS 2022 YAY BURCU VE YÜKSELEN YAY

Sevgili Yay, bu ay sizin için, hem baharatlı hem de tatlı olma potansiyeline sahip olacak. Tüm bu güzellikler karşısında, kendi ağırlığınızı da taşımanız gereken bir dönem. Sorumluluklarınızın farkında ve bilincinde; planlı ve programlı hareket etmeniz gerekecek. Size ait olan sorumluluklarınızda, gereken yerde, gereken çalışkanlığı, kararlılığı, disiplini ve istikrarı gösterin. Biraz cesur olup, risk almanız gerekse de; yine de gün sonunda kendinizi keyifli hissedeceksiniz. Mayıs ayı; arzu ettiğiniz sevgi ve sadakat ile şımarabileceğiniz bir dönem olacak. Emeklerinizin karşılığını alacaksınız.

MAYIS 2022 OĞLAK BURCU VE YÜKSELEN OĞLAK

Sevgili Oğlak, arzunuz doğrultusunda hareket etmek, kendinizi desteklemenin temelidir. Kişiliğinizin tüm karmaşık yönlerinde kim olduğunuzu yaratıcı bir şekilde ifade ederseniz, her günü daha canlı ve keyifli geçirebilirsiniz. Bu ay, sizi iş konularının dışında siz yapacak alanların farkına varmalısınız. Böylece bakım, emek, ilişkiler ve aidiyet hakkındaki fikirleriniz değişecektir. İş olarak gördüğünüz tüm alanlar ortadan kalktığında ne olurdu? Hayattan nasıl keyif alacaksınız? Hiç düşündünüz mü? İş yaşamınız olmasaydı, ne tür seçimler yapardınız? İş konuları yaşamınızın bütününü ya da dünyanızın tümünü kaplamasın. Hayat tek bir yol üzerine inşa edilemez. Diğer alanlarında farkına varıp, yaşamınıza  dahil etmeniz, canlanmanız ve keyiflenmeniz için gereklidir.

MAYIS 2022 KOVA BURCU VE YÜKSELEN KOVA

Sevgili Kova, bu ay size,  hayatınızda sanki bir sihirli bir değnek etkisi değmiş gibi, her şeyin yoluna kolaylıkla girdiği hissine kapılacağınız gelişmeler yaşatacak. Bazen bir dersi zor yoldan öğrenirsiniz, ancak bazen de işler lehinize gider. Kolaylıktan şüphe etmeyin; işler kolaylıkla gerçekleştiğinde, bunun yanlış ya da zahmetsizce olduğunu düşünüp; yanlış yolda ilerlediğinizi düşünmeyin.  Bunun yerine, çok çabalamak veya mücadele etmek zorunda kalmamanın tadını çıkarın. Uzun yıllar boyunca zor şartlarda mücadele etmenin verdiği alışkanlıkla, yaşamınızın bir anda iyileşmesi ve düzelmesine afallamayıp suçluluk hissetmeyin.  Eğlenceli ve keyifli zamanların tadını çıkarın.

MAYIS 2022 BALIK BURCU VE YÜKSELEN BALIK

Sevgili Balık, bu ay her zaman yaptığınız gibi; dramatik ve kasvetli yaşam olaylarına iyimser bakmak, olayları çözümlemenizi sağlamayabilir. Bazen sıradan olan yöntemler, aslında çözümün ta kendisidir. Bu ay çözümleri günlük yaşamınızda edindiğiniz alışkanlardaki, ufak ayrıntılarda saklanmış konularda, yapacağınız değişikliklerle yakalayacaksınız. Alışkanlığın kök sözcüklerinden biri de yaşamak demektir. Yaşamınızın değişmesi sizin günlük alışkanlıklarınızda yapacağınız ufak değişimlere bağlı. Sorunlarınızın çoğunu çözeceğini düşündüğünüz o büyük, olağanüstü anın özlemini çekmek yerine, günlük hayatınızın nabzıyla daha fazla temas halinde olun. Küçük başlayın ama tutarlı kalın.

Bu yazı toplam 19042 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim