• BIST 9903.83
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • Tunceli 25 °C

2022 Ağustos ayında burçları neler bekliyor?

EZGİ EMİR

Astrolog Ezgi Emir 2022 Ağustos ayında burçları neler beklediğini yazdı

 

(Lütfen burcunuzu okurken, öncelikle yükselen burcunuzun yorumunu okuyun. Burcunuzu ve yükselen burcunuzu öğrenmek için; doğum tarihi (gün-ay-yıl), doğum saatiniz ve doğdunuz yerin bilgilerini https://tr.astro-seek.com/ sitesi üzerinden girerek, ücretsiz doğum haritanızı çıkarabilirsiniz. Yapmış olduğum burç analizleri, öncelikle Dersim doğumlu ya da Dersim de yaşayanlar için özel olarak yorumlanmıştır. Daha detaylı analiz için lütfen danışmanlık alınız.)

 

2022 AĞUSTOS GÖKYÜZÜ GÜNDEM

 

1. 04 Ağustos 2022 saat 09:58 Merkür, Başak burcuna geçecek.

2.  08 Ağustos 2022 saat 04:01 Aslan Kapısı. (31 Temmuz 2022 Aslan kapısı tetiklenmişti. 08 Ağustos 2022 de 04:01 de başlayacak ve saat 16:33 e dek aktif- Sonuçları 12 Ağustos Dolunay ile ortaya çıkmaya başlayacak.)

3. 11 Ağustos 2022 saat 21:31 Venüs, Aslan burcuna geçiyor.

4. 12 Ağustos 2022 saat 04:35 19°21′ Kova burcunda Dolunay.

5. 20 Ağustos 2022 saat 10:57 Mars, İkizler burcuna geçiyor.

6. 23 Ağustos 2022 saat 06:17 Güneş, Başak burcuna geçiyor.

7. 23 Ağustos 2022 saat 16:54 Uranüs, 18°55′ Boğa burcunda durağan harekete geçiyor, (24 Ocak 2023 saat 01:59 Uranüs, 14°56′ Boğa burcunda ileri harekete geçiyor.)

8. 26 Ağustos 2022 saat 04:03 Merkür, Terazi burcuna geçecek.

9. 27 Ağustos 2022 saat 11:16 04°03′ Başak burcunda Yeniay.

28 Temmuz 2022’de Aslan burcunda oluşan Yeniay etkisi ile Ağustos ayına başlıyoruz. Mantıklı hareket etmek zor olsa da; yine de içsel olarak doğru adımlar atmaya çalıştığımız bir ruh haliyle yoğun sıcaklara merhaba diyeceğiz. Temmuz sonunda oluşan bu Yeniayın bize bir faydası da, günlük rutinlerimiz ve bütüncül sağlık konularında, yeni başlangıçları ve düzenlemeleri ön plana çıkararak, yaşamımızda küçük ama etkili değişimlere sebebiyet verecek olmasıdır.

04 Ağustos 2022’de Merkür’ün kendi yöneticisi olduğu Başak burcuna geçmesi ile iletişimde daha dikkatli olacağımız iki düşünüp bir konuşacağımız bir dönem olacak. Eleştirel yaklaşıp, ince eleyip sık dokuyabiliriz. Ay boyunca akıl, zeka ve üretim konuları ön planda. Yeni fikirler üretip, planlarımız için harekete geçip uygulamaya koyabiliriz.

08 Ağustos 2022’de Aslan kapısı açılıyor. Bu portal her yıl 8 Ağustos’ta Sirius A’nın; Aslan burcundaki Dünya ve Güneş ile sıralanması ile oluşur. Aynı zamanda Büyük Giza Piramitleri ve Sfenks ile de hizalanır. Bu hizalanma Aslan Kapısı olarak bilinir çünkü Güneş Aslan'dadır ve bu nedenle enerji pozitif, cesur ve yükselmiştir.

Bu portalın açılması sayesinde hayatlarımıza enerjinin tezahür etmemiz için güçlü bir fırsat verilir. Sirius günlerinde(4-5-6 Temmuz) gökyüzünde görünmeyen Sirius, Aslan kapısı zamanında tekrar gökyüzünde görülür. Aslan Kapısı portalı sırasında, Sirius, Güneş’ten yeterince ayrılarak görüş alanına girmektedir. Sirius, gece gökyüzümüzdeki en parlak yıldız olduğundan -bazı eski ve hatta şimdiki mistikler buna inanıyor- dünyayı ekstra enerji ve ışıkla doldurur."

Eski Mısırlıların Sirius'a tanrıça Sopdet olarak taptığını, Sirius'un sabah gökyüzünde dönüşünü tarım mevsiminin başlangıcı ve yeni bir yılın başlangıcı olarak kutladığını da biliyoruz. Ayrıca bazı yeni çağ topluluklarındaki şifacılar ve öğretmenler, Sirius'tan gelen enerjinin, Dünya'nın ve insanlarının gelişmesine yardımcı olabilecek özel yükseltici veya aktive edici enerji içerdiğine inanıyor.

 

Zodyağın sekizinci evi ve sekizinci burcu Akrep'e aittir, bu nedenle astrolojik olarak sekizin; güç, dönüşüm, enerji, tutku ve cinsellikle bağlantıları vardır - tüm Akrep temalarını barındırır.

Sekiz ayrıca geleneksel tarot destesindeki Güç kartına karşılık gelir; Bu kart, başının üstünde bir sonsuzluk sembolü olan bir aslanla sakince etkileşime giren bir kadını gösterir. Dolayısıyla sekiz sayısının güç ve aslanla ezoterik sembolik bağlantıları vardır.

Numerolojide 8 sayısı ne anlama geliyor?

Numerolojide sekiz de büyük önem taşır. 8 Ağustos'ta (8/8) sekizin çift enerjisi hayırlıdır. "Sekiz, güç merkezi sayısı olarak bilinir ve maddi ve manevi alemler arasında bir köprü görevi görür. Aynı zamanda güç ve zenginlik sayısıdır, diye de bilinir. Sekizin başarı, hedefler ve birbirine geçen "8" daireleri veya sonsuzluk sembolü ile gösterilen ruhsal ve fiziksel boyutların kesişimi ile bağlantılı olduğunu düşünülür. Sekiz numaralı yaşam yolu altında doğanların ise, ruhun maddeye entegrasyonunda ustalaşmak için burada oldukları düşünülüyor. Tarot anlamına benzer şekilde sekizin numerolojide de  gücü temsil eder.

Peki bu portalın açılışından en iyi şekilde nasıl yararlanılır;

 

1. İçinizde ki Aslanı aktifleştirin;

 

Aslan Kapısı portalı, Aslan mevsiminde ve özellikle Aslan mevsiminin zirvesinde meydana gelir ve bu burcun temalarını güçlendirir. Bu nedenle, bu burcun altında doğmuş olsanız da olmasanız da, içinizdeki Aslanı aktifleştirmeniz önemlidir. Aslan burcu sevgiyi, cömertliği, liderliği ve yaratıcılığı içerir ve temsil eder. Güneş Aslan olduğunda, tüm dünya bu enerjilerin bir karışımından yararlanır. Yani en iyi şekilde yararlanmanın en iyi yolu ve Aslan Kapısı'nın amacı; Aslan burcunun bu özellikleri gibi şeyler yapmak ve anın doğal enerjisine mümkün olduğunca yoğunlaşmaktır.

 

2. Aşka odaklanın;

 

İçinizdeki Aslan'ı canlandırmanın yanı sıra, aşka odaklanmak için harika bir zaman. Aşk, Aslan'ın ve Aslan Kapısı'nın potansiyelinin önemli bir parçasıdır. Enerjik bir "portal" olarak kabul edilen Aslan Kapısı, sizi kendi kalbinizdeki portala bağlayabilir ve bu enerjiyi yükseltmeye yardımcı duygunun aşk ve sevgi olduğu bir gerçektir. Aslan Kapısı sırasında ve hemen öncesinde, kalbinizi açmak ve genişletmek için neşe getiren şeyler yapabilirsiniz.

3. Büyük değişimler için hazırlanın;

Aslan Kapısı portalı aynı zamanda "gücünüzü şu anda nasıl kullandığınızı incelemek ve gelecekte ne tür bir güç elde etmek istediğinizi düşünmek" için de iyi bir zaman. Bu kapı, onu çağırmak istediğiniz şeyi tezahür ettirmeye başlamanız için bir fırsat haline gelir. Sadece aceleci davranmayın veya kısa vadeli kazanımlara odaklanmayın, çünkü sekiz sonsuzluğu temsil ediyor. Bunun yerine, enerjinizi akıllıca kullanın, büyümeye güvenin ve iç enerji potansiyelinizi büyütmeye hazırlanın.

4. Manevi tarafınıza dokunun;

Bu portal güçlü bir ruhsal zamandır ve kendi ruhsal dünyanıza dokunmak bu enerjiyi güçlendirecektir. En sevdiğiniz ruhsal etkinlikleri, özellikle de pozitif enerjiyi ve niyetleri artırabilecek bir grupla birlikte yapmak, enerji alanını büyüteceği için; daha etkili olabilir. Törenler, meditasyonlar, ilahiler-mantralar, yoga, dans, sanat, doğada zaman vb. için bir araya gelmek Aslan Kapısı'nın enerjisini arttıracaktır.

5. Minnettarlık ve şükür alıştırması yapın;

Ve son olarak, bu zaman zarfında bolca minnettarlık uygulamanızı ve ayrıca sevginizi evrene göndermeniz önerilir. Bunu; meditasyonda, duada, dansta, bir ayinle, bir günlükte yapabilirsiniz - nasıl olursa olsun yeter ki minnettarlık, şükür ve sevginizi ifade edin.

Evrene sevginizi gönderdiğinizde, büyük olasılıkla misliyle geri dönecektir. Aslan Kapısı'na (ve genel olarak Aslan Mevsimi'ne) sevgi, neşe ve şükran depolarınızı oluşturma zamanı olarak bakın. Bu, benliğin gerçekten neler yapabileceğini keşfetmenin bir zamanı ve mevsimidir. Esasında kendi potansiyelinize uyanmaktır.

Aslında sevgiye yaslanmak, tezahür ettirmek istediğiniz her şey üzerinde çalışmak ve şükran pratiği yapmak için asla kötü bir zaman yoktur. Ancak 8 Ağustos'taki Aslan Kapısı portalı zamanında yapacağınız uygulamalar ve çabalarınızın hayal edebileceğinizden daha fazlasını size getireceğini görebilirsiniz.

11 Ağustos 2022’de Venüs Aslan burcuna geçiyor. Venüs Aslan da iken; parıltılı yaşam, eğlence, sahne, sanatsal faaliyetler, tatil ön planda olacaktır. Aşk ve sevgi ilişkilerinde hareketlilik verecektir ama Marsın konumundan dolayı zevkine ve keyfine düşkünlükte abartı da verebilir. Yine de Merkür konumundan dolayı detaycı, eleştirisel ve memnuniyetsizlik olabilir. Harcamalara çok dikkat etmek gerekir. Tembellik ve rehavet de had safhada olabilir. Genel anlamda çok para harcamaya rağmen, aldığınız ya da yaptığınız tüm aktivitelerden memnun olmama ihtimaliniz var. Ayın 20sinden sonra Mars’ın da İkizler burcuna geçmesiyle yaşamınızın hareketlenmesi ile yeni yerler görmek ve gezmek iyi gelecektir.

12 Ağustos 2022’de Kova burcunda Dolunay gerçekleşiyor. Hem ortaklıklar, hem projeler, hem de ikili ilişkilerde; sürpriz bir şekilde gizli ilişkiler ve anlaşmaların ortaya çıkması ile, ortaklıklarda ve ikili ilişkilerde sonlanmalara sebebiyet verecektir. Ay düğümlerine kare olarak gerçekleşen bu dolunay, ben-biz kavramında maddi – manevi değerleri geliştirmek açısından gerekli olsa da; maalesef sarsıcı bir etkiye sahiptir. Aldatılma, dolandırılma hissiyatının egoya vereceği zarar ile kişinin kendine olan güvenini sarsacak ve sonrasında da tekrar ayağa kaldıracaktır. Aslında birçok kişi için yaşanacak bu musibet; kendindeki eksiklikleri fark edeceği ve bu eksiklikleri doğru düzgün analiz edip, tamamlama yoluna giderse de, muazzam fırsatlar yakalayabileceği bir dönem. Jack Soul ’un dediği gibi hiçbir şey benimdir deme; sadece deki benimledir, yanımdadır. Gereksiz inatlaşmaları ve dediğim dedik tavırları bir kenara bırakma zamanı. Bütüncül bakmayı başarabilirseniz, hayatınıza yeni bir yön verecek ve kendiniz adına birçok karar aldırtacak bir zaman olacaktır.

20 Ağustos 2022’de Mars İkizler burcuna geçiyor. 05 Temmuz - 27 Temmuz 2022 arası kaçırdığınız, ertelediğiniz tüm fırsatları tekrar önünüze gelebilir. Tekrar değerlendirmek için Mars İkizler geçişini dikkatli kullanın. Özellikle Eylül ikinci haftaya kadar; revize etmek tekrar görüşmek ve karara bağlamak için uygun.  Ayrıca başta karar vermekte zorlansanız da; tatil planlarınızı, kısa ziyaret ve yolculuklarınızı 20 Ağustos sonrasına yaparsanız daha fazla keyif alır ve memnun olursunuz. 

 

23 Ağustos 2022’de Güneş Başak burcuna geçiyor. Yılın bu döneminde daha akılcı ve analitik bir zihin aktif olacaktır. Bu senenin gündemi olan Boğa burcundaki Kuzey Ay Düğümü ve Akrep burcundaki Güney Ay düğümü ile, Güneş’in Başak konumu çok olumlu etkilere sahip. Dolayısıyla Başak burçları bu sene yeni yaşlarına girerken, aynı zamanda kendilerini gerçekleştirebileceği, gitmesi gereken hayat yolunun netleşmesi ve ilerleme kat etmeleri sayesinde, güzel değişimlere yeni yaşları ile adım atacaklardır. Daha aktif, üretken olacağımız zamanlar. Kendimiz için harekete geçeceğimiz, işlerimizi yaparken alternatif yollara denk geleceğimiz, seçeneklerin bol olduğu zamanlar; yeter ki harekete geçin.

 

23 Ağustos 2022’de Uranüs, 18°55′ Boğa burcunda durağan harekete geçiyor, (24 Ocak 2023’ de,  14°56′ Boğa burcunda ileri harekete geçecek.)  7 Mayıs 2022’den 23 Ağustos 2022’ye kadar olan dönemde; tüm yeni kurduğumuz, kurmaya çalıştığımız her türlü düzen, nizam ve karar konuları tekrar gündeme gelecek. Fikir, akıl ve mantık çerçevesinde eksik ve yarım kalan tüm konuları netleştirip, düzeltip, ilerlememiz için fırsatları karşımıza çıkaracaktır. Maddi ve manevi tüm değerlerimizin dengelenmesi için; çözüm odaklı yaklaşıp, güvenimizi yüksek tutmalıyız.

26 Ağustos 2022’de Merkür Terazi burcuna geçecek. İletişimde daha nazik ve politik olma dönemleri. Estetik ve güzellik algılarımız ön plana çıkacak; dokunduğumuz ve gözümüzün erişebildiği her alanda uyum, denge ve estetiğe önem vererek; daha stratejik bir zihinle çözüm odaklı davranışlarla anlaşma yoluna gidebileceğiz. Mars’ın Merkür’e yapacağı olumlu açı sayesinde de; kararlarımızı kolaylıkla uygulamaya koyabileceğiz.

 

27 Ağustos 2022’de Başak burcunda oluşacak Yeniay ile Ağustos ayını kapatıp, Eylül ayına merhaba diyeceğiz. Aslında güzel bir Yeniay. Birçok kişinin hayatlarında yeni bir sayfa açmasına ve yeni bir yola adım atmasına sebebiyet verecektir. Bazıları için kuyudan çıkma vakti. Kader ve kariyer kapılarında  ummadığınız değişim fırsatları elde edebilirsiniz. Ancak dikkat edilmesi gereken bir nokta var; karar verememek ve harekete geçememek. Eğer bu duygu durumuna kapılırsanız, ya da önünüzde sıralanan seçenekli yollardan hangisine gideceğinizi bilemezseniz; bütüne odaklanmaya bakın. Detaylarda kaybolmayın. Aşırı titizlik ve detaycılık sizi vakit kaybına uğratır. Pratik ve bütüncül olmaya bakın.

 

AĞUSTOS 2022 KOÇ BURCU VE YÜKSELEN KOÇ

 

Sevgili Koç, Ağustos ayı sizlere; hayatınızı en iyi şekilde yaşamanız gerektiğini ortaya koyuyor. Size karar verdiğiniz konularda yapamazsın diyen insanları dinlemeyin. Tüm hayallerinizi gerçekleştirmek için gereken her şeye sahipsiniz. Kariyeriniz ve mali durumunuz gayet iyi olacak. Sevdiklerinizle daha önce hiç olmadığı kadar harika bir ilişkiniz olacak. Hayatta her zaman güvenle ve kararlılıkla ilerleyin.

 

AĞUSTOS 2022 BOĞA BURCU VE YÜKSELEN BOĞA

 

Sevgili Boğa, Ağustos ayı sizlere; maddi-manevi değerlerinizi ön planda tutmanız gerektiğini hatırlatıyor. Çocuklarınızın eğitimi ve geleceği çok önemlidir; bu nedenle, para biriktirmeniz gerekli. Paranızın çoğunu isteklerden çok, ihtiyaçlara harcadığınızdan emin olun. Ayrıca işyerinde bazı zorluklarla karşılaşacaksınız, ancak güçlü kalmalı ve üstesinden gelmelisiniz. Pek çok konuda, aynı fikirde olmadığınız için eşiniz ya da ortağınız ile çok tartışacaksınız. Sağlığınız iyi olacak ama grip, nezle gibi ufak tefek hastalıklara da dikkat etmelisiniz.

 

AĞUSTOS 2022 İKİZLER BURCU VE YÜKSELEN İKİZLER

 

Sevgili İkizler, Ağustos ayında aile hayatı heyecan verici ve ilginç olacak çünkü herkes ile iletişimiz iyi. Mutluluk, barış ve uyum, ayın genelinde hüküm sürecek. Aşk hayatınızdaki romantizm yoğunlaşacak çünkü siz ve eşiniz/partneriniz her zaman birbiriniz için en iyisini yapmak istiyorsunuz. Kariyer ve iş hayatınızda da, sizin için en önemli olan şeylere odaklanın ve bunları kariyerinizde uygulayın. Ulaşabileceğiniz hedefler ve amaçlar belirlediğinizden emin olun.

 

AĞUSTOS 2022 YENGEÇ BURCU VE YÜKSELEN YENGEÇ

 

Sevgili Yengeç, evlilik hayatınız mutlulukla dolu olacak. Yengeçler partnerleriyle ve ortaklarıyla iyi vakit geçirecekler çünkü her zaman sevginin, huzurun ve samimiyetin hüküm sürmesini sağlamak için çalışıyorlar. Bekarlar çekicilikleri sayesinde aşklarını hayatlarına çekebileceklerdir. Öğrenciler çalışmalarında başarılı olacaklar ve sağlıkları ayın genelinde kontrol altında olacak.

 

AĞUSTOS 2022 ASLAN BURCU VE YÜKSELEN ASLAN

 

Sevgili Aslan, Hayatınıza neşe getiren harika şeylere odaklanın. Yeteneklerinizi ve becerilerinizi iyi kullanırsanız, kısa sürede kariyerinizin bir sonraki aşamasına geçebilirsiniz. Her zaman insanlarla olan ilişkilerinizi, beslediğinizden emin olun. Ayrıca bu ay özellikle vücudunuza aldığınız yiyecek ve içeceklere dikkat etmelisiniz. Bağışıklık sisteminize yıl boyunca dikkat etmeniz ve korumanız gerekiyor.

 

AĞUSTOS 2022 BAŞAK BURCU VE YÜKSELEN BAŞAK

 

Sevgili Başak, Evlilik hayatınız bu ay mutlulukla dolu olacak. Kariyeriniz ve mali durumunuz söz konusu olduğunda tüm doğru seçimleri yapabileceksiniz. Ayrıca, çevrenizdeki insanlarla harika ilişkiler kuracaksınız. Sağlığınız bu ay bazı zorluklarla karşılaşacak, ancak üstesinden gelemeyeceğiniz bir şey olmayacak. Her zaman yaptığınız şeylerin en iyisini yapın ve başarılarınızla gurur duyun.

 

AĞUSTOS 2022 TERAZİ BURCU VE YÜKSELEN TERAZİ

 

Sevgili Terazi, eğitiminizi ilerletmek için iyi bir konumda olacağınızı ortaya koyuyor. Kendinizi geri tutmayın. Her zaman istediğiniz şeylerin peşinden gidin ve sahip olduğunuz her şeyle tutkularınızın peşinden gitmekte ısrarcı ve özgür olun. Size büyük getiriler sağlayacak işlerle kendinizi şımartacaksınız ve güveniniz yerine gelecektir.

 

AĞUSTOS 2022 AKREP BURCU VE YÜKSELEN AKREP

 

Sevgili Akrep, Çocuklarınız her zaman yanınızda olmaktan mutlu ve heyecanlı olacak. Kariyeriniz üzerinde çalışırken aynı zamanda sevdiklerinizin yanında olabilmeniz için hayatınızda dengeyi sağladığınızdan emin olun. Bekar Akrepler bu ay aşık olacak. Ruh eşleriyle sosyal toplantılarda karşılaşabilirler.

 

AĞUSTOS 2022 YAY BURCU VE YÜKSELEN YAY

 

Sevgili Yay, sizin ve eşinizin çocuk sahibi olmayı düşünmeye başlamanız için iyi bir ay. Yıldızlar sizin lehinize sıralandığından; bu nedenle hamile kalmanız için iyi bir zaman olacaktır. Kendinizi hiçbir şekilde geri tutmayın ve işyerinde liderlik rollerine gittiğinizden emin olun. Sevdiklerinize odaklanın ve her zaman sevildiğini ve önemsendiklerini hissettirmek için elinizden gelenin en iyisini yapın. Ayrıca sağlığınız da düzelecek ancak yaşam tarzınızda bazı değişiklikler yapmanız gerekiyor.

 

AĞUSTOS 2022 OĞLAK BURCU VE YÜKSELEN OĞLAK

 

Sevgili Oğlak, Bu ay çok seyahat etmeyeceksiniz çünkü iş görüşmelerinizin çoğu bulunduğunuz yerde olacak. Ayrıca, ay sonuna doğru çözülecek aile sorunlarınız olabilir. Aşk hayatınızda olumlu gelişmeler olacak, çünkü siz ve partneriniz işleri yoluna koymaya karar vermek durumunda kalacaksınız. Her zaman birbirinizin yanında olun ve birbirinizi mutlu edin.

 

AĞUSTOS 2022 KOVA BURCU VE YÜKSELEN KOVA

 

Sevgili Kova, İnsanlarla sosyalleşerek evlilik hayatınızı daha ilginç hale getirebilirsiniz. Sizin için iyi olan şey sosyalleşmektir. Kendinizi kapatmayın. Çocuğunuzu veya çocuklarınızı onlara saygı ve disiplini öğretecek şekilde yetiştirdiğinizden emin olun. İş adamları ya da kendi işinin patronu olanlar; sayısız ticari girişimleri nedeniyle karlı bir ay geçirecekler. Çalışanlar için ise stabil bir ay olacak; kariyerinizde ilerleme kaydetmeyeceksiniz ve mali durumunuzda da biraz azalma olabilir.

 

AĞUSTOS 2022 BALIK BURCU VE YÜKSELEN BALIK

 

Sevgili Balık, Bu ay en çok kendinizi ve sevdiklerinizi mutlu etmeye odaklanmalısınız. Hayatınızı yükseltmenizi sağlayacak şeyleri yapın. Daima en yüksek potansiyelinize ulaşmak için çalışın. Eğitiminiz ve kariyeriniz doğru yolda olacak ve her iki konuda da, sizi bir sonraki aşamasına taşıyacak harika sonuçlar elde edebileceksiniz.

Bu yazı toplam 18223 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim