• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 24 °C
  • Tunceli 32 °C

YENİ EMNİYET MÜDÜRÜMÜZ

Fikri TAŞ

          Yaklaşık bir yıl, İlimizin Emniyet Müdürlüğünü yapan, Halkın ‘İyi Müdürdü’ dediği ERTAN Beyin Trabzon’a atanması ile ilimize atanan yeni Emniyet Müdürüne ‘hoş geldin.’ demek, tanışmak için, gittik. Gazetecileri bekletmeden kabul eden, Yeni Emniyet Müdürümüzle tanıştık.’ Hayırlı olsun.’ dedik.
     Basını önemsediğini, basınla diyalog halinde olmak istediğini ifade eden Yeni Emniyet Müdürümüz, ‘Basın halkın gözüdür kulağıdır. Bizim görmediklerimizi görür. Onların haberleri yayınları ile, bilgi sahibi oluruz. Görev alanımızla ilgili konularda, haberlerde toplumu bilgilendiren, eksiklerimiz varsa dile getiren, hatta bizi uyaran basını, önemsiyoruz. Diyalog içinde olmak istiyoruz.’ dedi.
     Genç ve deneyimli bir yönetici izlenimini veren, yeni Müdürümüzün, konuşmasında özgürlükleri öne çıkarması, Ön yargısız özgürlükleri savunması, beklentimizin ötesinde bizi sevindirdi. ‘Özgürlükler, düşüncelerin toplumsal algılanmasını sağlayacağı gibi, temel hakların korunmasını da güvenceye alacaktır. Biz, kimin ne söylediğine değil, özgür ortamda dile getirilen söylemlere, düşüncelere bakarız.’ derken de yeni, özgürlükçü, halka güven veren, polisin, yöneticilerin, portresini çiziyordu.
    ‘Halkla daha çok yakın olmak, sorunlarını bilmek, bizi daha başarılı kılacağı gibi, güven olgusunu da pekiştirecektir.’diyerek halka, topluma, daha yakın olma isteğini ifade etmiştir.
    Sürgün illerinden sayılan Tunceli’ye, yalnız bavulu ile değil, ailesi ile birlikte geldiğini ifade eden yeni müdürümüz, ön yargıların sağlıklı değerlendirmelere engel olduğunu, aşılması gerektiğini ifade etmiştir.
     Atasözümüzde, ‘Gelen gideni aratırmış.’ Biz, yeni Müdürümüzün, halkın ‘iyi müdür,’ dediği gideni aratmayacağını, daha iyi bir müdürlük yapacağı, izlenimini edindik.
     Umarız, ilk tanışmamızda, edindiğimiz izlenimizden yanılmayız.
    
          


    

Bu yazı toplam 1158 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim