• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 14 °C

Virajı alamayan Dersimspor, Kelkit’te devrildi

KENAN KANDİL

Halk deyimiyle lige ramak kala transfer üstüne, transferler yaparak hazırlıklara başlayan Dersimspor Kulübü, Kelkit’te oynanan Ziraat Türkiye Kupası ilk ciddi sınavından “3 – SIFIRLIK” skorla başarısız oldu.

Liglerin başlamasına 5 kala yeni transferleriyle çıkılan Kelkit yolunda başarı beklemek sadece tesadüften ibaret olurdu.

Başlangıç olarak “takım yeniydi, yeterli hazırlık yapamadık” diyerek bugün için yenilgiye ciddi bir mazeret bulabilirsiniz, yarının yenilgilerine ciddi bir mazeret bulamanız imkansızdır.

Dersimspor Kulübü'nün, Kelkit’te başlayan ve başarısızlıkla sonuçlanan ilk ciddi sınavın hatalarından dersler çıkartıp, iyi bir hazırlık dönemi sonrasında, cevaplarını doğrular üzerinden şekillendirmek zorundadır.

Teknik heyet ve futbolcular Kelkit yenilgisinden önemli dersler alarak, Dersim’de karşılaşacağı Viranşehir Belediyespor ilk lig sınavında dersine iyi çalışması gerekir ki, burada çıkacak başarısızlığın mazereti ve bahanesi olamasın.

Dersimli taraftar ve sevdalılarına başarısızlık yaşatan ve başarısızlıkla doyum noktasına ulaşan Dersimspor Kulübü, başarıya aç kalmış taraftar ve sevdalılarını doyurmak zorundadır.

Şampiyonluk parolasıyla çıkılan yolda kayıpların bahanesi ve mazereti olmadığı gibi, şampiyonluk amacıyla çıkılan yolda, maliyeti de, beklentiler de yüksek olur.

Ancak gerçekler üzerinden şekillenilmeyen amaçlar, bir hayal olur Ki, Dersimspor kulübü de gerçekler üzerinden değil, hayaller dünyasında hızlı bir şekilde şampiyonluğa koşmaktadır.

Hayaller hayatın gerçekleri üzerinden önce plan ve program, sonrada sabır ve zaman doğrultusunda, amaçlandığında hedef varılır, planı ve programı olmayan anlık hayallerin sonu başarısızlıktır.

Yönetimin izlemiş olduğu anlık transfer politikası, eğer ki şampiyonlukla sonuçlanmadığı takdirde gelecekte Dersimspor'u krize sokabilir.

Gelir olmayan, kaynağını ve gücünü halktan alan Dersimspor, geçmiş dönemin faturası olan ve otobüs satar duruma kadar gelen 1. kriz dönemini henüz daha atlatılmamışken, yaşanacak 2. kriz dönemini asla kaldıramaz.

Dersimspor Kulübü şampiyonluğa değil, önce zamana ve sabıra, sonra da plana ve programa ihtiyacı olan kulüptür.

Başkanlık tecrübesi olmayan Hüseyin Şengezer, şampiyonluk çıtası ile başladığı bu görev yanlışlar üzerinden gidilmektedir.

"Top yuvarlaktır ve oyun 90 dakika sürer, gerisi teorilerden ibarettir." diyen Alman futbolcu ve teknik adamı Sepp Herberger sözleri ile futbolda teorinin önemine dikkat çeken açıklamayı yaparak futbolda aklı öne çıkartmıştır.

Şampiyonluk paranın gücü ile yapılan transferlerle değil aklın ve mantığın gücüyle olur ki, paranın gücüyle yapılan transferlerle şampiyon olunsaydı Dersim 62spor şampiyon olmuştu.

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 6914 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim