• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 22 °C

ÜNİVERSİTEMİZİN REKTÖRÜYLE

Fikri TAŞ

    Sayın Rektörümüz, basın mensupları ile bir araya gelerek, önemli gördüğü bazı, konuları, görüşmek, paylaşmak, istemişti.
    Daveti, üzerine gitmiştik.
     İki rektör yardımcısı ile misafirlerini karşılayan Sayın Rektör, herkes gibi oda ülkede olup bitenlerden rahatsız, üzgündü. Barış adımlarının atılacağı umudu, onları da umutlandırmıştı.
    Çaylarımızı, kahvelerimizi içerken, Sayın Rektör, kendisine ulaşan bazı gerçek olmayan söylentilerin, kendilerini üzdüğünü ifade ettiler.
   Üniversitenin ihtiyacı olan 10 adet öğretim kadrosunun alımında, taraflı davrandıklarını, müracaat eden Tuncelileri, almadıklarını, Elazığlıları, tercih ettikleri söylentilerinin gerçek dışı olduğunu, ifade ederek, YÖK ten aldıkları listeyi,  basın mensuplarının, bilgilenmesi için birer suretlerini önlerimize koydular.
   Listede, ağırlıklı olarak, çoğunlukla, Tunceli doğumlular, vardı Elazığ doğumlular, Karakoçanlı birinin dışında yoktu.
  Bu söylentiler, Sayın Rektörün atandığı ilk günlerde de konuşulmuştu. Bunu köşemde dile getirdiğimde, Sayın Rektör, duyarlılık göstermiş. Telefonla aramış. Bunun doğru olmadığını ifade etmişlerdi. Bizde bu açıklamayı köşemizde, yazmıştık.
  Bu konuları, bir sonraki günlerde basın mensupları olarak, ziyaret ettiğimizde de konuşmuştuk.
  Sayın Rektör, çok samimi bir ifade ile Üniversiteye, personel alımında, bölgeyi sosyal kültürel olarak yakından tanıyan, hizmette, kendilerini daha istekli, yükümlü, kalıcı,  göreceklerini düşündüğü TUNCELİ doğumluları, öncelikli olarak tercih edeceklerini, ifade etmişlerdi.
   Bunu yaparken, öğretim görevlileri alımında, liyakate, kariyere, dikkat edeceklerini, üniversitenin başarılarına, eğitim seviyesine, katkısı olacak öğretim görevlilerinin alımında, doğum yerlerine, bakmayacaklarını, bunun doğru olmayacağını ifade ettiler.
    Üniversitede, kadro alıp gitmek isteyenlere, izin vermeyeceklerini, bunun için de üniversite senatosunda, karar alacaklarını, en az 5 yıl çalışma zorunluluğu getireceklerini ifade ettiler.
   Sayın Rektörü, beklenenden çok daha üniversitesini, sahiplenmiş, büyümesi, başarısı, ülkenin sayılı üniversitelerinden biri olması için yoğun çaba sarf eden, güzel projeleri hayat geçirmek isteyen, Üniversitenin, kurulacak sosyal tesislerini, hata rektörlük için inşa edilmiş Rektörlük konutunu, DERSİM Halkın hizmetine açmak isteyen, samimi bir arzu, istek, içinde gördük.
 Üniversite ile ilgili konularda, kamuoyunun sağlıklı bilgilendirilmesini önemli gördüklerini, bunu için de basın mensupları ile zaman, zaman bir araya geleceklerini, ifade ederek misafirlerini uğurladılar.
  
  
 FİKRİ TAŞ
   

Bu yazı toplam 518 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim