• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Tunceli 12 °C

Kadınlar çocuk istismarını protesto etti

Kadınlar çocuk istismarını protesto etti
Dersim Kadın Platformu, çocuk istismarını ve hükümeti protesto etti.

Dersim Kadın Platformu, İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G'yi 6 yaşındayken 29 yaşındaki müridiyle imam nikahıyla 'evlendirmesi' ile ilgili açıklama yaptı, çocuk istismarını ve hükümeti protesto etti.

Sanat Sokağın’da bir araya gelen kadınlar, ellerinde pankart ile Seyit Rıza Parkı’nda kadar yürüdü. Platform adına bir açıklama yapan Nurşat Yeşil, “İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın onursal başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı, babası tarafınsan 6 yaşındayken ‘evlendirildiğini’, çocukluğu boyunca istismara maruz bırakıldığını anlatarak şikâyetçi oldu. Bir kadının çocukluğu boyunca üstelik  ‘ailesinin onayıyla’ istismara maruz bırakıldığına dair beyanları ile adları taciz, tecavüz ve katliamlarla anılan cemaat, tarikat ve dini vakıflar, bir kez daha bir çocuğun çaresizliğe mahkûm edilmesine, yıllarca istismara maruz kalmasına yol açmasıyla karşımıza bir kez daha çıkmıştır. Öte yandan söz konusu skandal,  artık neredeyse her gün bir yenisiyle karşılaştığımız kadına ve çocuğa yönelik şiddet ve istismarın korkunç boyutunu gözler önüne sermektedir. Ayrıca, söz konusu vakfın Milli Eğitim Bakanlığı ile ‘iş birliği’  ile yürüttüğü eğitim projelerinin bilinmesi,  en önemli faaliyet alanının eğitim olması, 7. sınıftan itibaren öğrencilerin kaydını alarak hafızlık dersi vermesi de durumun ne kadar vahim olduğunu bir kez daha göstermektedir”dedi.

Kadının her geçen gün yok sayıldığını ifade eden Yeşil, “Eğitim sistemi, özellikle AKP iktidarı döneminde, siyasi iktidarın kendi dünya görüşüne ve yaşam tarzına uygun nesiller yetiştirme yönündeki politikalarının bir sonucu olarak, dini faaliyetlerin, MEB, Diyanet İşleri Başkanlığı, dini vakıf ve cemaatler eliyle örgütlenmeye çalışıldığı bir alan haline getirilmiştir. Bu zihniyetin kadınlara ve özellikle kız çocuklarına reva gördüğü yaşam tarzı ise eğitim sisteminden ve toplumsal hayattan dışlayarak, kadını, yok sayıldığı bir yaşama hapsetmektir.

Öylesine ki Konya’da bir lisede müdür odasında bir çocuğa imam nikahı kıyılmış ve çocuk defalarca istismara uğramıştır. Dini vakıf ve tarikatlara eğitimin teslim edilmesinin sonuçlarından birisi de bu olmuştur. Ve olayın üstüne gidilmemesi için ivedilikle gizlilik kararı alınmıştır birçok istismar olayında olduğu gibi.  Failleri yargılamak yerine olayları açığa çıkaranların üstüne gidilmesi ve hedef gösterilmesi kabul edilemez”diye konuştu.

Gazeteci Timur Soykan’nın istismar olayını ortaya çıkardığı için saldırıya uğradığına da dikkat çeken Yeşil, “Failler üstüne gitmek ve yaşanan istismar ve şiddet olaylarını teşhir edip, çocuğun üstün yararını korumak yerine;  istismar skandalını ortaya çıkaran TİMUR SOYKAN’a saldırmak yapılan istismara onay vermektir. Gazetecilik mesleğinin gereğini yapan Soykan da çocuklar da yalnız değildir”dedi.

HABER: KENAN KORKMAZ

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim