• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • Tunceli 15 °C

EVİMİZDE KAZANMAYA GEÇTE OLSA BAŞLADIK AMA !

KENAN KANDİL

Ligin başında Dersimspor’un kaynaksız ve alt yapısız bir şekilde şampiyonluk mücadelesi içine girmesinin yanlış bir yol olduğu şeklinde gerekli  uyarılarda bulunmuştum.

Gerekli uyarılarımı sakla tutmakla birlikte, takıma destek olmak bağlamında eleştiriler  yazılarımla gerekli uyarılarıma yapmaya devam etmekteyim.

Bu uyarılarımla birlikte, Dersimspor zor bir virajı daha liderlik mücadelesini bırakmayan grup ikincisi Elazığ Rüstempaşa Gençlikspor’u Dersim’de  3 – 1 lik sonuçla yenerek kritik olan 3 puanı aldı.

Zorlu görünen karşılaşmayı kolayca kazanan Dersimspor takımı, evinde kazanmayı geçte olsa uyanarak anladı.

Bu bağlamda, evimizde kaybettiklerimiz puanlardan sonra, Dersim’de kazandığımız galibiyetler, deplasmanda aldığımız galibiyetlerden daha güzel olmamıştır.

Çünkü, evinde sürekli verilen puanlar nasıl bir kat acı ve üzüntü veriyorsa, sonrasında evinde verdiğin puanları tekrardan evinde yeniden geri almak bir kat daha sevinç ve keyif vermektedir.

Evimizde kazanmaya başlamakla puan farkını telafi edermiyiz, bilinmez bir soru işareti olarak önümüzde durmaktadır.

Evinde cömertçe puanlar veren Dersimspor takımı, deplasmanda getirdiği puanlarla lideri yakalar mı bilinmez ama halk deyimiyle “Çıkmadık candan umut kesilmez” misali arkamıza bakmadan lig yeni başlıyormuş gibi mücadeleyi sürdürmeliyiz.

Bundan sonra kaybetmek diye bir lüksümüzün olmadığını, artık hedefe varmanın sonu da,  kaybetmemekten geçiyor olduğunu yönetimiyle, teknik heyetiyle ve taraftarıyla farkında olduğu bilinci hakimdir, Dersim’de. 

İşte bu bilinç doğrultusunda hareket ederek, birlik ve beraberliğimizin vermiş olduğu kenetlenmişlik, lidere Dersimspor korkusu yaşatacağından puan kaybetme olasılığı yüksektir.

Karşımızda yenilgisiz ve kazanmaya alışık grup Lideri Kahramanmaraş İstiklal spor’un var olduğu, ve alacağı beraberliklerin bile risk getireceği tablo karşısında sadece kazanmak odaklı, sadece kaybetmemek odaklı bilinciyle oynayacaklardır.

Karşımızda, kaybetmeden kazanan yenilgisiz bir Lider olan Kahramanmaraş İstiklal spor takımı karşısında, formunu sürekli üstüne katarak yükselten içeride ve dışarda kazanan Dersimspor takımı, Liderlik mücadelesini sonuna kadar sürdürmekte kararlı görünüyor.

Kahramanmaraş İstiklal spor beraberlikte dahil olmak üzere kaybetmeden kazanmak zorunda olduğu, Dersimspor’unda beraberlik dahil olmak üzere kaybetmeden kazanmak zorunda olduğu bir hedef var önünde.

Grupta öylesi bir hava hakim ki, beraberliğin bile mağlubiyet sayılacağından, Şampiyonluğun mutlak galibiyetten geçeceği sürece girilmiştir.

Ligin ilk yarısı olağan bir şekilde bitmeye doğru giderken, Ligin 2. Yarısı olağan dışına çıkarak, saha dışı oyunlara sahne olacağı şeklinde oynanacaktır.

Başta yönetim olmak üzere, teknik heyet ve futbolcular, olağan dışı faktörlere karşı tedbirlere hazırlıklı olmalıdırlar.

 

 

 

 

Bu yazı toplam 14411 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim