• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Tunceli 17 °C

Dersimspor’da hayal kırıklığı yaratan sonuçlar

KENAN KANDİL

 

BAL Liginin başlamasıyla birlikte 31 Ekim 2021 tarihinde Dersim Atatürk Stadyumu'nda Çınar Belediye Spor kulübüyle oynadığı karşılaşma sonunda 0-0'lık sonuç almasına rağmen oynadığı futbol, kaçırdığı gollerle umutlu bir başlangıç yaparak şehirde ve taraftarda umut dolu beklentiler yaratmıştı.

Çınar Belediye maçı sonrasında 2. haftayı BAY geçen Dersimspor kulübü Ligin 3. haftasında grubun favori takımlarında karşılaşacağı Fırat Üniversitesi Dilege A.Ş Fırat Üniversitesi Gençlik Spor Kulübü hazırlıklarına başladılar.

Dersim gezi kapsamında Dersim Atatürk Stadyumu'na giderek Dersimspor idmanlarını izleme fırsatı buldum. İdmanlarda izlediğim Dersimspor’lu futbolcular, temposu ve enerjisi yüksek, yorulmayan ve ayakta kalabilen bir takım izlenimi yaratmasına rağmen takımdaki eksikler belirgin bir şekilde ortaya çıkıyordu.

İdmanlardaki futbolcuların mücadelesi ve gayreti bir türlü gole yansımadan sonuçsuz olarak tamamlanıyor olması deplasman da karşılaşacağımız grubun favori takımlarından Dilege A.Ş Fırat Üniversitesi Gençlik Spor Kulübünde hayal kırıklığı bir sonuç yaratacağını aklıma getiriyordu.

Tek umudum yorulmayan ve enerjisi yüksek ayakta kalan bir takım olması bende galibiyet beklentisi yarattı. Birinci beklentim olan korktuğum idmanlardaki sonuç Fırat Üniversitesi maçına yansıyarak 3 - 2'lik mağlubiyet olarak tamamlanmış ancak ikincisi ve umudum olan yorulmayan ve enerjisi yüksek ayakta kalan bir takım olması bendeki galibiyet beklentisini getirmemişti. Bu durum karşısında teknik heyet yapılan iki maç sonrasında takımdaki eksiklerin ne olduğunu görmüş olmalı ve buna göre tedbirlerini de ona göre almalıdır.

Grup görünürde kolay gibi görünse de takımlar kurduğu kadroyla birbirlerine yakın bir güce sahip özellikler taşımaktadır.

Grupta isim bazında Dersimspor ve 12 Bingölspor favori gibi görünsede eşit güce dayalı kadro kuran takımlaren zayıf gibi görünen bir takım bile sürpriz yaparak gruptan Lider olarak playoffa kadar çıkabilir. Bunun örnekleri gruptaki puan tablosunda şimdiden ortaya çıktı bile!
 

Bu yazı toplam 2061 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim