• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • Tunceli 13 °C

Dersimspor cezalandırılarak devre dışı bırakılmak mı isteniyor ?

KENAN KANDİL

Çınar Belediyespor süreciyle başlayan, hakemlere rağmen kazanmaya devam eden Dersimspor, Liderliğe ortak olmasıyla birlikte lobicilik faaliyetleri hızlandı gibi görünüyor.

 

Dersimspor’un liderliğe ortak olmasıyla birlikte Dersim Atatürk Stadyumunda 05.12.2021 tarihinde Dersimspor - Bismil 1936 GSK BAL müsabakasında çıkan saha olayları nedeni ile akıllara soru işaretleri verecek ağır bir ceza verildi.

 

30 Kasım 2021 tarihli yazımda da belirtmiş olduğum gibi “Rakip takımların Dersimspor’a karşı entrikalar ve gizli çalışmalar içinde lobi faaliyetleri içine girdikleri günler hafızalardan silinmemiştir” şeklinde yorumlayarak yazmıştım.

 

Nitekim söylediğim gibi olmuş Dersimspor’un, Diyarbakır Bismil 21 Sportif karşısında deplasman da aldığı galibiyet sonrasında liderliğe ortak olmasıyla birlikte lobicilik faaliyetleri erken mi başlıyor? Akıllara soru işaretleri olarak geliyor.

 

Kısa adı AFDK olan Amatör Futbol Disiplin Kurulunun 13.12 2021 tarihinde aldığı karar ile “05.12.2021 tarihinde oynanan Dersimspor - Bismil 1936 GSK BAL müsabakasında çıkan saha olayları nedeni ile Futbol Disiplin Talimatı’nın 52 ve 53. maddeleri uyarınca 2 MAÇ SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ile birlikte 1500 TL PARA CEZASI verilmesine” karar verdi. Amatör Futbol Disiplin Kurulu, Dersim Atatürk Stadyumunda 05.12.2021 tarihinde oynanan Dersimspor - Bismil 1936 GSK BAL müsabakasının videolarını incelemiş olsa idi, Sahadaki olayların Bismil 1936 Gençlik Spor’lu bir futbolcunun tahrik etmesi ile olayların başladığı ve yedek kulübesinde ki Bismil’li futbolcularında Dersimspor taraftarlarını tahrik etmesi sonucunda ortaya çıktığı anlaşılacaktı.

 

Oysaki, Dersim halkının Diyarbakır takımlarına karşı sempatisi kamuoyu tarafında bilinmesine rağmen ve Oyun akışı dostluk maçı şeklinde devam ederken,Bismil 1936 GSK’lı futbolcuların gereksiz saha olayları ile Dersimspor’lu futbolcuları ile  taraftarlarını tahrik etmesi sonucunda provokasyon yaratıp  rakip takımlar lehinde Dersimspor kulübüne ceza verilmesi için yapılan bir davranışımdır ?sorularını akıllara geliyor.

 

Amatör Futbol Disiplin Kurulu, Futbol Disiplin Talimatı’nın 52 ve 53. Maddeleri ile verilen ceza şu şekilde ifade edilmiştir :

 

“(1) Stadyumlarda düzen veya disiplinin ya da müsabakanın olağan akışı içinde oynanmasının veya güvenliğinin sağlanmasına ilişkin kuralları bireysel veya toplu bir biçimde ihlal eden kişiler, bir aydan iki yıla kadar müsabakalardan men veya süreli hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır.” “(2) Disiplin Kurulu; seyircisi, mensupları, futbolcuları nedeni ile olaylardan sorumlu kulüplere olayın ağırlığına göre, para cezası, saha kapatma ve seyircisiz oynama cezasını birlikte uygulayabileceği gibi sorumlu kulüp hakkında, bu cezalardan herhangi birini vermekle de yetinebilir.”

 

Söz konusu madde incelendiğinde uyarıcı ve hafifletici para cezası gibi “cezalardan herhangi birini vermek” yerine Dersimspor kulübüne en ağır bir cezanın verildiği görülecektir. Oysaki Amatör Futbol Disiplin Kurulu “bu cezalardan herhangi birini vermekle de yetinebilir” iken yerine 52. maddenin saha kapatma hariç tümü üzerinde ceza vererek Dersim Atatürk Stadyumunda 19.12.2021 tarihinde oynanacak 12 Bingölspor’la, 13.02.2022  tarihinde oynanacak Dilege A.Ş Fırat Üniversitesi GSK müsabakası grubun liderliğini belirleyecek bir müsabakadır.

 

AFDK’nın kritik önemde ki bu kararı, Dersimspor’la liderlik mücadelesi veren 12 Bingölspor, Dersimspor’la liderlik mücadelesi veren Elazığ Fırat Üniversitesi Spor, Kovancılarspor ve Yolspor takımları lehinde kritik avantaj sağlayacak bir karardır.

 

Eğer ki Dersimspor’un lobicilik faaliyetleri Liderliğe oynayan diğer takımlar gibi güçlü olsaydı 1500 TL PARA CEZASI verilmesiyle yetinilebilirdi. Verilen cezanın ağırlığına bakıldığında lobicilik faaliyetleri ile Dersimspor Liderlik yarışında devre dışı bırakılmak mıisteniyor ?sorularını akla getiriyor.

 

Ayrıca Dersimspor tribünlerine liderlik edip, disipline edecek taraftar grupları tribünde değil sosyal medya da taraftarlık yapıyor, maalesef ki tribünde taraftar var ama taraftara liderlik yapacak gruplar yok. Tribünleri kontrol altına alacak taraftar grupları tribünlerde olmadığı sürece Dersimspor kulübünün kontrolsüz taraftarları, cezalar konusunda canı yanmaya devam edecektir.

 

Bu yazı toplam 4710 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim