• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • Tunceli 14 °C

Dersim’de gözaltı protestosu

Dersim’de gözaltı  protestosu
Ankara merkezli soruşturma kapsamında 11 gazetecinin gözaltına alınması Dersim’de protesto edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, Mezopotamya Ajansı ve JINNEWS çalışan 11 gazetecinin gözaltına alınması Dersim’de protesto edildi. Seyit Rıza Meydanı’nda yapılan açıklamayı Hıdır Yıldız okudu.

Açıklamada: "İktidar ve onun sözcülüğünü yapanlar sürekli ülkenin demokratikleştiğini, özgürlüklerin ve yaşam seviyesinin gelişip güçlendiğini çıktığı her kürsüde her meydan da ifade ediyor. Bunları ballandıra ballandıra anlatan iktidar bugün demokratikleşmenin hamlelerini ise kendisine biat etmeyen kesimlere yönelik yoğunlaştırdığı saldırılarla görüyor ve yaşıyoruz. Hapishaneler cehennemine çevrilen Türkiye dünyada en fazla gazetecinin öğrencinin akademisyenin insan hakları savunucularının hapiste olduğu ülkeye dönüşmüş durumda. Bu saldırı toplum tüm kesimlerini cendereye alan bu saldırılardan her kes payına düşeni aldığı gibi biz gazeteciler ve basın yayın çalışanları alıyor. Sansür Yasasının Meclis’ten geçmesinin ardından 11 arkadaşımız işkenceyle gözaltına alındı, AKP iktidarı gazetecileri gözaltına alarak tüm topluma mesaj veriyor. Ülkede korku iklimi yaratmaya çalışan iktidara en büyük cevabı biz gazeteciler halkımızla birlikte ortak mücadele ederek doğru ve objektif haberleri yaparak vereceğiz.

Seçimlere doğru gidildikçe gazetecilere yönelik baskılar artarak devam ediyor. AKP iktidarı seçimlere giderken, kaos ve savaş ortamı yaratmaya çalışıyor. Hakikati yazan gazeteciler başta olmak üzere demokratik kamuoyuna her zaman baskı olacaktır. Bizler Gazeteciler olarak geri adım atmayacağımizı birkez daha ifade ediyor uz. Çünkü gazetecilik suç değildir. Toplumsal yaşamın bir parçası olarak tüm kesimlere haberleri doğru şekil de ifade etmekteyiz. İktidarın düzmece beyan ve ifadeleriyle hedef gösterdikleri gibi ne bir illegal yasa dışı bir örgüt üyesiyiz ne de suç işliyoruz. Tarihin kirli karanlık yüzünde Ape Musa yi, Metin Göktepeyi, İlyas Aktaşı katledenlerden miras aldıklarını şimdi de gazetecileri gözaltı ve tutuklamalarla korkutmaya çalışanlar unutmasın ki bizler yaptığımız işin sonunda ölüm bile olsa hakikatin peşinden koşmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

HABER: KENAN KORKMAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim