• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 22 °C

BELEDİYENİN ÇALIŞMALARI

Fikri TAŞ


  Belediye, şehre, şehirlere, kentlere, hizmet götüren önemli, büyük bir kurumdur. Şehirde oturanların da, en çok beklentisi olan hizmet beklediği önemli bir kurumdur. Halkın gözü, hep üzerinde olan, eleştirilen, övülen, bir kurumdur. Hizmetleri, şehir halkı tarafından günlük yaşamda, paylaşılan, bir kurumdur.
   Yönetimini, şehir Halkı, oyları ile seçer. Seçilenler, Demokrasilerde, halkın iradesini, temsil ederler.
   Bizim belediyemizde, şehrimize, hizmet eden, hizmet getiren, önemli bir kurumumuzdur. Halkın oyları ile seçilmiş. Halkın iradesini temsil eden bir resmi bir kurumdur. Çalışmalarını, hizmetlerini, bütün şehir halkı gibi bende izlerim, paylaşırım.
   Ön yargılı eleştiriler, toplumsal yaşamda hep olur. Hep yapılır. Yaşanır. Bizim belediyemiz içinde bu yapılacaktır. Olacaktır. Bunun yanında, yaşanan görülen eksiklikleri, dile getiren, yapıcı eleştiriler, kurum için, yararlı olan eleştirilerdir. Bilgilendirmelerdir. Uyarılardır.
  Belediyenin, şehrin sorunlarını, çözmek için halkla, bir araya gelmesi, mahallerde, düzenlenen halk toplantıları ile mahallelerin, eksiklilerini, beklentilerini, mahalle Halkı ile birlikte tespit ederek çözmek istemesi, çağımız belediyeciliğin, halkçı belediyeciliğin, güzel bir örneğidir.
    Bizim Belediyemiz, bu uygulamayı yıllardır, yapmaya çalışan, yapan, bir belediyedir. Geçmiş yıllarda, bunun istenilen düzeyde yapılamadığı, gerçekleştirilemediği, o günün koşullarından, imkânsızlığından olmalıdır.
   Bu günkü belediye yönetiminin,  halkla, mahalle halkı ile, bir araya gelerek, sorunlarını, dinlemesi, sorunlarını yerinde, mahallinde, tespit etmesi, çağdaş halkçı, belediyeciliğin, kimliğidir. Bu buluşma, belediyeyi, çalışmalarında, başarılı kılacak, daha çok hizmet üretmesini sağlayacaktır.  
    Belediyemizin, başarılı çalışmalarını, giderek her alanda görmek, mümkündür. En çok üstünde durulan, şehrin temizliği, günlük temizlik, yapılabildiği kadar yapılmaktadır. Varsa bir kirlilik, belediyenin eksikliğinden değil, kirletenlerin eksikliğidir. Kültür kirliliğidir.
   Şehir içi çevre düzenlemeleri, yeşil alanların korunması, geliştirilmesi, bakımı, yaz temizliği, şehrin görünümüne, katkı sağlayan, yapılması gereken öncelikli çalışmalar olmalıdır.
   Şehrin içinden boydan boya geçen ana karayolu üzerinde, yapılması gereken bakım temizlik ne yazık ki yeterince yapılmamış. Kurumlar sorumluluklarını birbirlerinin üzerine attıkları için mi olacak, yol kenarında, orta refüjde dikilen fidanlar, yeşillikler, için gerekli çalışmalar, bakım, yapılmamış. Adeta kurumaya terk edilmiştir.
  Şehrin girişindeki büyük köprü çevresindeki yeşil alan üzerinde, yabani otların temizliği yapıldığı halde, güllerin, ihtiyacı olan çapalama, toprağı, havalandırma işlemi yıllardır yazdığım, uyardığım halde bu yılda yapılmadı. Hâlbuki orası şehrin girişindeki tek yeşil alan, bakımı temizliği sürekli yapılmış olsa, orası da küçük bir GOLEÇETU olur.
   GOLE ÇETO, Atatürk mahallesindeki, park şehrin akciğerleridir. Önemli mekânlarıdır.
   Belediyemizin, Çok daha büyük bir GOLEÇETU yapmanın, çalışması hazırlığı içinde olduğunu örgendim. Bu proje benim yıllardır, zaman, zaman bu köşede dile getirdiğim gerçekleşmesini istediğim hayalimdi. Beton köprüden demir köprüye kadar baraj göl sahasında kalan alanda, nehrin her iki yakasının doldurularak gerçekleştirilecek GOLE ÇETO benzeri park, şehrin ortasında, şehrin yeşil cennet bahçesi, parkı, olacaktır. Belediye, bu projeyi bir an önce gerçekleştirmek, alanı doldurmak isterken, kaçak kum alıp boşalmak isteyenlere de göz yumması anlaşılır değil.
   Eski hal binasının yerinde yapılacak olan kültür binası, kompleksi, giderek ihtiyaç duyulan bir eksikliği büyük ölçüde giderecektir. Kültür sarayının yapımı Yeterli olmayan toplantı, gösteri, salonlarının yetersizliğini giderecektir. Alt katlarında yapılacak oto park, bugünkü yaşanan park, yetersizliği, sıkışıklığını, gidermese de, rahatlamada payı olacaktır.
   Gelecekte, turizm kenti olacak, şehrimizde, kültür yerleri, kültüre tahsis edilecek mekânlar, DERSİME yakışan, ihtiyaç duyulacak, yapılar, mekânlar olacaktır.
   Belediyenin,15 dönümlük, bir arazide bostan yetiştirme projesi, bir başka toplumsal projedir. Sadece kadınların çalıştığı, belediyeye ait olmayan köylülere ait olan arazide, yerli tohumla ekilip yetiştirilecek ürünler, o yöredeki insanların ihtiyacına sunulacaktır, Sayın Belediye, Eş Başkanı, Nurhayat ALTUN’UN, ifadesiyle, o yöredeki kadınlarımız, toprakla buluşacak. Yerli cins tohumla organik sebze üretilecek, başka bir yerde bulunmayan endemik türler üretilerek tohumları,  bankada, saklanarak üreticilerin, köylülerin hizmetine sunulacaktır.
   Giderek büyüyen, nüfusu artan, şehrin içme suyunu sağlayan kaynakların, gelecekte, hatta yakın süreçte, yeterli olmayacağını gören belediye, Ovacık yakınlarında, MUNZUR’A, akan, ünlü MERCAN Suyunu, şehre getirmek için hazırladıkları proje, çalışması, önemli, büyük bir yatırım, maliyet isteyen, bir projedir.
   Belediye yönetimi, halkın iradesi ile seçilmiş olsa, da devletin, resmi bir kurumudur. Şehrin alt yapı hizmetlerini yerine getirmekle görevli önemli bir kurumdur. Resmi devlet kurumları gibi, devletin her kademesindeki devlet yetkilileri, Başta Valilik makamı olmak üzere, belediyenin çalışmalarına, destek vermelidirler.
   Bu şehirde ikamet eden, havasını soluyan, suyunu içen, herkes buna gönüllü olmalı, özen göstermelidir.
   Günümüz şehir yaşamında, belediyeler, en büyük hizmet üreten kurumlardır.      
      +     +   +
  ENGELLİLER SEYİT RIZAYI ZİYARET ETTİLER

    Onların haftasıydı. Hafta boyunca kendilerini ziyaret edenler çok olmuştu. Onlarda, en anlamlı ziyaretlerini SEYİT RIZAYA yaptılar.
   Renk, renk giysilerin içinde, bizler engelliyiz. Engeliler haftasını kutluyoruz. Pankartlarını taşıyarak, SEYİT RIZAYI gittiler. Önünde dizilerek, sevgi gösterisinde bulundular. Gidip kucağına oturdular. Boynuna sarılıp hatıra resimleri çektirdiler. Bıyıklarını, sakalını, okşayıp güldüler.
     Önünde dizilip hep birlikte sevinç çığlıkları atarak oyun oynadılar. Şarkılar söyleyip. Gösteri yaptılar.
   Öğretmenleri de, sevinçlerine ortak olmuşlardı. Onlarla el ele kol kola oyunlarına katılmışlardı. Onları sevindirmek, mutlu etmek için ellerinden geleni yapıyorlardı.
    SEYİT RIZA PARKINI, dünyalarını yansıtan, çizdikleri, resimlerle donatmışlar. Süslemişlerdi. Her bir resim, bir ressamın, elinden çıkmış tablo gibiydi. İzlemek isterken, bu kadar güzelini, mükemmelini, ummamıştım.
   ZAFER GÜNDOĞANIN, sulu boya fırçayla, yaptığı resim, tam bir usta ressamın tablosuydu. Bütün dünyası, düşleri, hepsi orada, tablodaydı.
   Tesadüfen izlediğim engellilerin, SEYİT RIZA, ziyareti, günün önemli, anlamlı, bir etkinliğiydi.
   Bir zamanlar varlıklarından bile habersiz olduğumuz, engellilerimiz, çocuklarımız, artık yaşamlarında, sahipsiz değillerdi. Anne, baba, yakınlarının, yanında, devlette, toplumda, yanlarındaydı.
   Engelliler, DERSİM Halkının önemli bir ismini,  SEYİT RIZAYI, ziyaret ederek sevinçlerini, onunla, paylaşmışlardı.
  RIZA Dedelerini sevindirmişlerdi.

Bu yazı toplam 1533 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim