• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 25 °C

Babacan Dersim'de...

SÖNMEZ AYDIN

Siyaset dokunma ve çözüm üretme sanatıdır. Son iki yıldır Türkiye muhalefetini oluşturan siyasi partilerin kendilerini kapatmış oldukları Ankara’dan çıkarak halkla buluşma, dokunma ve çözüm üretme çabası içerisine girdiklerini görüyoruz.

Bu bağlamda Deva Partisi genel başkanı sayın Ali Babacan ilimize gelerek 17 Eylül Cumartesi günü saat 19:00'da Şaroğlu Otel'de halkla  buluşma toplantısı  gerçekleştirecek.

İktidarlar yönetme yetkisini halktan alır.  Demokrasinin gereği  olarak siyasi partiler program ve tüzükleri ile ülkeyi en iyi kendilerinin yönetecekleri iddiası ile biz bireylerden oy talebinde bulunurlar ve biz bireyler de seçimlerde kullandığımız oylarla iktidara ülkeyi yönetme yetkisi veririz. 

Biz bireyler siyasi partileri sorgulayan, denetleyen ve doğruya yönlendirenler olmalıyız. Biz bireylerin siyasi partilerin mevcut var olan sorunlara dönük çözüm önerilerinin neler olduğunu  sorgulaması, dinlemesi ve  öğrenmesi gerekir.

Bundan ötürü ilimizi ziyaret edecek olan Deva Partisi genel başkanı  Sayın Ali Babacan’a ilimizin sorunları ile ilintili olarak şu soruları yöneltmek istiyorum ;

- 1938  tertelesinde  yaşanılanları devletin arşivlerini açarak, gerçekleri kamuoyu ile paylaşmayı düşünüyor musunuz? Seyit Rıza’nın mezarının yerini ailesi ile paylaşacak mısınız?

- Alevilerin ibadethanesi olan cem evlerine resmi statü verilmesi noktasında ne düşünüyorsunuz?

- Kürtçe anadilde eğitim verilmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?

- Dersim’in iklimini ve ekolojik dengesini olumsuz şeklide etkileyecek olan barajların yapımı noktasında ne düşünüyorsunuz ?

- Dersim’in birçok yerinin maden işletmecileri tarafından kiralandığını görüyoruz. Dersim’in doğal ve ekolojik yapısına ciddi zararlar verecek olan maden işletmeciliği noktasında ne düşünüyorsunuz?

- İlimiz için yapılması zaruret haline gelen Pertek köprüsünün yapımı noktasında ne düşünüyorsunuz?

Cumartesi günü ilimizi ziyaret edecek Deva Partisi genel başkanı Sayın Ali Babacan’ın bu sorulara amasız , fakatsız yanıt vereceğini umut ederek kendisine şimdiden hoş geldiniz diyorum. Biz bireyler siyasettin doğruya evrilmesini istiyorsak sorma, sorgulama ve dinleme  cesaretini gösterebilmeliyiz. Cumartesi günü, siyaseten farklı düşünsek bile demokrasiyi güçlendirmek adına gidip sorularımızı soralım.  Demokrasinin güçlenmesi umuduyla...

PSİKOLOJİK DANIŞMAN
Sönmez AYDIN

Bu yazı toplam 26947 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim