• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 11 °C

Üç bilinmeyenli denklem olan Dersimspor yönetimi

KENAN KANDİL

30 Temmuz 2022 tarihli Cumartesi günü yapılan kongrenin sonucu Dersimspor Resmi sayfasında yapılan açıklamayla iş insanı Sayın Hüseyin Şengezer’in kulübün yeni başkanı olarak duyurulmuştu.

Açıklamada “Yeni yönetimin görev dağılımı belirlenince yönetim listesi paylaşılacaktır” denilse de ne yönetim kurulu, ne de görev dağılımı bugüne kadar açıklanmadı.

Dersimspor Resmi sayfasında açıklanan süreden 15 gün geçmesine rağmen kulübün yeni yönetim kurulu halen daha açıklanmamıştır.

Kamuoyuna açıklanmayan Dersimspor yönetiminde kimlerin olduğu ve yeni yönetimde görev dağılımının nasıl şekillendiği, bir soru işareti olarak halen durmaktadır?

Geçmişin sıkıntılarıyla sık, sık yüzleşip, sıkıntılarını yaşayan Dersimspor Kulübü, şeffaf olmaktan başka çaresi olamadığı gibi, geçmişin sıkıntılarından kurtulmanın yolu da, şeffaflaşmaktan geçeceği de unutulmamalıdır.

Teknik direktör olarak Bülent Güllü’yü belirleyen Dersimspor yönetimi Matematiğin 2 X 2 =  4 çözüm olduğu bilinen ve denenmiş yolu, yeniden deneyeceğe benziyor.

Dersimspor kulübü ilk okul çarpım tablosunda çıkarak, akademik bir tablo üzerinden denklemler kurup, formüller geliştirerek yola çıkmalıdır.

Matematikte üç bilinmeyenli bir denklemin olduğu ve çözüm yolununda formüllerden geçtiği de unutulmamalıdır.

Dersimspor yönetimi üç bilinmeyenli denklemler üzerinde formüller geliştirip, çözüm bulmak zorundadır.

Ancak yapılan açıklamaya göre “Yolun Sonu şampiyonluk Olacaktır” şeklinde çıkılan yolun başına kaptan olarak teknik direktör Bülent Güllü’nün getirilmesiyle birlikte bilindik yol olan 2 x 2 = 4 çarpım tablosu üzerinden bilindik ve denenmiş olan bu yolu tekrar deneyecekmiş gibi görünüyor.

Ünlü İtalyan futbolcu Roberto Baggio “Yaptığım hiçbir hareketten pişman değilim. Dünün hataları bugünün deneyimleridir” sözleri her kulüp için ders niteliğindedir.

Dersimspor kulübü dünlerindeki deneyimlerinden dersler alıp, geleceğe doğru akademik bir yol alarak kendisini şekillendirmek zorundadır.

Aradığı taze kanı (kaynak bağlamında) Sayın Hüseyin Şengezer’in şahsında bulan Dersimspor kulübü, her yıl heba edilen kaynakların, bu yılda heba edilmemesi gerektiğinin farkına varmalıdır.

Heba edilen her kuruş kaynak, Dersim’in geleceği olan çocuklarından ve gençlerinden giden bir kaynak olacaktır.

 

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 7982 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim