• BIST 9876.07
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • Tunceli 25 °C

SAĞLIĞIMIZ EMİN ELLERDEDİR

Fikri TAŞ


     Komşum Hıdır Bey, geçen seçim günü oyunu kullanıp çıktığı okulun bahçesinde kalp krizi geçirmiş. Ambülânsla hastaneye kaldırılan Hıdır Bey, yapılan anju tedavisiyle sağlığına kavuşmuştu. Geçmiş olsun ziyaretine gittik. Sağlığına kavuşmanın mutluluğu içindeydi. Durmadan hastaneye, hastanedeki doktorlara, özelliklede Kardiyoloji doktoru MEHDİ Beye,dua ediyordu.’ Daha öncede benzer bir kriz geçiren, Elazığ’a sevk edilen, Hıdır Bey,’Elazığ da perişan olduk.’Diyordu. Durmadan Hastanemizi, doktorlarını, anjunun hastanemizde yapılmasının ne kadar önemli bir tedavi olduğunu söylüyordu. Övüyordu.’Sağlığımız emir ellerdedir.’Diyordu.
    Haklıydı. Sıkça yaşanan, özelliklede belli yaşlarda, çokça hastası olan, kalp sağlığında, ANJU tedavisi, hastanelerde sıkça yapılan, yaşanan, öncelikli önemli bir tedavidir. Yakın zamanda geçen yıl hastanemizde yapılmaya, başlanan ANJU tedavisi, adeta bir devrim gibiydi. Sıkça Elazığ’a, başka illere sevk edilen ANJU hastalarının sevki artık durmuştu. Kapanmıştı. 
      Bu tedavi için gerekli olan modern sağlık cihazlarının, temininde, eğitiminin alınmasında, ihtiyaç duyulan doktor atamasında, Sayın Valimizin, Sağlık Müdürünün, Hastane Baş Hekiminin, Eskiden Sağlık Müdürümüz olan AK Parti il Başkanı Sercan Beyin, büyük payı emeği olmuştur. 
    Geçmiş yıllarda, bazı hastalıkların tedavisinde, hastanemizde ihtiyaç duyulan, eğitilmiş sağlık ekipmanlarının, modern sağlık cihazlarının, yeterli olmayışından dolayı, çoğunlukla hastalarımız, Elazığ’a, başka illere sevk edilirlerdi. Bu, hastaya, yakınlarına, adeta işkence olurdu. Gidip gelmekten, perişan olurlardı. Bunu, hemen, hemen, hepimiz yaşamıştık.
    Komşumuz,’sağlığımız, emin ellerdedir.’Diyordu. Sağlığımızın emin ellerde olduğunu, hastanemize, sağlık kurumlarımıza, başvuran hastalar, herkes görmüş olmalıdırlar.
   Nüfusu kalabalık illerde, hastanelere, doktorlara, ulaşmanın, randevu almanın, kolay olmadığı,  basında zaman, zaman, haber olarak yayınlanmakladır. Bizim hastanemizde bu zorluklar, genellikle yaşanmamaktadır. Hemen her branştan yeterli sayıda uzman doktorlarımız, görev yaptığından, randevu almak, uzun zamanı almıyor. Eksiklik, şikâyet konusu edilen, ilçelerden acil durumlarda sevkle gelmiş hastaların, bir başka branşlarda muayene olmak istediklerinde muayene edilmemeleri, randevusuz hastaların acil durumlarda bile kabul edilmemeleri önemli bir eksiklik olarak görülmektedir.
    Sürekli hizmete açık olan, uzman, pratisyen, doktorlarıyla hizmet veren acil servis, büyük sağlık hizmeti vermektedir. Hastaların dile getirdikleri, eksiklik, tuvaletlerin, lavaboların, yeterince hijyen, temiz tutulmadığıdır. Hastaların kaldığı katlarda da bu eksiklik yaşanmaktaymış. 
    Hastane laboratuarı, gerekli tahlilleri zamanında yaptığı kavuşturduğu gibi, görüntülü emer, tomografi gibi çekimler, Ultrason hariç, ultrasona genellikle gün verilerek çekimi geciktirilerek yapılmaktaymış. Diğer görüntülü çekimler geciktirilmeden zamanında yapılmaktaymış.
  Bazen, muayene olan bazı hastaların, bazı doktorların, davranışlarından yakınmaları olur. Muayene eden doktorların, uygar ülkelerin doktorları gibi daha sıcak, daha nazik davranmaları, hastaları ayakta değil oturtarak, rahatlamasını bekleyerek, ‘Neyin var. Yerine, nasılsınız. Neyiniz var diye gülümseyerek sormaları, hastalara adeta şifa kaynağı olur. Muayene daha verimli geçer.
    Aile Hekimlerimiz, sağlık Ocaklarındaki sağlık görevlilerimizde, doktorlarımızda, üstlerine düşen görevleri eksiksiz yapmaktadırlar. Sağlık Müdürlüğünün bitişiğindeki Diş tedavi merkezimizde var olan, eksikliklerin, kısa sürede giderileceği, ihtiyaç duyulan sağlık cihazlarının temin edileceği hizmete koyulacağı beklentisi vardı. Umarız Diş hastanemizin eksiklikleri giderilmiştir. Gerekli diş tedavileri yapılmaktadır.
    Yıkılan eski sağlık Müdürlüğünün, yerinin, arsasının, Bayındırlık Müdürlüğüne verilmesi, Bayındırlık Müdürlüğü, binasının, İnşa edilmesi, Sağlık Müdürlüğünün de, Bayındırlık Müdürlüğünün yerine nakledilmek istenmesi, çok büyük bir tezat, çok büyük bir yanlıştır. Şehir merkezinde, halkın en çok ihtiyaç duyduğu, başvurduğu kurum, Sağlık kurumudur. Bu kadar ihtiyaç duyulan önemli bir kurumu şehrin kenar mahallesine nakletmek, halkın pek fazla muhatap olmadığı, başvurmadığı bir kurumu, şehir merkezindeki ulaşımı kolay olan Sağlık Müdürlüğünün yerine nakletmek, bir keyfilik. Yanlışlıktır. 
    Hastanemiz, yaşamımızda, önemli bir yeri olan ilimizin en büyük sağlık kurumudur. Başarılı hizmetlerinin yanında, varsa eksikliklerini gördükçe, paylaşacağız. 
    Sağlığımız emin ellerdedir. 

Bu yazı toplam 3728 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim