• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 22 °C

Milletvekili Önlü, taciz iddialarını TBMM gündemine taşındı

Milletvekili Önlü, taciz iddialarını TBMM gündemine taşındı
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Alican Önlü, basında yer alan taciz iddialarına ilişkin TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle önerge veren Önlü, konuya ilişkin şu sorularına yanıt istedi:

Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı kurumlarda kalan kız öğrencilerin 2022 yılın Ekim ayı içerinde götürüldükleri Urfa ve Mardin gezilerinde tacize maruz kaldıkları iddialar hakkında bakanlık olarak soruşturma başlatacak mısınız?

Basına ve kamuoyuna yansıyan iddialara ilişkin bakanlığınız ve bakanlığınıza bağlı kuruluşlar şu ana kadar ne işlemler yapmıştır?

Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı kurumlarda kalan kız öğrencilere yönelik tacizde bulunduğu iddia edilen kurum müdürü E.Ç hakkında yürütülen soruşturma için görevlendirilen psikoloğun E.Ç’nin nikah şahitliğini yapan B. Adlı psikolog olduğu iddialar doğru mudur?

Taciz iddialarında ismi geçen kurum müdürü E.Ç’nin soruşturma süresince görevine devam ettiği ve soruşturmayı yürütenlerce korunduğu doğru mudur?

Kurum müdürü E.Ç 2022 yılının Ekim ayında gerçekleştirilen geziye katılmış mıdır? Katılmışsa bu gezideki görevi nedir?

Tacize uğrayan kız çocuklarının şikâyeti sonrasında kız çocuklarıyla yapılan görüşmeye kurum müdürü E.Ç hangi sıfatla katılmıştır? Şikayetlere neden olan kişinin bu toplantıya katılması hukuki olarak doğru mudur?

Tacize uğrayan kız çocuklarının ifadesi neden Çocuk İzleme Merkezinde psikolog eşliğinde alınmamıştır?

Müdür yardımcısı N. Adlı biyoloji öğretmeni tacize uğrayan çocuklarla hangi sıfatla özel görüşme almıştır? Bu özel görüşmede çocuklar tehdit edilerek olayın üstünün kapatılması talimatı verilmiş midir?

İddiaların titizlikle araştırılması için bakanlığa bağlı bir birim ve psikoloğun görevlendirilmesi noktasında bir çalışmanız olacak mıdır?

Kız çocuklarına taciz olayının üstünün kapatılması için yoğun çaba sarf ettiği ve kurum çalışanlarını sürgünle tehdit eden Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Ekber Yurt’u görevden alacak mısınız?

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Tunceli Valiliği de basınla yer alan iddialara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Valilik açıklamasında konuya ilişkin şu ifadelere yer verildi: “Bazı basın ve yayın organları ile bir kısım sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılan “Tunceli ASHM’de Koruma Altındaki Çocuklara Taciz İddiası” başlıklı haberler üzerine kamuoyunu bilgilendirme gereği hasıl olmuştur.

İddialara ilişkin süreç konunun hassasiyeti nedeniyle titizlikle takip edilmiş, söz konusu iddiaların tarafımıza ulaşmasına müteakip Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzce ivedilikle inceleme başlatılmış, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ve Sağlık Müdürlüğümüz tarafından konunun uzmanı psikolog görevlendirilmeleri yapılmıştır. Uzman psikolog ve sosyal çalışma uzmanları tarafından yapılan incelemeler neticesinde düzenlenen raporlarda iddiaların asılsız olduğu değerlendirilse de konunun adli makamlarca da incelenmesi için tanzim edilen raporlar Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiştir.”

HABER MERKEZİ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim