• BIST 8992.5
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 14 °C

Gericilerin rahatsız olduğu kadınların olimpiyat zaferi

KENAN KANDİL

Toprak sahaya çizdikleri çizgilerle öğretmenleri Bayram Kaplan öncülüğünde hentbol oynayan 13 yaşındaki Şanlıurfa Konuklu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Minik hentbolcu Merve Akpınar’a, "Sen kızsın, şort giyemezsin, erkeklerin yanında oynayamazsın" şeklindeki ifadeler Türkiye kamuoyunda gündem olarak konuşulmuş, Hentbolcu Merve Akpınar’a toplumun her kesimden destek gelmişti. 

Ülkemizde gündem olan ve Kadını ötekileştiren bu anlayışla 2020 Tokyo olimpiyatlarına 50 kadın sporcuyla katıldık. 
Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, 50 kadın sporcuyla temsil edildiği müsabakada, Türkiye kadın sporcularda, boksta Busenaz Sürmeneli'yle altın, Busenaz Çakıroğlu'yla gümüş aldı. Yasemin Adar güreşte, Hatice Kübra İlgün tekvandoda, Merve Çoban ise karatede bronz madalya kazandı. Olimpiyatlarda Türkiye Milli kadın voleybol takımı, kadın boks takımı, kadın karate takımı, kadın güreş takımının aldığı başarılar ülke olarak sahiplenilmiş ve gündem olarak çok konuşulmuştur. 
Olimpiyatlarda kadınların başarısı özellikle İslam coğrafyasında radikal dinci örgütler tarafından rahatsızlık yarattı. 
Olimpiyatlarda dikkatler erkeklerin başarısına değil, kadınların başarısına daha fazla odaklanmış ve gündem olmuştur. 
Özelliklede İŞİD, EL-KAİDEve diğer dinci radikal terör örgütleri dini referanslara dayandırarak kadın haklarını yok sayan ve onları köleleştiren anlayışı nedeniyle Olimpiyatlarda kadınların başarısı erkeklerden daha fazla ön plana çıkmıştır.
Kadınların olimpiyat başarısında rahatsız olan İhsan Şenocak, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda  Çin'i 3-0 mağlup ederek büyük başarı kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı hedef alan açıklama yapan Şenocak,Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “kadınlarının yerinin oyun alanları olmadığını” savundu. Şenocak'ın paylaşımında: "İslam'ın kızı! Sen oyun alanlarının değil, imanın, iffetin, ahlakın, hayanın, edebin sultanısın; sen 'burnunu göstermekten utanan' anaların evladısın. 
Ekranlara ve sakallı ağabeylerinin popüler kültürün kurbanlarına 'sultan' demesine aldanmayasın! Umudumuz da, duamız da sensin!" Şenocak’ın bu ifadelerinden sonra Ömer Faruk Altay adlı bir twitter kullanıcısından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonla arayarak tebrik ettiği ay-yıldızlı ekibin kaptanı Eda Erdem'e tehdit geldi. 
Ömer Faruk Altay milli voleybolcu Eda Erdem’i "Bir gün bir yerlerde parmakları kırık vaziyette bulunursa sebebi kendisidir" mesajıyla tehdit etti. Bu ifadeler sonrasında 
Ülkemizde Kadınların olimpiyatlarda başarısına sahiplenildiği gibi başarısızlığına da sahiplenildi. Bir diğer deyişle kadın sporcular şahsında gerici ve köleci anlayışa karşı tüm Kadınların özgürlüğüne sahiplenildi. 
Radikal dincilerin kadınlara yönelik tepkilerine karşılık,  kadınların olduğu tüm spor müsabakalarına ilgi daha da artacak, kadınlar daha da güçlenerek çıkacaktır.
Bir ülkede kadınlar karanlıktıysa, o ülkede karanlıktadır. Bir ülkede kadınlar özgür değilse, erkekler de özgür değildir.

 

Bu yazı toplam 4585 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim