• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 26 °C

DERSİMSPOR TATİLDE

KENAN KANDİL

COVİD 19 nedeniyle bir çok kez ertelenen 2020 – 2021 sezonu olarak bilinen sıkıştırılmış ve hızlandırılmış Bölgesel Amatör Ligi BAL’a haklarını saklı kalmak kaydıyla hazır olmadığı ve ekonomik nedenleri de gözönünde bulundurarak katılmayan Dersimspor kulübü, saklı haklarını 2021 – 2022 sezonunda kullanmak amacıyla BAL Ligine katılmamıştı.

Bölgesel Amatör Lige katılmayan Dersimspor Kulübü uzun süreden beri içine kapanarak herhangi bir çalışma yapmayarak 2021 – 2022 sezonunu beklemeye başlamıştır. Oysaki Özelde Dersim’de olmak üzere Türkiye genelinde büyük çoğunluğu oluşturan kulüpler alt yapı çalışmalarına başlayarak takımlara genç yeteneklere kazandırmaya başlamışlardır. Alt yapı çalışmalarının en iyi örneklerinde birisi olarak Dersim ilimizde Dersim Akademi spor’la yaşanmaktadır.

Profesyonel Basketbol Ligine hazırlanan Dersim Akademi spor Kulübü alt yapı çalışmaları bağlamında başta Basketbol, Judo ve diğer dallarda genç yetenekler kazanmak amacıyla her yıl düzenli kurslar düzenleyerek, kulübe genç yetenekleri bünyesine katıp, ulusal ve bölgesel yarışmalarda Dersim adına önemli başarılar imza atmışlardır.

Yıllardır Futbolda alt yapı çalışmalarını dillerinde düşürmeyen Dersimspor yönetimleri, alt yapı bağlamında bir adım ileri bile gitmeyerek kulübü çıkmaz bir noktaya getirmişlerdir. Dersim ilinde çocukların ve gençlerin futbol olan düşkünlüğü herkes tarafından bilinmesine rağmen bu yönde Dersimspor kulübü hiçbir çalışma yapmamaktadır.

Dersimspor yönetimleri sezon gelince transferler yaparak Lig hazırlıklarına başlarken, Lig bittikten sonra alt yapı çalışmalarını unutarak yeni profesyonel sezonu beklemeye başlıyorlar.

Dersimspor kulübü profesyonel bir kulüp olmasına rağmen, Profesyonel bir düşünceye sahip, değildir. Çünkü gelecek alt yapısı adına profesyonel düşünmeyerek, gençleri ve çocukları kulübü kazandırmak adına hiç bir şey yapmamaktadırlar.

Dersimspor kulübünün geleceği, olmasa, olmazı, gençlerden ve çocuklardan oluşan kurumsal bir alt yapıyı oluşturmaktan geçmektedir. Kurumsallaşma adına yapılacak alt yapı çalışmalarına herkes kesimden destek gelebilir. Kurulacak bir alt yapının maliyeti, bir profesyonel futbolcunun transferi kadardır.

Dersimspor kulübünün alt yapıyı kurmaması, sadece bir ihmalin sonucudur. Dersimspor yönetimleri transferlere harcadığı zamanın bir saniyesini alt yapıya harcasaydı geleceği adına öz kaynaklarını yaratmış olacaktı.

Dersimspor yönetimi alt yapıyı kurmadığı sürece bir adım öteye gitmeyecektir, gitse bile gittiği bir adımın sonrası, yine bir geri adım olacaktır. Geldiğimiz noktada bundan ibarettir.

Dersimspor Kulübünün geleceği, kurumsallaşan alt yapıdan geçtiğini bugünkü yönetime tekrar hatırlatmak isterim.

 

Bu yazı toplam 8285 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim