Milli Eğitim Müdürlüğü ilde, en büyük kurumların önde gelenidir. İlçelere, köylere kadar yayılmış okullarıyla, öğretmenleriyle, çalışan personeli ile örgencileriyle, velileriyle, ilin en büyük kurumudur. Bir ordu kadar taraftarı vardır. Topluma en büyük hizmeti veren kurumlardan, önde gelenidir. Yeni nesli, yetiştiren, eğiten, şekillendiren, eğiten kurumudur. Atatürk’ün,’Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.’Dediği Haz. Âlinin,’Bana Bir Harf Öğretenin kölesi olurum.’Dediği öğretmenlerin, kurumudur.
İlimizin, böyle büyük bir kurumunun, başına, yeni bir yönetici, Milli Eğitim Müdürü, atanmıştı. 30 yıl görev yaptığım kurumun başına atanmış bir müdürdü. ‘Hayırlı olsun. Başarılar, dileriz.’.Demek için gidip ziyaret etmeliydik. Aynı zamanda liseden yakın sınıf arkadaşım, Edebiyatçı, Sahir GÜNERİN, yakınıydı. Atanır atanmaz, Sahir, aramıştı.’Fikri, yeni müdürünüz, yakınımdır. Git tanış.’Demişti.
İtalyanın, aynı zamanda Avrupa’nın, en ünlü tarihi kentlerinden, FLORANSADAN yeni dönmüş, milletvekillerimizden Hasan Göyüldar la, birlikte, yoğunluğundan dolayı randevu aldığımız, yeni Milli Eğitim Müdürümüzü ziyarete gittik.
Eski ismi KLAN,(Tunceli’nin eski ismi) yeni ismiyle UĞUR özel okullarının, Milli Eğitim Müdürlüğüne devrettiği okul binalarından birinin en üst 5 inci katına yerleşmiş Milli Eğitim Müdürlüğü makamına, asansörsüz, yürüyerek çıktık.
Sayın Milli Eğitim Müdürü, misafirlerini bekletmeden makam odasının kapısında karşıladı. Geldiği Pertek İlçesinin Sayın Belediye Başkanı da makamındaydı. Belediye Başkanının, orada olması bizi ayrıca sevindirmişti. Tanıdık bir yüzdü. Aynı zamanda onu da ziyaret etmiş olacaktık.
Sayın Milli Eğitim Müdürümüz, halkın diliyle, bizdendi. Tunceliliydi. Pertek, Milli Eğitim İlçe Müdürüydü. Başarılı çalışmaları ile Bakanlığının, devlet yetkililerinin, takdirini kazanmış olmalı ki. Bir üst makama, Uşak ilinin, Milli Eğitim Müdürlüğüne, ataması yapılmak istenmiş. Sayın Müdürümüz, vekâleten yönetilen, kendi ilinin, Tunceli’nin, Milli Eğitim Müdürlüğüne, atanmasını tercih etmiş. Yetkililer, talebini uygun bulduğundan, Tunceli Milli Eğitim Müdürlüğüne, tayini yapılmıştı.
Sayın Müdürümüz, İlini, İlinin, eğitim sorunlarını, yakından bilen bir yöneticiydi. Atanması, onu da bizleri de çok sevindirmişti. Kendilerine başarılar diledik. Başarılı çalışmalarını beklediğimizi ifade ettik.
Pertek, dünyaya açıldığımız, yolun üstündeki, bağlı bahçeli yeşil örtülü doğası, ulaşımı sağlayan, feribotları, feribotların üstünde uçuşan, yolcuların, elinden yiyecek kapan martıları, kaplıcalı lüks oteli, yüksek okulu, olan ünlü bir ilçemizdir. Böyle ünlü bir ilçemizin Belediye Başkanı ile karşılaşmak, bir araya gelmek, bizi çok sevindirmişti.
Öncelikle, çok Merak ettiğimiz, konuyu, baraj gölü üzerinde yapılması beklenilen köprüyü sorduk. Bu yıl bitmeden ihalesinin yapılacağı duyumlarını aldığımızı, sorduk. Konuya yakından takip eden, bilen, Sayın Başkan, Kendilerine, Pertek e,Tunceli’ye, hatta Erzincan istikametine ulaşımda büyük kolaylıklar sağlayacak köprünün, bir an yapılmasını, kendilerinin de büyük bir istekle, arzuyla beklediklerini, ifade ettiler. Sayın Başkanın edindikleri bilgiye göre, yaklaşık 1200 metre uzunluğunda, tarihi kalenin üstünden geçecek, bağlantılı asma köprünün, milyarlarca liraya mal olabileceğini, proje ihalesinin, hazırlanması, ihaleye, koyulması, yılları alabileceğini ifade ettiler. Bu bilgiler, köprünün bir an önce yapılmasını bekleyen bizleri üzdü. Feribotlarla ilgili sorumuza, her geçen gün yolcu geçiş yoğunluğunun, arttığını, günde ortalama, 4370 yolcu, geçişinin yapıldığını ifade ettiler.
Giderek artan geçiş yoğunluğu, Pülümür’den Erzincan istikametine, yapılmakta olan uzun tünel için, köprünün, mutlaka geciktirilmeden hayata geçirilmesi, gerekli olan bir proje olmalıdır. Bunun içinde devlet katında sözü geçen yetkililerimiz, siyasi milletvekillerimiz, öncelikle projenin yapılması, hayata geçirilmesi için ısrarcı olmalıdırlar.
Devlet katında itibarlı, saygın, kısa sürede halkın güvenini kazanmış, çalışkan unvanını almış. Sayın Valimizin de, bu önemli tarihi projenin gerçekleşmesinde etkin, payı olmalıdır.
Merak ettiğimiz PERTEK KÖRÜSÜ hakkında, bizleri bilgilendiren Sayın Belediye Başkanına teşekkür ettik. Yakın zamanda yapılacak mahalli seçimlerde tekrar aday olması, seçilmesi dileğiyle, başarılar, diledik.
Yeni Milli Eğitim Müdürümüzün ziyaretçisi çoktu. Kendilerine tekrar yeni görevlerinde başarılar, diledik, İzin istedik.
+ + +
FEDAŞ ELEKTRİK İŞÇİLERİ DİRENEREK KAZANDILAR.
Tunceli’ye elektrik veren FEDAŞIN işten çıkardığı işçiler,73 gün örnek bir dayanışma sergileyerek, haklarını tekrar elde ettiler. Tekrar işlerine, görevlerine geri döndüler. Yaklaşık üç ay, okunmayan elektrik sayaçları, tekrar okurlarına kavuştular. Üç aylık birikmiş elektrik ücretleri, faturaları, toptan ödeneceğinden, ödemede,zorluklar, Yaşansa da, işçilerin, tekrar haklarına kavuşmaları, eylemlerinin sona ermesi, yaşanan bu süreçte, sevindiriciydi.
73 günlük hak arayışında, uzlaşının sağlanarak, hakların, geri alınmasında, daha önce yıllarca, TEDAŞ Müdürlüğü yapmış, şimdilerde, AKP il Başkanlığı yapan, Recai HAZAR Beyin, yönetim kurulu üyelerinin, uzlaşıda önemli payları olduğu ifade edilmektedir. Önemli bir toplumsal sorunun çözümünde, duyarlılık gösterdikleri, payları olduğu için, kendilerine teşekkür ediyorum.
73 gün haklarını geri almak için, direnen, kazanılmış haklarını tekrar geri alan FEDAŞ Elektrik işçilerini, kutluyorum. Tebrik ediyorum.
- BIST 9379.83
- Altın 4286.825
- Dolar 39.3819
- Euro 45.633
- İstanbul 29 °C
- Ankara 25 °C
- Tunceli 26 °C
- Ressam Doğan, ilk kişisel sergisini açtı
- FIRAT EDAŞ’TAN GENÇLERE TAM DESTEK
- Fırat EDAŞ’tan şebeke altyapısında çalışmalar
- “KİMLİK” Sinema filmi çekimleri Aralık’ta Dersim’de başlıyor
- TTSO yöresel ürün fuarına tepki gösterdi
- Zembul Kooperatifi Erasmus+ Projesiyle İspanya Yolcusu
- Hıdır Nergiz: Bu yatırım, doğaya uyumlu şekilde hayata geçirilmektedir
- Ak Parti İlçe Başkanı, CHP’li Başkanın fotoğrafını kırparak paylaştı
- Fırat EDAŞ, muhtarlarla bir araya geldi
- Fırat EDAŞ’tan bölgeye dev yatırım: Enerji altyapısı güçleniyor
- Bakan Yardımcısı Şatıroğlu’ndan Fırat EDAŞ’a ziyaret
- Fırat EDAŞ muhtarlarla bir araya geldi
- Kırmızıdağ Çevre ve Yaşam Platformu’ndan TMMOB’a mektup!
- YENİSİ VE ESKİSİYLE İNSAN KUŞAKLARI
- Dersim Barosu’na Ümit Özdağ tepkisi!
YENİ MİLLİEĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ

Fikri TAŞ
Bu yazı toplam 4187 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
- HALKIN DİLİNDEN16 Haziran 2025 Pazartesi 17:47
- GELİŞİ09 Haziran 2025 Pazartesi 10:55
- KUTSALIMIZ DÜZGÜN BABA'DA31 Mayıs 2025 Cumartesi 18:08
- ARDINDAN28 Mayıs 2025 Çarşamba 10:48
- YÖRESEL ÜRÜNLERLE BULUŞMA22 Mayıs 2025 Perşembe 12:22
- ANADOLUNUN KORUYUCU TILSIMLARI17 Mayıs 2025 Cumartesi 18:27
- KEMAL BEY12 Mayıs 2025 Pazartesi 10:12
- DOĞAYLA BULUŞMA05 Mayıs 2025 Pazartesi 11:59
- BÜTÜN DÜNYA KUTLADI01 Mayıs 2025 Perşembe 18:29
- YAPILMASI GEREKLİ HAZIRLIKLAR30 Nisan 2025 Çarşamba 14:54
- ÇOCUKLARIN BAYRAMI23 Nisan 2025 Çarşamba 19:46
SON EKLENEN GALERİLER
GÜNDEM
Ressam Doğan, ilk kişisel sergisini açtı
FIRAT EDAŞ’TAN GENÇLERE TAM DESTEK
Fırat EDAŞ’tan şebeke altyapısında çalışmalar
Fırat EDAŞ’tan bölgeye dev yatırım: Enerji altyapısı güçleniyor
Bakan Yardımcısı Şatıroğlu’ndan Fırat EDAŞ’a ziyaret
Fırat EDAŞ muhtarlarla bir araya geldi
YENİSİ VE ESKİSİYLE İNSAN KUŞAKLARI
Fırat Edaş arama kurtarma ekibi AFAD akreditasyon belgesi aldı
Dersim'de "ErasmusDays" kutlamaları
Yaşlı bakım evi çalışanları haklı fesih başvurusunda bulundu
İyi Parti İl Başkanı Köse mülteci sorununa dikkat çekti
Öğretmenlere STEM Eğitimi
Kureyşan İstişare Meclisi toplanıyor
DERSİM VE DEVRİM SEVDALILARINA..
ALİEKPER YÜREK’LERLE YAKIN GEÇMİŞTE GELECEĞİMİZİ ÖLDÜRDÜLER
Sendika, Zülfü’nün ölümünden sonra açıklama yaptı
Elektrik Dağıtım Şirketleri’nin Yeni Genel Müdürü Alper Erbaş Oldu
Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’ndan trafik kazası için açıklama
Dersimli Mehmet için anma yapılacak
Karaağaç, CHP’de aktif siyaseti bıraktığını açıkladı
1/20
"EKİREK ŞELALESİ" DOĞA VE FOTOĞRAF TUTKUNLARINI AĞIRLIYOR
Ovacık'ta kış, zorlukları ve güzellikleriyle yaşanıyor
Dersim’in sonbahar renkleri fotoğraf tutkunlarını büyüledi
"Ağlayan Kayalar" ziyaretçilerin ilgi odağı
12345678
- Fikri TAŞHALKIN DİLİNDEN
- YILMAZ ÇELİKAŞK-I BAKÜ
- GÜNDOĞDU YILDIRIM“UCUZ HAYAT”
- YAKUP SOYDANDAĞLARIMIZ
- MUAZZEZ TOĞRULİŞİMİ YAPARKEN
- Sıddıka BALAKANSOSYAL ÇÜRÜME
- Bahar EKENGIDA KATKI MADDELERİ: GEREKLİ Mİ? ZARARLI MI?
- ZELAL KAYMAZKIZAMIK ALARMI: TÜRKİYE’DE VAKA ARTIŞI ENDİŞE VERİCİ SEVİYELERE ULAŞTI!
- UMUT AŞKINGerçekten Sağlıklı Yaşamın Formülü Mutlu Bağırsaklar mı?
- RIZA CANANKARA
- KENAN KANDİLDERSİMSPOR’DA OTOBÜS VAKASI GİBİ OLAY !
- Cihan SÖYLEMEZANAYASA MAHKEMESİ’NE KAYYUM ATANMASINA HAYIR!!!!
- Sabit MENTEŞEHOZAT Hak Ettiği Meslek Yüksek Okuluna Kavuşuyor mu?
- EZGİ EMİR2023 Eylül ayında burçları neler bekliyor?
- Prof.Dr.Uğur BatıYemek Yemenin Davranış Bilimleri
- Dr. Hüseyin ÇağlayanYerinde Yönetim, Demokrasi ve Dersim
- ÜNAL GÜNERDuygularının Efendisi Olabilirsin
- ALİ KAYAEğitim Hakkı İnsanlığın Hakkıdır
- Buket HarıkçıAyağını Hayaline Göre Uzat
- Caner AktanYapay zeka ChatGPT'ye "Dersim" soruları...
- Doç.Dr.Melih GörgünAynadan Geçerken
- Dr. Nil KESKİNŞimdi Birlik ve Şefkat Zamanı!
- Prof. Dr. Gülnaz KARATAYDersim'in deprem toplantısına ilgisi ve giderilemeyen kaygı üzerine
- YILMAZCAN ŞAREFETVA
- Dr.Eylem AcarAmeliyatsız Yüz Germe
- SÖNMEZ AYDINNasıl bir milletvekili?
- Klinik Psikolog Dr.Kahraman GülerKontrol Etmeyi de Kontrol Etmek İstiyorum
- Prof. Dr. Itır ErhartEverest’e Gittim, Annapurna’dan Döndüm
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim