• BIST 10895.25
  • Altın 2507.506
  • Dolar 32.2119
  • Euro 34.9305
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • Tunceli 13 °C

YENİ MİLLİEĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ

Fikri TAŞ

                          
  Milli Eğitim Müdürlüğü ilde, en büyük kurumların önde gelenidir. İlçelere, köylere kadar yayılmış okullarıyla, öğretmenleriyle, çalışan personeli ile örgencileriyle, velileriyle, ilin en büyük kurumudur. Bir ordu kadar taraftarı vardır. Topluma en büyük hizmeti veren kurumlardan, önde gelenidir. Yeni nesli, yetiştiren, eğiten, şekillendiren, eğiten kurumudur. Atatürk’ün,’Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.’Dediği Haz. Âlinin,’Bana Bir Harf Öğretenin kölesi olurum.’Dediği öğretmenlerin, kurumudur.
   İlimizin, böyle büyük bir kurumunun, başına, yeni bir yönetici, Milli Eğitim Müdürü, atanmıştı. 30 yıl görev yaptığım kurumun başına atanmış bir müdürdü. ‘Hayırlı olsun. Başarılar, dileriz.’.Demek için gidip ziyaret etmeliydik. Aynı zamanda liseden yakın sınıf arkadaşım, Edebiyatçı, Sahir GÜNERİN, yakınıydı. Atanır atanmaz, Sahir, aramıştı.’Fikri, yeni müdürünüz, yakınımdır. Git tanış.’Demişti.
    İtalyanın, aynı zamanda Avrupa’nın, en ünlü tarihi kentlerinden, FLORANSADAN yeni dönmüş, milletvekillerimizden Hasan Göyüldar la, birlikte, yoğunluğundan dolayı randevu aldığımız, yeni Milli Eğitim Müdürümüzü ziyarete gittik.
   Eski ismi KLAN,(Tunceli’nin eski ismi) yeni ismiyle UĞUR özel okullarının, Milli Eğitim Müdürlüğüne devrettiği okul binalarından birinin en üst 5 inci katına yerleşmiş Milli Eğitim Müdürlüğü makamına, asansörsüz, yürüyerek çıktık.
  Sayın Milli Eğitim Müdürü, misafirlerini bekletmeden makam odasının kapısında karşıladı. Geldiği Pertek İlçesinin Sayın Belediye Başkanı da makamındaydı. Belediye Başkanının, orada olması bizi ayrıca sevindirmişti. Tanıdık bir yüzdü. Aynı zamanda onu da ziyaret etmiş olacaktık.
    Sayın Milli Eğitim Müdürümüz, halkın diliyle, bizdendi. Tunceliliydi. Pertek, Milli Eğitim İlçe Müdürüydü. Başarılı çalışmaları ile Bakanlığının, devlet yetkililerinin, takdirini kazanmış olmalı ki. Bir üst makama, Uşak ilinin, Milli Eğitim Müdürlüğüne, ataması yapılmak istenmiş. Sayın Müdürümüz, vekâleten yönetilen, kendi ilinin, Tunceli’nin, Milli Eğitim Müdürlüğüne, atanmasını tercih etmiş.  Yetkililer, talebini uygun bulduğundan, Tunceli Milli Eğitim Müdürlüğüne, tayini yapılmıştı.
     Sayın Müdürümüz, İlini, İlinin, eğitim sorunlarını, yakından bilen bir yöneticiydi. Atanması, onu da bizleri de çok sevindirmişti. Kendilerine başarılar diledik. Başarılı çalışmalarını beklediğimizi ifade ettik.
    Pertek, dünyaya açıldığımız, yolun üstündeki, bağlı bahçeli yeşil örtülü doğası, ulaşımı sağlayan, feribotları, feribotların üstünde uçuşan, yolcuların, elinden yiyecek kapan martıları, kaplıcalı lüks oteli, yüksek okulu, olan ünlü bir ilçemizdir. Böyle ünlü bir ilçemizin Belediye Başkanı ile karşılaşmak, bir araya gelmek, bizi çok sevindirmişti.
  Öncelikle, çok Merak ettiğimiz, konuyu, baraj gölü üzerinde yapılması beklenilen köprüyü sorduk. Bu yıl bitmeden ihalesinin yapılacağı duyumlarını aldığımızı, sorduk. Konuya yakından takip eden, bilen, Sayın Başkan, Kendilerine, Pertek e,Tunceli’ye, hatta Erzincan istikametine ulaşımda büyük kolaylıklar sağlayacak köprünün, bir an yapılmasını, kendilerinin de büyük bir istekle, arzuyla beklediklerini, ifade ettiler. Sayın Başkanın edindikleri bilgiye göre, yaklaşık 1200 metre uzunluğunda, tarihi kalenin üstünden geçecek, bağlantılı asma köprünün, milyarlarca liraya mal olabileceğini, proje ihalesinin, hazırlanması, ihaleye, koyulması, yılları alabileceğini ifade ettiler. Bu bilgiler, köprünün bir an önce yapılmasını bekleyen bizleri üzdü. Feribotlarla ilgili sorumuza, her geçen gün yolcu geçiş yoğunluğunun, arttığını, günde ortalama, 4370 yolcu, geçişinin yapıldığını ifade ettiler.
    Giderek artan geçiş yoğunluğu, Pülümür’den Erzincan istikametine, yapılmakta olan uzun tünel için, köprünün, mutlaka geciktirilmeden hayata geçirilmesi, gerekli olan bir proje olmalıdır. Bunun içinde devlet katında sözü geçen yetkililerimiz, siyasi milletvekillerimiz, öncelikle projenin yapılması, hayata geçirilmesi için ısrarcı olmalıdırlar.
   Devlet katında itibarlı, saygın, kısa sürede halkın güvenini kazanmış, çalışkan unvanını almış. Sayın Valimizin de, bu önemli tarihi projenin gerçekleşmesinde etkin, payı olmalıdır.
    Merak ettiğimiz PERTEK KÖRÜSÜ hakkında, bizleri bilgilendiren Sayın Belediye Başkanına teşekkür ettik. Yakın zamanda yapılacak mahalli seçimlerde tekrar aday olması, seçilmesi dileğiyle, başarılar, diledik.
    Yeni Milli Eğitim Müdürümüzün ziyaretçisi çoktu. Kendilerine tekrar yeni görevlerinde başarılar, diledik, İzin istedik.
      +      +    +
  FEDAŞ ELEKTRİK İŞÇİLERİ DİRENEREK KAZANDILAR.
    Tunceli’ye elektrik veren FEDAŞIN işten çıkardığı işçiler,73 gün örnek bir dayanışma sergileyerek, haklarını tekrar elde ettiler. Tekrar işlerine, görevlerine geri döndüler. Yaklaşık üç ay, okunmayan elektrik sayaçları, tekrar okurlarına kavuştular. Üç aylık birikmiş elektrik ücretleri, faturaları, toptan ödeneceğinden, ödemede,zorluklar, Yaşansa da, işçilerin, tekrar haklarına kavuşmaları, eylemlerinin sona ermesi,  yaşanan bu süreçte, sevindiriciydi.
     73 günlük hak arayışında, uzlaşının sağlanarak, hakların, geri alınmasında, daha önce yıllarca, TEDAŞ Müdürlüğü yapmış, şimdilerde, AKP il Başkanlığı yapan, Recai HAZAR Beyin, yönetim kurulu üyelerinin, uzlaşıda önemli payları olduğu ifade edilmektedir. Önemli bir toplumsal sorunun çözümünde, duyarlılık gösterdikleri, payları olduğu için, kendilerine teşekkür ediyorum.
  73 gün haklarını geri almak için, direnen, kazanılmış haklarını tekrar geri alan FEDAŞ Elektrik işçilerini, kutluyorum. Tebrik ediyorum.
 
 
       
   

Bu yazı toplam 4055 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim