• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 22 °C

YENİ HİZMET BİNASININ AÇILIŞINDA

Fikri TAŞ

    Sanayi Ticaret Odamızın satın aldığı, Kayseri Sanayi Ticaret Odasının dayayıp döşediği yeni hizmet binasının resmi olmayan açılışı tanıtım kokteyli ile yapıldı. Resmi açılışı, bir başka tarihte Sanayi Ticaret Odalarının Genel Başkanı HİSARCIKLIOĞLU’NUN, Kayseri Sanayi Ticaret Odası Başkanının da katılacağı bir başka törenle, kokteyle yapılacak.
     Sanayi Ticaret Odamızın yeni taşındığı, Kayseri Sanayi Ticaret Odasının dayayıp döşediği yeni hizmet binasını, bizde merak ediyorduk. Büyük bir toplantı salonunun olduğu hizmet binasında, dayanmış döşenmiş yeterli sayıda bürolar vardı. Bugüne kadar dar, sıkışık bir yerde kira ile oturmak Sanayinin ticaretin patronlarını temsil eden büyük bir kuruluşa yakışmıyordu. Yeni yönetim bunun böyle gitmesine izin vermedi. Kısa sürede kendilerine yakışır, kendilerinin olacağı bir hizmet binasının sahibi oldular.
    Daha önceleri halkın varlıklarından haberdar olmadığı, sınırlı sayıda üyeleri ile sanayinin, büyük ölçekte ticaretin olmadığı ilimizde, salt kendi sorunlarına ihalelere odaklanmış bir kuruluştu.
   Şimdiki Sanayi Ticaret Odamız, bu kabuğu kırdı. Kendi sorunlarının yanında Halkın sorunlarından da sorumlu oldukları bir sivil toplum kuruluşu olduklarını, halkın sorunlarını paylaşarak gösterdiler.
  Yeni Hizmet Binasının açılışına katılım büyüktü. Oda, üyelerinin yanında kurum müdürleri, Belediye Başkanımız, Sayın Valimiz, Vali Muavinleri, basın mensupları, parti başkanları çok sayıda davetli katılmıştı.
  Kurulu masalar bol yiyeceklerle, içeceklerle donatılmıştı. Alkollü içeceklerin servis edildiği kokteyl de alkol alanlar azdı.
  Açılış konuşmasını, rahatsızlığı nedeniyle kısalmış sesi ile kısa yapan, Sanayi Ticaret Odası Başkanı Yusuf Cengiz, davetlilere teşekkür ederek konuşmayı Yönetim Kurulu üyesine bıraktı.
   Yönetim Kurulu üyesi, yaptığı konuşmada, ‘kokteyli düzenlemekteki amaçlarının üyelerine yeni hizmet binasını tanıtmak, ilde, görev yapan kamu görevlilerini, Belediyelerimizi, ilde bulunan siyasi parti temsilcilerini, basın ve sivil toplum temsilcilerini esnafımızla buluşturmak, sorunlarını paylaştırmaktır.’ diyerek sürdürdüğü konuşmasında, kurulmasını gerçekleştirmek istedikleri ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNİN faaliyete geçmesi ile ‘40 iş adamımız, yatırım yapma imkânına kavuşacak. Ekonomimiz giderek büyüyecek, canlanacaktır.’ dedi.
    Üç yıl boyunca 2500 aile ile 2500 öğrenciye gıda ve giyim yardımı yapan Sanayi ve Ticaret Odamızın, yalnız üyelerinin sorunları ile değil, Halkın, toplumun sorunları ile de yakından ilgilendiklerinin kendilerini, halka, topluma karşı da sorumlu gördüklerinin örneğidir.
    Bir hafta boyunca, Tunceli’nin sorunları için koşturduğu Ankara’dan yeni gelmiş, Sayın Valimiz, kendini bir Tuncelili sayarak, ‘Değerli hemşerilerim’ diye başladığı konuşmasında gerçekleşmesini istediği projelerin gerçekleşmesi ile güzel şeylerin olacağını, ekonomisinin gelişeceğini bundan da mutluluk duyacağını ifade ederken bir Tuncelili kadar mutuydu, sıcaktı.
   Daha sonra yapılacak olan, yeni hizmet binasının resmi açılışı, daha büyük bir katılımla, renkli ünlü konukları ile daha renkli, daha coşkulu olacak, Tunceli’nin tanıtımında büyük payı olacaktır.
 

*******


  DERSİM KATLİAMININ GÖRGÜ TANIKLARI KONUŞTU

     Dersim Katliamının tanıkları ile yüzleşmek, için düzenlenen miting de, Katliamı yaşayan canlı tanıklar o günleri yaşarcasına anlattılar. Zaman, zaman gözleri dolan, isyan edercesine konuşan tanıklar, dinleyenlerinde gözlerini yaşarttılar.
     Büyük bir katılımla yapılan yüzleşmede yaşanan katliam, bir kez daha yeni nesillerin gözleri önüne serildi. Bir çınar ağacı kadar büyümüş yaşları ile tarihe ışık tutanlar. Yapılanları hiçbir vicdana, hiçbir dine, hiçbir devlete, insanım diyen hiçbir insana sığdıramadılar. Böyle bir kıyımı, böyle bir vahşeti, insanım diyen hiç kimsenin yapamayacağını adeta haykırdılar.
    Katliamın, katledilmiş tanıklarından, Seyit Rıza, çevresini sarmış sevenleri ile aynı katliamı yaşayan canlı tanıkları sessizce dinliyordu. Çokça akmış gözyaşları, bir daha akmamak üzere kurumuştu.
   

Bu yazı toplam 1304 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim