• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Tunceli 21 °C

YENİ DEFTERDARIMIZ

Fikri TAŞ

   Uzun süre, yaklaşık 4 yılı aşkın süreyle ilimizde görev yapan Bayan Defterdarımızın Muş’a atanması üzerine yerine atanan yeni Defterdarımıza Hoşgeldin’e gittik. Bayan Defterdarımızla yeni geldiğinde tanışmamız güzel bir anı olmuştu. Bayan Defterdarımız gelmiş yanımızda oturduğu halde ben Defterdarın gelmesini bekliyordum. Defterdarın bayan olacağı aklıma gelmemişti. Defterdar deyince aklımıza hep uzun yıllar hizmet sonrası
o makama gelmiş biraz yaşlı erkek defterdarlar aklımıza gelirdi. ‘Defterdar Hanım’ diye hitap edildiğinde, şaşkınlıkla tanışmıştık.
   Yeni Defterdarımız da genç oluşu ile dikkatimizi çekti. Tunceli’ye atandığına tepkili değil memnun olduğunu söylüyordu. Doğu, mahrumiyet illerinde görev yapmayı daha çok istiyormuş. Doğa tutkunu olan yeni Defterdarımız, ayağının tozu ile bütün ilçelerini gezdiği Tunceli’nin doğasına, tabiat güzelliklerine hayran kalmış.
   Klasik bir bürokratın tavırlarını sergilemiyordu. Mütevazı, sıcaktı. Bürokratik işlemlerden çok yenilikler getiren, topluma faydalı olacak projeleri üretmeyi, hayata geçirmenin çabası, çalışması içinde olacağı izlenimini veriyordu. Ayağının tozu ile eski Defterdarımızın hazırlayıp, hayata geçirmek istediği projelerden, eski Vali konağının çevresinde kümes görüntüsü veren Milli Emlâk’a ait lojmanların yerine TOKİ tarafından yapılarak, halka uzun vadeli taksitlerle satılacak konut projesini, Şehrin en nadide yerinde, geniş bir alanda kurulu  adeta bir çöplük gibi duran kışla projesini öncelikle ele alması bunun örnekleridir.
   Memurlarına da söylemiş. ‘Bürokratik işlemlerin yanında yararlı, faydalı, projeler üretmeniz beni daha çok sevindirecek bizi daha çok başarılı kılacaktır.’ demiş.
   ‘Ülkenin, toplumun kalkınması yararlı projelerin üretilmesinden, üretilen projelerin başarılı uygulamasından geçer. Biz bunun bilinci ile bütün mesaimizi bürokrat işlemlerle, evrakların arasına hapsolarak geçirmeyeceğiz.’ diyordu. Yeni Defterdarımız.
   Giden Defterdar ile basın mensupları arasında güzel bir diyalog vardı. Basın mensuplarına çok değer verirdi. Önemli konularda, projelerde basın mensuplarına bilgi verir, onlarla paylaşırdı. Aynı diyaloğu yeni defterdarımızın da sürdüreceğini umuyoruz.
   Kendilerini hizmet üretmek için çok istekli gördük. Umarız, gelir gelmez ele aldığı projeleri hayata geçirip gerçekleştirerek, Tunceli halkını, özlemini duyduğu projelerle buluşturur. Eser bırakan, unutulmayan yöneticiler arasına katılır.
    Kendilerine başarılar diliyoruz.

Fikri TAŞ

Bu yazı toplam 1358 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim