(İHA) - Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Türkiye’de hastalığın en hızlı artış gösterdiği illerden birinin Ardahan olduğunu ve yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirlerine uyulmaması nedeniyle kentte Covid-19 vaka sayısının artmaya başladığını bildirdi.
Sahaya inen Vali Öner, vatandaşları, korona virüs tedbirleri kapsamında alınan kararlara uymaya davet etti.
Kurallara uyulmaması nedeniyle, son günlerde Ardahan’da Covid-19 vaka sayısının artış gösterdiğini söyleyen Vali Öner, ’’Maalesef son dönemde Ardahan, Covid-19 salgın hastalığının en hızlı artış gösterdiği, en fazla günlük vaka ortalamaların olduğu illerden biri. Biz de ilgili müdürlerimizle birlikte sahaya inerek denetleme çalışmaları yapıyoruz. Vatandaşlarımız başta olmak üzere esnaflarımıza, iş yeri sahipleri ve çalışanlarına hastalığın hali hazırda bugünlerde Ardahan’daki seyrini anlatıyoruz. Vaka sayılarının gelmiş olduğu bu nokta itibariyle işin ehemmiyetini kurallara uyma anlamında onlara anlatıyoruz. Aşılama çalışmalarında durumdayız ancak istediğimiz düzeyde değiliz. İkinci doz aşıda bugün itibariyle mavi kategoriye geçiyoruz. Yüzde 74 oranımız bugün büyük bir ihtimalle mavi oluyor. Mavi olmakla birlikte aşı olmayı da hızlandırmamız lazım. Ve kurallara uyma anlamında da vatandaşımızın hassasiyetini daha yukarılara taşımamız gerekiyor. Biz bunun gayretindeyiz’’ şeklinde konuştu.
Vali Öner uyardı: Covid-19 vaka sayısı artıyor

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, korona virüs önlemlerine uyulmadığını, bu nedenle vaka sayısında artış yaşandığını bildirdi.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Deneyimli ve Sevilen İsim Başhekim OlduTunceli Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine, kentte uzun yıllardır görev yapan ve sevilen Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Aydın Tütmez atandı.
Altılı masanın “Vefalısı”Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 6’lı masanın ortaklarından olan ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu yalnız bırakmayan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın, geçtiğimiz haftalarda Dersim’e yaptığı ziyaret vatandaşlar tarafından sıcak şekilde kar
Bal dolu bir araç daha inceleme altına alındıGeçtiğimiz gün kent merkezinde 25 plakalı bir kamyon bal inceleme altına alınırken bugün de 65 plakalı bir ticari araçta bulunan markasız ve analizsiz olduğu belirtilen kolilerce bal inceleme altına alındı.
SMA hastası Irmak’tan sevindiren haber5 yaşındaki SMA hastası Irmak Ateş’in Almanya’da tedavisine devam ediliyor.Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim






























