• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • Tunceli 30 °C

SAĞLIKTA YENİ BİR MÜJDELİ HABER

Fikri TAŞ


    Sağlık, yaşamın, olmazsa olmazıdır. Onun için sağlığımızı, ilgilendiren gelişmelerden, haberlerden, okurlarımızı da bilgilendirmek görevimiz olmalıdır.
   Hastalarımızı, yıllarca, dış illere, sevk etmekten, büyük ölçüde kurtaran, hastanemizdeki yenilikleri, modern sağlık cihazlarının hizmete sokulmasını, ehliyetli ekipmanların, görevlendirilmesini, hastası çok olan, kalp sağlığı için, yapılan anjunun, kalp pilinin takılması,  hizmetlerinin,  biricik hastanemizde yapılması, âdete birer devrim niteliğinde müjdeli haberlerdi.
   Sağlığımızın güvencesi koruyucusu Sağlık Müdürlüğünden, Küçük bir devrim niteliğinde müjdeli bir haber daha aldık. Sağlık Müdürlüğünün, aldığı tarihi bir kararla bundan böyle 80 yaş ve üzeri hastalara, evinde sağlık hizmeti verilebilecektir. 80 yaş ve üstündeki hastaların, yakınlarının, Sağlık Müdürlüğünün, belirlediği 0428 212 35 85 nolu telefonla, ilgili birimi arayarak hastalarına evde sağlık hizmeti verilmesini isteyebileceklerdir.
    Hastanede kurulmuş, SAĞLIKLI YAŞ ALMA EKİPLERİ, hastanın isteği talebi üzerine, hekim ve yardımcı sağlık ekipleri tarafından, hasta evinde ziyaret edilir. Muayenesi yapılır.. Hastaneye kaldırılmasına gerek kalmadığı durumlarda, hastaya gerekli sağlık hizmeti evinde verilir. İlaçları yazılır. Gerekli müdahaleler, yapılır. Hastanın hastaneye kaldırılması gerektiği durumlarda, hasta, hastaneye kaldırılır. Gerekli tetkikler, Tedavisi hastanede sürdürülür. Hasta doğrudan evinden alınıp hastaneye götürülmesini isteyebilir.
     Sağlıklı Yaş  Alma Merkezleri  YAŞAM genelgesi kapsamında, Tunceli Merkezde yaşayan, 87 yaşında Dilber  ÖZER,86 yaşında  Nadire AKALTUN,91 yaşında Musa AKALTUN, Sağlıklı Yaş Alma ekiplerce  evlerinde gerekli muayeneleri yapılmış. Gerekli ilaçlar verilmiş. Tedavileri yapılmıştır. Yaşlı hastalar, hastaneye gitmeden ihtiyaçları olan ilaçları, Sağlık ekibini arayarak, yazdırabileceklerdir.
     En çok tedaviye ihtiyaçları olan yaşlılar, için düzenlenen bu sağlık hizmeti müjdeli bir haberdir.
   Nasılsa, bir gün gelecek, sırası gelen yaşlanacaktır.
    +    +   +
    HASTANEMİZDE
    İlaç yazdırmak için gitmiştim. Hastane Baş Hekimlik görevi, onaylanmış Fethi Beyi, Ziyaret ettim.Beni hastanenin bir odasına götürdüler.Oda ,hastane odalarından farklı dayalı döşeli bir odaydı.Koltuk,kanepe, Lüks bir mutfak tezgahı,bulaşık makinesi,buz dolabı, ısıtma tezgahı,,yuvarlak bir masa,Televizyon,yer halıyla döşeli lüks bir oda,Yetkililerin,veya özel misafirlerin, kaldığı ağırlandığı bir oda olduğunu düşündüm.
   Düşündüğüm gibi değilmiş.Oda kanser hastalarının,yatalak kronik hastaların yakınlarının kalması için bir hayır sever tarafından döşenmiş bir odaymış.BALYETİF  Servisinin,(kanser kronik hastaların servisi) yakınları, uzun süreli hastalarının, yanında kalacaklarından onların rahat edebilmeleri için düzenlenmiş bir oda..
    Annesini, babasını, hastanemizde, kaybeden, onların tedavilerinde uzun süre yanlarında kalan, bu tür odaların, önemini bilen, soyadları GÜNDÜZ olan, Antalya’da ikamet eden bir öğretmen emeklisi, hanım efendinin, yaptırdığı, hasta yakınlarının, rahat etmeleri için düzenlediği bir odaymış. O da Medine GÜNDÜZ, Süleyman GÜNDÜZ adına, anısına düzenlenmiştir.
   Hayırseverin isteği, Sağlık Müdürlüğü tarafından Bakanlığa iletilmiş. Bakanlık ta izin verince de oda dayanıp, döşenmiştir.
    Hayırseverin yaptığı bu hayır işi, hastanemizde, güzel bir örnekti. Hastanemiz, bütün Tunceli Halkının, herkesin, biricik sağlık kurumu hastanesidir. Örnekte olduğu gibi, onun, hastanenin, hizmetlerine destek olmak, çok büyük bir hayır işidir. Fedakârlıktır.
   İş adamlarımız, örnekte olduğu gibi hastanemizin, ihtiyacı olan hizmetlerde, destek olmaları, onları mutlu edeceği gibi, hastane hizmetlerine, katkı sağlayacaktır. Sayın Baş Hekim Beye, Hastanemizin, olası eksikliklerini sordum.’İhtiyaçlarımızı, ilettiğimiz Bakanlık karşılamaktadır. Yinede örnekte olduğu gibi hayırsever yardımları, hastanemizin, hizmetlerine katkı sağlayacaktır. Bunların temin edilmesi hizmetlerimize,  katkı sağlayacaktır.’Diyerek, teşekkür etti. Bende kendilerine, bizi bu güzel örneklerle buluşturduğu, bilgilendirdiği için teşekkür ettim.
    Hepimizin, yakınlarımızın, yolu düşen biricik hastanemiz, sağlığımızın, güvencesi koruyucusudur.
   Onu korumakta, hepimizin görevi olmalıdır. Öncelikle, iş adamlarımızın,
   Çağrımızdır.
                                                                                                                                                                                                                                              
     
  

Bu yazı toplam 4048 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim