• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 22 °C

OKULLAR TATİL, EDİLMELİ

Fikri TAŞ


    Sevgisine doyamadığımızın, bize bıraktığı veliaht Padişah Denizi aradım. Her ay tahsis ettiğim, maaşını gelip  almasını,bir araya gelmemizi istedim.. Gripmiş hastaymış, gelemezmiş.
Muhtemelen, okuldan kapmış. Olmalı. Öğretmenlerden sordum. Oklularda, sınıflarda, çok büyük oranda salgın boyutunda hasta varmış. Giderek te artarak yayılıyormuş.
    Misafirlerimle gazete yerinde salgını konuşurken, dilenci bir hanım geldi. Kovancılarda oturuyormuş. Okulda okuyan Üç çoğununda hasta olduğunu,onların okullarında da hastalık salgın halinde yaygınmış..
  Basında da sık sık dile getirildiği gibi salgın ülke çapında, hızla yayılmaktaymış. Geçen yıllarda yaşanan salgın gibi, toplumu büyük ölçüde tehdit etmektedir.
      Geçen yıllarda yaşanan KORONA salgınında tedbir amaçlı okullar tatil edilmişlerdi. Sömestr tatiline az bir zaman kaldı. Okulların tatil edilmesi fazla bir kayba yol açmaz. Devre sonu yapılmak istenen sınavlar, ikinci devre başında yapılabilir. Öğrenciler, daha hazırlıklı bir şekilde sınavlara katılmış olurlar.
    Öğrenciler, çocuklar, toplumun, çekirdekleridir, En büyük katmanlarıdır. Onların sağlığı, toplumun sağlığıdır. Onları korumak toplumu korumaktır.
    Yetkililere çağrımızdır. Okulları bir an öce tatil ediniz. Salgının yayılmasını engelleyiniz.
    Sağlık yaşamın, sırrıdır. Ta kendisidir.
  +    +   +
   ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ
  1962 yılında, alınan bir kararla 10 Ocak ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ olarak ilan edilmiştir.
   Gazeteciler, toplumun gözü kulağıdır. Gazetecilerin yaptıkları haberlerle, toplum bilgi edinir, olup biten olaylardan haberdar olur.
   Gazeteciler, görevlerini, yaparken, doğruyu, gerçeği, yansıtmaya özen gösterirler. Görevlerini yaparken birçok zorluklarla da karşılaşırlar. Onlar,toplumu aydınlatan ışıklardır.
     Basının özgür olmadığı yönetimlerde, basın sansür edilir. Basın mensubu gazeteciler, büyük bir baskı görürler, Yaptıkları gerçek haberden dolayı, haklarında soruşturmalar açılır. Hapislere atılırlar. Görevlerini yaparlarken ölürlerde, Gazeteci arkadaşımız, CEM, Van da, haber yapmaya gitmişti. Kaldığı otelde depreme yakalanarak hayatını kaybetmişti. ,
    Filistin, GAZZEDE haber yapmak isteyen onlarca gazeteci hayatını kaybetmişti. Hapishanelerde bir o kadarda gazeteci yaptıkları haberlerden dolayı hapis yatmaktadırlar.
     Gazetecilerin, özgür olduğu, özgürce haber yaptıkları, ülkeler, hukuk devleti ülkeleridir. Gazeteciler o ülkelerde, yaptıkları haberlerden dolayı baskı görmezler. Hapis  yatmazlar.
     Çalışan gazeteciler, gününde bizi arayan, bizi unutmayan dostlara,
  Gazeteciler günümüzde, beraberlerinde Üniversitemizin değerli akademisyenleri ile birlikte bizi gazete yerimizde ziyaret eden, Sayın Rektörümüze, Nezaketlerinden dolayı teşekkür ederiz.
 
 

Bu yazı toplam 4013 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim