• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 22 °C

O’DA GELİYOR

Fikri TAŞ

   Tunceli, özel bankaların ilgisini çekmiş olacak ki peş peşe gelmeye başladılar. GARANTİ Bankasının ardından DENİZBANK’ta gelmek için yola düştü. Bu Tunceli halkı için sevindirici bir haberdi. Ekonomi çarkın dönmesinde büyük payı olan bankaların, Tunceli’de çokluğu, Tunceli ekonomisinin gelişmesini, büyümesini, sağlayacaktı.
   Garanti Bankasının kısa sürede Tunceli ekonomisine sağladığı destek büyük oldu. Sağladığı kredilerle birçok iş yerinin kapanmasını engellerken, yeni iş yerlerinin açılmasını sağladı. Şube Müdürünün halkla, esnafla, yakın ilişkiler içinde olması, bankaya başvurularda, çağın bankacılığının güzel yüzünü sergilemeleri, müşterilerine, velinimet oldukları bilinci ile hizmet vermeleri bankalarını başarılı ve çekici kıldı.
   Garanti Bankasını başarılı kılan, Tunceli kimlikli Şube Müdürü, bu kez DENİZBANK’ın Tunceli Şube Müdürü olarak görevlendirildi.
   DENİZBANK, geçmiş yıllarda bize hep denizleri çağrıştırırdı. Deniz kıyılarındaki illerde kurulu faaliyet gösteren bankalar olarak düşünülürdü.
   Bizi esas şaşırtan, henüz açılmadan Denizbank’ın bir tanıtım için biz gazetecileri Tarım İl Müdürlüğüne çağırması oldu. Denizbank Şube Müdürü ile Tarım İl Müdürünün hazır bulunduğu tanıtıma köylerden çağrılmış muhtarlarda katılmıştı. Ayaküstü ikramlar sonrası, DENİZBANK Tunceli Şube Müdürü, yaptıkları tanıtımla ilgili ayrıntılı açıklamalar yaptı. ‘1930 yıllarında kurulan Denizbank, 600 şubesi ile bankacılık hizmetlerini yürütmektedir. Ekonominin bütün alanlarına finans desteği sağlayan bankamız, tarım sektörüne de 2 milyar tutarında finans desteği sağlamıştır. Bu desteğin yanında tarımla uğraşan çiftçilerimizi üretken başarılı kılmak içinde çalışmalar içinde olmuş. 350 BİN çiftçimizi tarım kapsamına giren bütün dallardan bilgilendirmek için onlarca kitaptan oluşan bir ansiklopedi zenginliğinde 350 bin adet kitap kolisi hazırlayarak, çiftçimize sunmaktadır. Buraya çağırdığımız muhtarlarımıza bunlardan takdim edeceğiz. Onlarda köylümüzü aydınlatarak çiftçilerimizin daha verimli üretim yapmalarına yardımcı olacaklardır. Bankamız, tarım üreticilerini tefecilere muhtaç etmemek içinde her türlü finans desteğini sağlayarak hazırlık, üretim, pazarlama aşamalarında faizsiz kredi vermektedir.’ açıklamasını yaparak, bize, tarım üreticilerine, Tarım İl Müdürlüğü personeline, bankaları hakkında bilgi verdiler.
    Bizde, düzenlenen bu tanıtımla, Denizbank’ın, adından dolayı denizcilere değil, bütün halka hizmet verdiğini, öncelikle de ülke ekonomisinde önemli bir yeri olan tarıma büyük destek sağladığını, kapılarının herkese açık olduğunu örgenmiş olduk.
   İşsizliğin çok olduğu ilimizde 10’un üstünde işsizimizi çalışanı olarak iş sahibi yapacak olan DENİZBANK’IN, sağlayacağı kredilerle, halka, esnafa, birçok işsizimize, destek olacağına. İnanıyoruz.
 

Fikri TAŞ

Bu yazı toplam 1144 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim