• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 21 °C

Milletvekili Şaroğlu’nun Otel’i depremzedelerin evi oldu

Milletvekili Şaroğlu’nun Otel’i depremzedelerin evi oldu
Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 büyüklüğünde yaşanan depremde enkaza ilk müdahalede bulunan Otel çalışanları 6 vatandaşın hayatını kurtardı.

Sivrice ilçesinde, saat 20.55'te meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından merkezdeki Sürsürü Mahallesi'nde bulunan Dilek Sitesi'ndeki 2 bina çöktü ve çok sayıda vatandaş enkaz altında kaldı. Deprem anında çöken binalara hemen yakın bir mesafede bulunan ve CHP Dersim Milletvekili Polat Şaroğlu’na ait Ramada Otel’i çalışanları Dilek Sitesindeki enkaza ilk dakikalarda müdahale ederek 6 yaralı vatandaşı özel araçlarıyla hastaneye ulaştırarak hayata dönmelerini sağladı.

Otel çalışanları, arama kurtarma ve sağlık ekipleri gelinceye kadar enkazdaki vatandaşların kurtarılması için yoğun çabalarını sürdürdü.

6.8’lik depremin hemen ardından Otelin sahibi Milletvekili Polat Şaroğlu’nun talimatıyla Otel vatandaşların hizmetine açılarak yemek ve konaklama ihtiyaçları ücretsiz karşılanmaya başlandı.

Deprem sonrası depremzedelere kapılarını da açan otel, kapasitesinin üzerinde çok sayıda depremzedeyi misafir ederek ihtiyaçlarını karşıladı.

Hala Otel'in oto parkına da kurulan çadırlarda kalan depremzedelerin,  ihtiyaçları Otel tarafından giderilmeye devam ediliyor.

Depremzedeler, otel yetkilileri ve çalışanlarının gerek deprem anında gerekse deprem sonrası göstermiş oldukları duyarlılık ve fedakarlığın kendileri için büyük bir destek olduğunu belirtiyor.

Depremzedelerden Muhittin Özdemir, "Şu içinde bulunduğumuz mekân, şu otel depremin ilk anında gözümle gördüm bina yıkıldı bu otel kapılarını açtı tüm vatandaşlara ve kurtarma ekiplerine ücretsiz hizmet verdi. Yeme içmesinden tutun her şeyine kadar kapılarını açtı ama belediyeyi arıyoruz vatandaşa bir çorba göndermiyor" dedi.

Dilek Apartmana personeli ile birlikte ilk müdahaleyi gerçekleştiren Rama'da Ön Büro Müdürü Serkan Sertkaya ise şöyle konuştu:

"Bizler ilk deprem anında, lobide oturan misafirlerimizi dışarı çıkartmak kanadıyla otelimizin aşağısında 20 metre  yakında olan Dilek sitemizde apartman göçüğünü fark ettik. Direk oraya ulaştığımızda tozlar içinde yaralıların feryat figan bağırdığını ve çocukların olduğunu fark ettik. İlk yaralıları alıp otelimize getirdik, ambulanslar ve emniyet yetkilileri otelimize ulaşmadan biz kendi özel araçlarımızla yaralıları hastaneye kaldırdık. Daha sonra deprem kurtarma bilgimiz olmadığı için daha fazla müdahale edemedik. Dışarda olan insanları hızlı bir şekilde otelimize intikal ettirerek burada sığınmaları için yardımcı olmaya çalıştık. Otelimizin normal kapasitesi 250 kişi ama bu kapasitesinin 4 katı üzerine çıkarak bin kişilik misafirimize yemekleri hazırlayıp verdik. O günden bugüne bu hizmeti veriyoruz. Halen otelimizde kalan misafirlerimiz var ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyoruz.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim