• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 22 °C

MALİYECİLERİN GECESİNDE

Fikri TAŞ

     1990 yılından beri kutlanan 23’üncüsünü kutladığımız Vergi Haftası, kutlanan önemli ulusal haftalarından biridir. Hafta boyu bir dizi etkinliklerle, verginin önemi anlatılır. Vatandaş bilgilendirilir. Çocuklara, ön eğitici bilgiler verilir. Kamuoyunda sağlıklı vergi bilincinin oluşturulmasına çalışılır.
     Kamu harcamaları dediğimiz hizmetlerin yürütülmesinin, projelerin hayata geçirilmesinin, kaynağı olan vergiler bir ülke için gerekli olan hizmetlerin gerçekleşmesi, imarı kalkınması için olmazsa olmazıdır.
     Anayasamız, herkesin mali gücüne göre vergi alınmasını, adil dağılımı ön görmektedir. Ne yazık ki bu temel yasanın, emri yeterince yerine getirilmemektedir. Toplanan vergilerin %90’nını ödeyen işçi, memur büyük çoğunluk, pastadan hak ettikleri payı yeterince alamazken, vergisini kazançları oranında ödemeyen içlerinde yeşil kartlıların bile olduğu bir avuç azınlık, para babaları pastanın kaymağını yer.
     Vergi tahsilâtında, ülke çapında 4’üncü olmanın sevincini basın mensupları ile paylaşan, vergi haftası ile ilgili açıklamalarda bulunan Defterdarımız, bu sevincini çalışanları vergi mükellefleri ile birlikte kutlamak için yemekli bir gece düzenlemişti.
     ŞAROĞLU Otelinin, en üst katındaki büyük salonda düzenlenen yemekli gecede, salon davetlilerle tamamen dolmuştu. Defterdarlık çalışanları, vergi mükellefleri, eşleriyle çocukları ile katılmışlardı. Sayın Valimizin, Belediye Başkan vekilinin, Pertek Belediye Başkanının, kurum Müdürlerinin katıldığı gecede düzenlenen toplantılara davetlere duyarlı katılması beklenen, Üniversitemizin sempatik REKTÖRÜ, adamları Adliyeden kimseler yoktu.
     Yemekte menü, ikram zengindi. Gece boyunca sahnede çalıp söyleyen müzik ekibi, davetlilerin güzel vakit geçirmelerini sağladı. Rahmetli Babamın sağlığında en çok sevdiği, söylediği türküyü sahnede seslendiren müzik ekibi beni yıllar sonrası babamla buluşturarak mutlu etti.
    İlimizde en çok vergi ödeyen mükelleflere, Bakanlık tarafından gönderilmiş, geçen yıllara oranla oldukça kaliteli, görkemli plaketler verildi. Belediye Başkan Vekilinin, Pertek Belediye Başkanının, Sanayi Ticaret Odası, Başkanının, Emniyet Müdürünün bulunduğu salonda plaketlerin, Yalnızca Vali Bey, tarafından mükelleflere verilmesi geceyi gölgeleyen bir eksiklikti.
    Çalınan şarkıların eşliğinde gönlünce eğlenen personeli, Defterdarları yalnız bırakmadı. Halay ekiplerinin başına geçen Defterdar Bey, sevimli kızı ile Güneydoğunun, seyrine doyamadığım, güzel hareketli oyunlarını oynayarak büyük alkış aldı.
    Maliyecilerin gecesi, vergi toplayanlarla vergi ödeyenlerin bir araya geldiği, 4’üncü olmanın sevincini paylaştıkları geceydi. Dostları da onları yalnız bırakmamıştı.
    Şehre, yüksekten kuşbakışı bakan salondan, şehir beyaz örtünün içinde yanıp sönen yıldız kümelerine benziyordu.
    Bir ülkenin kalkınmasında, yararlı yenilikçi projelerin, önemli olduğunu önemseyen Defterdarımız, personeli vergi mükellefleri ile bir araya geldiği ortak değerleri paylaştığı gecede, mutluydu.
    
    


Bu yazı toplam 1134 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim