• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Tunceli 21 °C

KAYSERİ DOSTLUĞU

Fikri TAŞ

       14 Ekim tarihli mahalli gazetelerde, Tunceli Kayseri dostluğunu konu alan haberler vardı. Okuyan herkes gibi benimde ilgimi çekti.
       Kayseri, ilk sırada yer alan büyük kentlerimizden biri olmasa da, ülkemizin büyük kentlerinden biridir. İç Anadolu’nun en büyük şehridir. Kapadokya Bölgesinde kurulmuş, Romalılara, Bizanssızlara ev sahipliği yapmış, İpek yolunun geçtiği, ismini Yunancadan almış, Dünyanın en eski tarihi kentlerinden biridir. Yerli sanayinin, el sanatları, üretiminin, kentidir. Hatta başkentidir. Modern konut projeleri ile örnek bir kenttir. Hatta İç Anadolu’nun kalbidir. Ülkeyi ağ gibi saran yolların kavşağıdır. Bir numaralı Devlet büyüğünün, Cumhurbaşkanının kentidir. Devleti yöneten iktidar partisinin ağırlıklı olduğu, çok oy aldığı kenttir. İç Anadolu’nun en yüksek dağı ERCİYES’in eteklerinde kurulmuştur. Her gün yüzlerce Tuncelili, TUNCELİLER Otobüsleri ile oradan geçerek, ülkenin büyük kentlerine, hatta yurt dışına seyahat ederler.
     Toplumun ekonomik, sosyal gelişmişlik sürecinde önemli payı olan Sanayi Ticaret Odalarının iki başkanı, KAYSERİ Sanayi Ticaret Odası Başkanı ile Tunceli Sanayi Odası Başkanı Kayseri ile Tunceli Arasında bir dostluk köprüsü kurmuşlar. Kurulan bu dostluk köprüsü, Kayseri Halkı ile Tunceli Halkını da yakınlaştıracak, Dost yapacaktır.
    Tunceli Sanayi Ticaret Odası Başkanlığı kuruluşundan bu yana ilk kez kendilerine yakışan bir mekan, Esnafların gidip ayakta kalamayacakları bir ofis, lokal sahibi oldular. Ofisi, lokali dayayıp döşeyecek paraları yoktu. Sanayi Ticaret Odası Başkanımız, Yusuf CENGİZ tanışıklığı, dostluğu olan KAYSERİ Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa BAYDAK’I Kayseri’deki makamında ziyaret etmiş. Ziyarete çok sevinen çok değer veren, Sayın BAYDAK, değerli bir ağabeyleri olduğunu söyledikleri Sanayi Ticaret Odası Başkanımıza Ofislerinin, Lokallerinin ve büro malzemelerini kendilerinin karşılayacakları sözünü vermiş.
   Bu dostluk. Dostluk bağları ile geliştirilen bu ilişki, bu jest, Sanayi Ticaret Odası Başkanımızı sevindirdiği gibi bizi de Tuncelileri de çok sevindirmiştir.
   KAYSERİ Ticaret Sanayi Odası, binlerce sanayici, esnaf, üyesi olan ülkemizin en büyük sanayi ticaret odalarından biridir. Böyle büyük bir camianın dostluğunu kazanmak, Tunceli esnafı halkı için büyük bir kazanımdır.
   Sanayi Ticaret Odası Başkanlığımız, Yalnız esnafın ticaretçinin sorunlarına odaklanmadı. Üyelerinin içinde bulunduğu toplumun, hatta ülkenin sorunlarına da odaklandılar. Toplumsal olup bitenlere seyirci kalmadılar. Sivil bir toplum kuruluşu olarak, Toplumun bütün sorunları ile yakından ilgilendiler. Klasik sivil toplum örgütü geleneğini yıktılar. Değişen dünyada değişimi, sorgulayan bir kurum oldular. Bu da onları toplumsal sorunların çözümünde başvurulacak güvenilir bir kurum yaptı. Meslektaşım, oda başkanı Yusuf CENGİZ’in payı değişimde, başarıda, belirleyici oldu.
    Kayseri esnafı, halkı ile dost olduk. Çokça geçtiğim Kayseri den bundan böyle her geçtiğimde, dostlarımıza el sallayıp, dostlarımızı dostça selamlayacağım.
    Onlar bizim dostlarımız artık.
    
     
Fikri TAŞ

Bu yazı toplam 1317 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim