• BIST 8882.13
  • Altın 2999.711
  • Dolar 34.2398
  • Euro 37.0657
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • Tunceli 15 °C

KADINLARIMIZIN BAŞARISI

Fikri TAŞ


  İlimizdeki fiyat artışlarını, artışların, denetlenmediğini, halkın gösterdiği tepkileri, dile getiren bir yazım olmuştu. Ticaret il Müdürümüz, kendilerini de ilgilendiren bu konuda görüşmek istemişlerdi. Gazete yerimde bir araya gelmiştik. Denetimlerle ilgili açıklamalarını okurlarımla paylaşmıştım.
     Sayın Müdürümüzün, bir başka konudaki açıklamaları, hemen hepimizi, Tunceli Halkını ilgilendiren çok, çok, önemli, sevindirici, müjdeli bir haberdi. GİRİŞİMCİ Kadınlarımızın kurdukları kooperatiflerin haberiydi. Bu güzel haberi, bilğiyi, Okurlarımla paylaşmalıydım.
    Kooperatifler, gönüllü olarak bir araya gelen insanların oluşturduğu, herkese açık gönüllü, eşitlik ilkesine dayalı demokratik kuruluşlardır.
   Kooperatifler, kurucu ortaklarına eşit adil bir getiri menfaat sağlarken, aynı zamanda topluma da yararlı, alım gücüne, yetecek fiyatta ürünler pazarlayarak, yoksulluğun azalmasına da katkıda bulunur. İstihdam sağlayarak, ailelere ekmek kapısı olur.
     Sayın Ticaret Müdürümüz, İlimizde, 4 adet KADIN KOOPARATİFİNİN kurulduğu müjdesini verdi. Bunlardan biri Merkezde kurulup, faaliyet gösterirken, 3 âdet kadın Kooparatifimizde ilçelerimizde kurulmuş. Olup faaliyet göstermektelermiş. Sayın Valimiz, bunları yeterli görmeyerek, bütün ilçelerimizde kadın kooperatiflerinin, kurulmasını sağlamak için bütün ilçelerimizi, gezmişler. Toplantılar, düzenlemişler. Kurulacak kooperatiflere, her türlü desteği sağlayacakları sözünü vermişler. Kadınlarımızın iş hayatında yer almaları, toplumun aydınlanmasına, demokratik değerlerin, pekişmesine yol açmaktadır.
    Ticaret Bakanlığı, kooperatifleri destekleme programı kapsamında 2023 yılı, ekipman alımı için kooperatiflere,400 bin, iki personel alımı için 274 Bin lira destek sağlanmaktadır.
   Ovacık ilçemizde, kurulmuş olan kadın kooperatifimiz, 79 kadın üye, ortaklardan, oluşmaktadır. Geniş tarım alanları olan ilçede üretilecek, bakliyat, gıda ürünlerini, üreticiler, tüketiciler, yararına değerlendirmek, pazarlamak için kurulmuştur.79 Kadını istihdam ederek 79 aileye ekmek kapısı olmuştur. Ticaret il Müdürlüğü bu ilçemizdeki kadın kooperatifine de gerekli desteği sağlamaktadırlar.
   HOZAT Kadın Kooperatifi 10 ortak üyeden kurulmuştur. HOZAT BEBEKLERİ, kafe ve gıda üzerine faaliyet göstermektedir. Ticaret Müdürlüğümüz, diğer kooperatiflere yaptığı desteği bu kooperatifimize de sağlamaktadır.
  MAZGİRT Kadın kooperatifimiz,7 ortak üyeden oluşmaktadır. Yörede yetişen sebze meyveleri kurutarak, salça, yaparak, unlu mamullerden erişte, makarana üreterek, toplum yararına ekonomik olarak pazarlamaktadırlar.
    Kooperatifler, üyelerinin, olduğu kadar toplum yararına da hizmet veren kuruluşlardır. İstihdam sağladığı gibi, girişimciliği de teşvik eden kuruluşlardır.
   Sayın Valimiz, Sayın, Ticaret İl Müdürümüz, halkımızın yararına olan bu kuruluşların, işletmelerin kurulmaları, çoğalmaları için büyük çaba sarf etmektedirler. Destek olmaktadırlar.
  Sayın Ticaret Müdürümüzün, verdiği bilgiler, bizi çok sevindiren bilgi ve haberlerdi.
  Kendilerine teşekkür ederim.
 +   +   +
  DOĞA KATİLLERİ YİNE SAHNEDE
    GOOGLEDE haberdi. DERSİM Doğasında 3 silahlı doğa katilleri, katlettikleri 23 adet KINALI Keklikle, canla, yakalanmışlardı.. Yakalayan doğa koruma görevlileri,83 000 lira ceza yazmışlardı.
   Bu vicdansız katiller, canavarlar, yakalanmamış olsalardı. Aynı gün daha çok kınalıya, cana kıyacaklardı. Bu canavarlar, av sporu bahanesi ile bir iki değil, buldukları canların hepsini soykırım yaparak, katledeceklerdi.
  Oturmuşlar. Yere. Yanlarında, katliamda kullandıkları silahları, utanmadan, sırıtarak, bakıyorlardı.
  O ceza, onlara, azdı. Daha çok ceza verilmeliydi. İnsanların yaşadığı dünyadan, atılmalıydılar.
  Yakalayan Doğa Koruma Görevlilerine teşekkür ediyorum. Doğamızı onlara emanet ediyoruz.
   
   

Bu yazı toplam 3892 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim