• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • Tunceli 10 °C

İKİNCİ YILDIZLI OTELİMİZ DEMİR OTELİ AÇILDI

Fikri TAŞ

    Nihayet beklenen ihtiyaç duyulan şehrimizin ikinci yıldızlı oteli de açıldı. Son yıllarda ilgi odağı olan şehrimizde konaklama tesisleri yeterli değildi. Tek yıldızlı otel ihtiyacı karşılayamıyordu.

   Açılan yeni yıldızlı otelimizin sahipleri yaşamlarının büyük bölümünü Avrupa da geçirmiş, Avrupa kültürünü almış gurbetçilerimizdi. 
  Avrupa'da servet edinip servetlerini sahil kentlerine yatıran Dersimli gurbetçilerin, işadamlarının aksine kazandıklarını servetlerini sevdikleri Dersime yatıran Dersim sevdalısı gurbetçilerimizdir.
  Zaman zaman bu köşemde yazdım. Dersimli işadamlarına çağrıda bulundum. Nereye giderseniz gidin bir gün cenazeleriniz bu kente gelecektir. Ebedi istiharatınız, ikametgâhınız bu kent olacaktır. Bu kent sizin öncelikle yatırımlarınızı yapacağınız iyi günde kötü günde gelip gideceğiniz bir kent olmalıdır. diye yazdım.
   Tanıdığım çok sayıda Dersimli işadamı yatırımlarını büyük kentlere yaptıkları gibi, iyi günde kötü günde Dersime adım atmadıklarını, bayramlarda bile gelip anne babalarının mezarlarını ziyaret etmediklerini biliyoruz. Para büyük şehirlerin göz kamaştıran ihtişamı bu işadamlarına Dersimli olduklarını unutturmuş olmalıdır.
   Dersimli olduklarını unutmayan Dersimli işadamlarımızda var. Bulundukları büyük kentlerden gelip Dersime yatırım yapan, Okul bağışında bulunan GÜNTAŞ Ailesi gibi. Onlarca yıldır süren çatışmalı ortama rağmen Dersimi terk etmeyen Dersime yatırım yapan ŞAROĞULLARI, CENGİZLER ve DEMİRLERDE var.
   Son yıllarda doğası, kültürel zenginliği, Dersim Halkını, Dersimi sevenleri ile buluşturan MUNZUR DOĞA festivali gibi etkinlikler, farklılıkların zenginlik sayıldığı Dersimin özgür ortamı Dersimi ilgi odağı yapmıştır.  
   Konaklama ihtiyacını karşılayacak yeterli otellerin olmadığı bir süreçte ihtiyacı bir ölçüde karşılayacak ikinci yıldızlı otelimiz DEMİR OTELİ açıldı.
   Her gün önünden geçtiğim otelin ne zaman açılacağını merek eder, rastladığım, otel yapım çalışanlarından sorardım. Açıldığı gün önünden geçerken otelin önünde çelenkler gördüm.'Acaba' dedim. Sordum çevreden açılacakmış. Bizi davet etmemişlerdi. Yinede şehrimiz için güzel yararlı bir tesisin açılışında orada olmalıydık. Merak ettiğimiz tesisi görüp okurlarımıza tanıtmalıydık.
    Yapımı sürerken, 5 yıldızlı otel ayarında olacağı, donanımındaki malzemelerin Avrupa'dan getirildiği duyumlarını alırdık. Yanılmadığımızı oteli gezerken gördük.
  Açılış aile arası yapılmış benzer bir açılıştı. Açılış kurdelesini eski Milletvekilimiz Hasan Göyüldar ile Sanayi Ticaret Odası Başkanımız birlikte kestiler.
   Bistro (üstün düzeyde) kâffede yapılan ikramlar sonrası çok merak ettiğim oteli gezmek istedim. Oteli yönetecek Müdüre Hanımla birlikte oteli gezdik. Oteli yönetecek Müdüre Hanım, Sıcak sempatik bir yöneticiydi. Merakla sordum.'Beş yıldızlı otelimizi yönetecek deneyime ehliyete sahip misiniz? dedim, Güvenli bir ifadeyle, 'sahibim.' dedi.'Sınava tabi tuttular mı?' dedim. Güldü. 'Evet.' dedi.
  Yıldızlı Otelimizde Müdüre Hanımla birlikte 27 kişi görev yapmaktaymış. Günümüzün işsizlik ortamında önemli bir istihdamdı.
   Gezdiğimiz odalar 5 yıldızlı oteller ayarında donanımlı lüks odalardı. Lüks banyolu odalarda yok yoktu. Çelik kasalı mini barlı odalar, yıldızlı otelde olması gereken kalite ve lükste döşenmişti. Otelin bütün salonları olduğu gibi, odaların bütün duvarları da Avrupa'dan getirtilmiş duvar kaplamaları ile kaplatılmıştı. Bir lüks banyoda olması gereken, şampuan traş seti diş seti, havlu bornoz, lif ve kesenin yanında dikiş seti, ayakkabı boyası bile vardı.
  Otelin 30 odası, 62 yatağı varmış. Beş yıldızlı otellerin lüksüne sahip otelde yatak fiyatları oldukça uygundu. Tek kişi 80, çift kişi 140 Lira, Kral odası sayılacak süet odalar, 200 liradır.
   Otelin üst katındaki Restoran, 5 yıldızlının yanında artı yıldızlı kalitede lüks bir restorandı. Avrupa'dan getirilmiş malzemelerle döşenmiş restoran, yemek yemek için ideal bir mekândı. Şehrin büyük bir bölümüne manzaralı restoranın bitişiğindeki bar, aynı manzarayı, lüksü, paylaşan oturulmak istenen güzel bir mekândı.
   Mutfak, mutfak çalışanları da beş yıldız kalitesindeydi. Mutfak çalışanları, yıllarca ünlü Turistik tesislerde çalışmış deneyimli personelmiş. Yemekler, ağırlıklı olarak İtalyan mutfağından alınmış yemeklerden yapılırken, Menüler, Fransız mutfağından alınmış çeşitlerle yapılmaktaymış. Pizza yapmak için fırın İtalya'dan getirilmiş. İhtiyaçları olan ekmeği, dışarıdan getirmeden kendilerinin özel fırınlarında pişirmektelermiş. Tadına baktığım ekmek iddia ettikleri kadar lezzetliydi.
  Her türlü içkinin servis edildiği restoran ve barda, menüde verilecek yeşillikler özel olarak Bursa'dan getirilmekteymiş.
  Bu kadar yıldızlı lüks bir salonda, aynı kalitede verilen yemeklerin fiyatları da şehrin normal lokantalarında verilen yemeklere yakın 10-15 lira fiyattaymış.
   Otelin Restoranını, mutfağını ve çalışanlarını gördükten sonra karşılaştığım bütün dostlarıma yemek yiyeceklerse, misafirlerini ağırlayacaklarsa oraya gitmelerini orayı görmelerini önerdim.
  Otelin alt katında göremediğim hamamı, saunası da uygun fiyatlaymış. Hamam,20, kese,15,masaj,20 Liraymış.
  Tek eksiği otoparkı olmayan ikinci yıldızlı otelimizin müdüresi, EYLEM Hanım bizi otelin kapısına kadar uğurlarken oda bizim gibi ihtiyaç duyulan böyle bir tesisin açılmasından yöneticisi olmasından mutluydu.
  İkinci yıldızlı otelimiz Dersim Halkına hayırlı olsun. 
  
 

      Fikri TAŞ
*Sitemizde yayınlanan köşe yazılarının sorumluluğu yazarlarına aittir.
Bu yazı toplam 2176 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim