• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 19 °C
  • Tunceli 24 °C

HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER

Fikri TAŞ

SODES Projeleri kapsamında, Tunceli Sanayi Ticaret Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen Aşçı-Komi yetiştirme kursuna katılan 35 kursiyer, kurs arası başarılarını test etmek, hünerlerini sergilemek için Sanayi Ticaret Odası Başkanlığının organizasyonu ile bir  öğlen yemeği düzenlediler.


  Yemeğe, jüri görevini yapan misafirleri davet ettiler. Sanayi Ticaret Odası Başkanı Yusuf Cengiz’in ev sahipliği yaptığı yemeğe, SODES Projelerinin destekçisi Sayın Valimiz, eşi, Belediye Başkanımız, Vali Yardımcıları, Kursiyerlere eski Eğitim Araçlarının yerini tahsis eden çorbada tuzu olan Milli Eğitim Müdürü, Sanayi Ticaret Adası Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, biz gazeteciler çağrılmıştık.
  Hemen tamamı bayanlardan oluşan, kursiyerler beyaz önlükleri içinde, sınava giren öğrenciler gibi heyecanlıydılar. Yemek yapacak kadar kendilerini aşçı gördüklerinden bir o kadar mutlu sevinçliydiler.
  İşsizliğin had safhada olduğu günümüz koşullarında, istihdam sağlayacak, ilimizdeki işsizlere iş bulma fırsatı yaratan, meslek sahibi olmalarını sağlayacak kursları düzenleyen Sanayi Odası Başkanı, En çok mutlu olanıydı.8 aylık,40 kişilik ikinci bir kursun hazırlığını yapan Başkan, İçinde 90 M2,lik toplantı salonu olan, 300 M2 lik bir yeri Sanayi Ticaret Odasına kazandırmanın mutluluğu içinde, yaptığı konuşmada  ‘SODES kapsamında hazırladığımız, 35 kişilik AŞÇI ve GARSON ile,40 kişilik YAŞLI VE HASTA BAKIMI, kurs projemizin kabul edilmesi bizi sevindirmiş, dahası teşvik etmiştir. Projenin devamı için süren kursların bitmesi ile, hazırladığımız ikinci 40 kişilik kurs projemizi başlatacağız. Turizm potansiyeli olan ilimizde ihtiyacımız olan mesleklerden, gençlerimizi eğiterek meslek sahibi yapacağız. Başka illerden aşçı getirmeyeceğiz. Kurslara katılanlara, aylık yaklaşık 350 TL ücret ödediklerini ifade den başkan,’Öncelikli sorunumuz istihdam sağlamak, işsizlerimizi, gençlerimizi meslek sahibi yapmaktır.’ dedi.
  Gerçekleştirilen Projelere destek olan valilik adına konuşan, Vali Yardımcısı Emre ÇINAR, ‘İlk defa bu yıl ilimizde yürütülen SODES Projeleri kapsamında hazırlanan 40 proje için 3,5 milyon TL harcandı. Önümüzdeki yıl bunun artırılarak sürdürülmesi için yeni projelerimizi Devlet Planlama Teşkilatına sunacağız. İlimizde başarı ile yürütülen SODES Projeleri, ilimizin kalkınmasına, istihdamın sağlanmasına, büyük katkı sağlayacaktır.’Dedi.
  Kursiyer aşçıların hazırladıkları yemekler, yeterince pişmeyen pilavın dışında lezzetliydi. Sofra düzeni her şey düzenli, özenliydi. Jüri görevini yapan davetliler, daha işin başında, pişirdikleri ilk yemeklerinde kursiyerleri başarılı bulmuşlardı. Kursları bittiğinde daha başarılı, diplomalı, birer aşçı olacak kursiyerler, ilk sınavlarında başarılı olmanın mutluluğu içindeydiler.
  Kursun verildiği, yemeklerin yapıldığı mutfak, Sanayi Ticaret Odası tarafından eksiksiz, modern mutfak araç gereçleri ile donatılmıştı. Kurs sonrası Milli Eğitim Müdürlüğüne bırakılacak mutfak, yıldızlı otelin mutfağı gibiydi.
   Başarılarını misafirlerle paylaşmanın sevinci içindeki kursiyerler, sıcak buldukları Vali Bey ile hatıra resimleri çektirirken, sohbet edip, dert ve dileklerini anlattılar.
    Tuncelili lokanta sahipleri, aşçı bulmak için her mevsim yollara düşerlerdi. Gidecekleri yer, Tunceli olduğundan aşçılar gelmek istemezlerdi. Gelmek isteyenlerde ağır şartlar ileri sürerek gelirlerdi. Aralıklı kurslarla eğitimli olarak yetişecek aşçılarımız, ilimizin bu eksikliğini giderecek, Giderek bir turizm kenti olan ilimizin tanıtımına lezzetli yemekleri ile katılacaklardır.
    Kursiyer aşçılarımızın, yemekleri lezzetliydi. Başarılı çalışmalara, projelere imza atan, Sanayi Ticaret Odası başkanına takılmadan edemedik.’her ay sonu kursiyerlerin başarılarını görmek, ölçmek, istiyoruz. Tekrar düzenlerseniz memnun oluruz .’Dedik.
     Oda bize katıldı. Memnundu.

Bu yazı toplam 589 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim