• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 25 °C
  • Tunceli 25 °C

HDP'den kayyım tepkisi

HDP'den kayyım tepkisi
HDP Dersim İl Örgütü, HDP’li belediyelere kayyım atanmasına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

İçişleri Bakanlığı’nca, Siirt Belediye Başkanı HDP’li Berivan Helen Işık ile aynı partili Baykan Belediye Başkanı Ramazan Sarsılmaz ve Kurtalan Belediye Başkanı Baran Akgül yerlerine sabah saatlerinde kayyım atandı.

Siirt’e Vali Ali Fuat Atik, Baykan’a Kaymakam Mehmet Tunç, Kurtalan’a ise İhsan Emre Aydın, belediye başkan vekili olarak görevlendirildi. 

Görevlerinden alınan Siirt Belediye Başkanı HDP’li Berivan Helen Işık ile aynı partili Baykan Belediye Başkanı Ramazan Sarsılmaz ve Kurtalan Belediye Başkanı Baran Akgül, haklarındaki soruşturmalar nedeniyle gözaltına alındı.

Öte yandan, HDP’li Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş da, hakkında yürütülen bir terör soruşturması kapsamında gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Duruma tepki gösteren Halkların Demokratik Partisi Dersim İl Örgütü, merkez sanat sokağında basın açıklaması yaptı. Açıklamaya il eş başkanları, HDP PM üyeleri, siyasi parti ve kurum temsilcileri ile Dersim Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu katıldı.

Basın metnini okuyan HDP Dersim İl Eş Başkanı Nurşat Yeşil, “Darbe karşıtı nutukların havada uçuştuğu bugünlerde Saray Rejimi, bütün ırkçı, vesayetçi, darbeci ortaklarıyla beraber 5 yıldan beridir sürdürdükleri kayyım gasp rejimini Siirt, Iğdır, Altınova, Baykan ve Kurtalan belediyelerine el koyarak sürdürmüştür. Halk iradesinin gasp edilmesini salgın hastalık, hukuk, kural, kaide dinlemeden devam ettiren bu rejim, başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye halklarının seçme ve seçilme iradesine saldırmaya devam etmektedir. Dünyayı kasıp kavuran Korona salgınında bile belediyeler eliyle yardımları engelleyen, halkın dayanışma duygusunu çökertip çaresiz kılmak isteyen tekçi rejim, bütün engellemelere rağmen halkın yanında yer alan belediyelerimize darbe dönemlerini aşan bir biçimde el koymuştur.

Bu şekilde özellikle Kürt halkının iradesini kıracağını, Kürt halkını yıldırıp teslim alacağını düşünen Saray vesayetine tarihe bakmayı tavsiye ediyoruz. 12 Eylül Cuntasına boyun eğmeyen, sayısız faili meçhule, hukuksuzluğa, zorbalığa rağmen 1990’ların karanlık gladyosunu tarihe gömen Kürt halkı, 24 Haziran ve 31 Mart seçimlerinde işaretini verdiği üzere bu tekçi iktidarın mezar kazıcısıdır” ifadelerini kullandı.

Son 5 yıl içerisinde 30 milyonu aşkın vatandaşın seçim iradesini ortadan kaldırarak bir Kayyım rejimi inşa eden ve bunu kalıcı hale getirmek isteyenlerin HDP belediyelerinden korkmakta olduğunu ifade eden Yeşil, “HDP belediyelerinin alternatif yaşam ve yönetim biçimlerine karşı uygulayabilecekleri hiçbir politika ve pratiği olmayan iktidarın kayyım rejimi ranta, israfa, zorbalığa, hukuksuzluğa, çalmaya ve çırpmaya dayalıdır. Saray vesayetinin halkın belediyelerine atadığı memurlar, yanlarına aldıkları çıkar grupları ve çeteler aracılığıyla Kürt kentlerini sömürmenin bedelini er ya da geç adil bir yargı karşısında vereceklerdir” dedi.

Yeşil, “Kürtlerin iradesinin gasp edilerek kara günler yaşatmak isteyenlerin sonları yakındır. Zerre boyun eğmeden, geri adım atmadan bu kirli ve kara zihniyetle mücadele etmeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

‘Kayyım bir darbe rejimidir’ pankartının açıldığı açıklama, alkışlarla son buldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim