• BIST 10045.74
  • Altın 2412.19
  • Dolar 32.2444
  • Euro 34.5848
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • Tunceli 14 °C

HDP Kadın Meclisi’nden Gülistan Doku için açıklama

HDP Kadın Meclisi’nden Gülistan Doku için açıklama
Halkların Demokratik Partisi(HDP) Kadın Meclisi, Dersim’de yaşanan cinsel şiddet vakaları ve Gülistan Doku’nun kaybolmasına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

HDP Dersim İl Binasında düzenlenen açıklamaya kurum temsilcileri, HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, Rosa Kadın Derneği üyesi Gülistan Nazlıer ile kadınlar katıldı.

5 Ocak tarihinden bu yana haber alınamayan Gülistan Doku’ya ilişkin konuşan Rosa Kadın Derneği üyesi Gülistan Nazlıer, “Gülistan’ın kaybedilmesi aynı zamanda devletin şiddet politikalarının sonucudur. Bu anlamda bugün Dersim’deyiz. Gülistan üniversite öğrencisi genç bir kadın 10 gündür kayıp. Buradan soruyoruz Gülistan nerede? Gülistan bulunana kadar sormaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, “Dersim, bırakın insanları dağların, taşların bile kontrol edildiği, nefesimizin takip edildiği bir kent. 10 gündür 21 yaşında öğrenci olan Gülistan’dan haber alınamıyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

Taşdemir, “Ciddi bir çalışma yürütülmediği kanısındayız. Hem ailesi hem de arkadaşlarının beyanları ortada. Birinci derece fail niteliğinde olan, babası polis olan şahsın durumuyla ilgili hala açık ve net bir kamuoyu bilgilendirmesi yok. Gülistan’ın kaybına yaklaşım da, ‘bir kadın kayboldu, bir süre sonra unutulur, işin peşi bırakılır’ durumu hakim. Kamuoyu doğru anlamda bilgilendirilmiyor. Böyle bir yaklaşım söz konusu. Biz bu işin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bu işin üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Taşdemir, “Kürdistan’da deyimleşen bir kavram var; Kürdistan’da insanlar kaybolmaz insanlar kaybedilir. Bu deyim maalesef kadınların bir gerçekliği haline geldi. Kadınlar kaybolmuyor, kaybediliyor, katlediliyor, ölüme sürükleniyor. Kadınların sesini kısmaya çalışıyorlar. Bu işin üstünü örtmeye çalışıyorlar. Bir kişi daha eksilmeyeceğimizi belirtmek istiyorum” diyerek mücadele çağrısını yineledi.

Son haftalarda Dersim’de cinsel şiddet olaylarının açığa çıkmasına değinen Taşdemir, “Bir haftadır açığa çıkan istismar vakalarına baktığımızda, kadına yönelik şiddetin bu boyutta olması, çocuğa yönelik istismarların yoğunlaşması iktidarın yürüttüğü politikadan bağımsız değil. Son bir haftadır Dersim’de yaşanan çocuklara yönelik istismar olayının kendisi de bizi aslında bu politikanın nasıl işletildiğini, nasıl teşvik edildiğini gösteriyor” dedi.

Taşdemir, şöyle devam etti:

“Pertek’te Harun Y. isimli şahıs ve beraberindeki 3 kişi tutuklandı. Bu şahıs daha önce de zihinsel engelli bir kız çocuğuna istismarda bulunmuş, bırakılmıştı.Biz bunun sistematik özel bir politika olduğunu biliyoruz. Toplumsal değerleri çürüten, gençleri suskunlaştıran, kadın ve çocuk bedeni üzerinden politik alan yaratarak siyaset izlendiğini biliyoruz.Sistematik politikalar karşısında çok daha fazla bilinçli bir duruşun sergilenmesi gerektiğini biliyoruz. Bu erkek ve devlet ittifakıyla geliştirilen politikaya karşı mücadelemizi yükselteceğiz.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim