• BIST 10895.25
  • Altın 2506.967
  • Dolar 32.1861
  • Euro 34.95
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • Tunceli 22 °C

HASTANEMİZİ, SAĞLIĞIMIZI, KONUŞTUK.

Fikri TAŞ

    Tunceli Halkının, yaşamında, sağlığında, önemli yeri ve payı olan biricik Hastanemizin Baş Hekimi Sayın,SERKAN CALP Bey ile yardımcısı FETHİ ÇETİN Beyin, yolu çarşı merkezine düşmüş. Oradan da gazete yerinde bizi ziyaret ettiler.
    Geldiklerine sevinmiştim. Önemli bir sağlık kurumunun, yöneticileriydi. Onlardan dinlemek daha sağlıklı, daha güvenli olurdu. Zaman, zaman okurlarımın, hastane ile ilgili dile getirdiklerini, benim gözlemlerimi, bu köşede dile getirmiştim.
    İş hanının çay ocağını işleten Moğultay Mahallesinin Muhtarıdır. Kurumlarla, ili, yöneten yöneticilerle, halkla, sıcak diyalogu, olan, bir muhtardır. Misafirlerimle de tanışıyordu. Yaptığı Türk kahvesi ünlüydü. Misafirlerimle, kahvelerimizi yudumlarken, hastanemizi konuştuk. Biz sorduk. Misafirlerimiz cevapladılar.
    Merakla sorduğumuz sorularda, hastanemizin, hizmet veren branj sayısının, poliklinik sayısının, doktor, sayısının, yeterli olup olmadığı, sağlık hizmetleri için, hayata geçirmek istedikleri projelerinin, çalışmalarının, olup olmadığıydı. Baş Hekim Bey,’Vardır.’Dediler. ‘Hastanemizde,22 branş,37 poliklinik, yeterli doktor sayısı ile,ayda yaklaşık 35 bin hastaya, sağlık hizmeti vermekteyiz.’Dediler..
     Devam etti.’Hastanemizi, yeni modern sağlık cihazları ile donatmak istiyoruz, Önemli bir sağlık cihazı olan EMAR cihazımız var. Biz ikincisini istedik. En son teknoloji donanımlı, yeni bir EMAR cihazını hastanemize getirdik. Kısa sürede, gerekli teknik donanımı, kurulması işlemleri tamamlandığında, hizmete girecektir. Yakın zamanda, ANJU gibi, açık kalp ameliyatlarını da, hastanemizde yapmak istiyoruz. Bunun içinde gerekli olan cihazları Bakanlıktan istedik. Yakın zamanda elimizde olacak. Hayata geçirdiğimiz ANJU tedavisi ara verilmeden eksiksiz sürmektedir. Onun için gerekli olan yeni modern sağlık cihazlarını talep ettik. Hizmete, soktuk. Ortopedide de ihtiyaç duyulan cihazları da hizmete soktuk.2 Adet, tomografi cihazlarımız var. Çeşitli dallarda hizmet veren 11 adet ultrasyon cihazımız var.
    Bütün branşlarda mevcut doktorlarımız, hizmet verirken, sayılarını artırmak için Bakanlıktan talepte bulunduk. Taleplerimiz karşılandığında doktor sayımız, daha da artacaktır.
   Baş Hekim Devamla,’Mevcut diş hastanesinin bulunduğu yerde, TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİ açmak istiyoruz. Psikolojik sorunları olan hastalarımızı, sosyal yaşama katmayı amaçlayan, İhtiyaç duyulan, bir sağlık merkezi açacağız. Psikolog uzman doktorlarımız görevlendirilirken, psikolojik Terapilerin yapılması için gerekli donanımlar, yapılacaktır. Ruh ve sinir hastalarını, topluma kazandırmak için ihtiyaç duyulan aktiviteler, görevli doktorlarımız tarafından, sürdürülecektir.’Dedi.
   Hastanemizin hizmetlerini konuşurken, Sayın Baş Hekim, Belediye Başkanlığından bir istekleri olduğunu dile getirdiler. ’Hastanemiz yalnız mesai saatlerinde, görevini sürdürmemektedir.24 saat hizmete açık. Sağlık hizmeti vermektedir. Hasta kabul etmektedir. Onun için de ulaşım, önemli bir yer tutmaktadır. Belediyeden isteğimiz, Atatürk Mahallesine giden toplu taşıt araçlarının, hemen hepsinin giderken hastaneye uğrayıp gitmelerini, dönüşlerinde de yine güzergâh olarak hastaneye uğrayıp gitmeleri, hastalarımız için, yakınları için, hastane personeli için, büyük bir eksikliği giderecektir, kolaylık sağlayacaktır. Hastanemize çıkan yolun, bozuk olan yerlerinin onarılması, trafik kazalarını önleyecektir. Bu isteklerimiz için Sayın Belediye Başkanı ile görüşmeyi düşünüyoruz.’Dediler.
    Hastanemiz, halkımızın, yaşam, sağlık sigortasıdır. Şifa kaynağımızdır. Hemen, hemen, bütün halkımızın, sürekli ziyaret ettiği, öncelikli, önemli bir kurumudur.
    Giderek artan ülke nüfusu, yabancı ülkelerde çalışmayı, tercih edip, ülkeyi terk eden doktorların eksikliği, ulaşım sorunu gibi çeşitli nedenlerle, devlet hastanelerinde randevu almak, başlı başına önemli bir sorun olmuştur. Buna rağmen, özel hastanelerin olmadığı ilimizde, hastalarımızın geç randevu alma sorunu hemen, hemen yok gibidir. Hastanemizden, randevu almak isteyen hastalarımız için, istisnai sorunlar, engeller, hariç, gecikme sorunu, yaşanmamaktadır.
   Geçmiş yıllarda, hastaneye başvuran hastalarımızdan, tedavisi hastanemizde, yapılamayanlar, çevre illere sevk edilirlerdi. Bu sık ve çok yaşanan bir durumdu. Sevkler, hastaya, ailesine, birçok zorluklar, kayıplar, yaşatırdı. Bu özelliklede ANJU, kalp tedavilerinde çoğunlukla yapılırdı. Köşemde sık, sık dile getirmem, yetkililerin duyarlılıkları, çabaları sonunda en büyük sevke yol açan ANJU tedavisi, hastanemizde yapılmaya başlandı. Baş Hekim beyin müjdeli haberine göre yakın zamanda hastası çok olan açık kalp ameliyatları da, hastanemizde yapılacakmış.
   Bunları, hastanemizde, hayata geçiren, hizmete sokan, payı olan başta bakanlık olmak üzere, bütün yetkililere, çokça da payı olan, eski sağlık Müdürümüz, SERCAN Beye, Teşekkür ederiz.
   Hastaneyi yöneten Sayın Baş Hekimle, yardımcısı Fethi Beyle, Sohbetimiz uzun sürmüştü. Sohbetimize halktan katılanlarda olmuştu. Hastanemizin, iki yetkili,başarılı, yöneticisi, aydınlatıcı, sevindirici açıklamalarda bulunmuşlardı.
   İyi ki ziyaretime gelmişlerdi.
   Kendilerine teşekkür, ederim.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Bu yazı toplam 3325 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim