• BIST 11044.22
  • Altın 2499.143
  • Dolar 32.1832
  • Euro 35.0188
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 24 °C

GÜZEL ÖRNEKLER

Fikri TAŞ

    Valilik, Basın Yayın, Başkanlığı, tüm Basın mensuplarını, Ovacık ilçesinde geniş katılımlı, gerçekleştirilecek ÇEVRE TEMİZLİĞİ Etkinliğine, katılmak için davet etmişti. Çok önemli, değerli bir etkinlikti. Katılmalıydım. Çok istediğim halde katılamamıştım. 
    Ovacık ilçemiz, çok ünlü bir ilçemizdir. Ünlü Munzur Sıra Dağlarının eteklerindeki düz ovada kurulmuş adını ovadan almış Turistik bir ilçemizdir. Orta doğuya, Mezopotamya ya, hatta dünyaya, hayat veren MUNZUR Suyunun, gözelerinin, olduğu ilçemizdir. Tahlillerde çok Ünlü bir su olan Munzur Suyunu, bizlere içiren, bütün ülkeye, hatta yurt dışına dağıtan ilimizi ilgi odağı yapan bir ilçemizdir.
    İlçemizin, her yıl olduğu gibi bu yılda, Yaz Mevsiminde çok yoğun ziyaretçisi oldu. Bu yoğun ziyaretçi akını, ilimizin merkezine, piknik alanlarına da yansıdı. İlimiz turistik kentlerden biri oldu. Tarihi eserlerin sergilendiği ünlü DERSİM Müzemizin, Avrupa'nın çok ünlü müzeleriyle çıktığı yarışmada, ikinci gelmesi ilimizin büyük tanıtımı oldu. Ziyaretçi akını, belli mekânlarda, piknik alanlarında kirliligede yol açmıştı. 
   Valilik Makamının düzenlediği, Ovacık çevre temizliği, günümüz dünyasında, yaşam için önem kazanan, güzel bir örnektir. Ovacık ilçesi, çevre temizliği, Oldukça önemli, anlamlı bir etkinlik olmuştur. Umarız, bu etkinlik, bu örnek, bütün yaşam alanlarında, yerleşim alanlarında, günlük toplumsal etkinliğe dönüşür. Paylaşılır.
   Sayın Valimiz, Cevre temizliği konusunda gösterdiği duyarlılığı doğayı korumakta da göstermiştir, Doğa Koruma Bölge Müdürü ilimize teşriflerinde, Sayın Valimiz,' İlimiz doğasında, devlet tarafından da olsa av yapılmasına, doğa katliamlarına izin vermeyeceklerini,'Dile getirmişlerdir. Devlet Babanın, yaptığı doğa katliamının yanlışlığını, eski bakanlardan biride dile getirmiş.' Devletin bu miktardaki paraya ihtiyacı yoktur.'Demişlerdi.
  Sayın Valimizin, ilçelerimizi tek, tek, ziyaret ederek, ilçe halkıyla, yetkilileriyle bir araya gelmekte, tanışmakta, varsa ilçenin sorunlarını paylaşmakta, görüşmektedirler. 
   Sayın Valimizin, aynı şekilde, Eğitim öğretimin başlaması ile birlikte okulları da, sık, sık ziyaret etmesi, önemli bir kurumun, eğitim ordusu ile tanışması, devlet Babanın yanlarında olduğunu, hissettirmesi, varsa sorunlarını paylaşması, önemli buluşmalardır, Ziyaretlerdir.
   Sayın Valimizin, Halkın sık, sık ziyaret ettiği kutsal mekânları, (DÜZGÜN BABA) ziyaret etmesi de, kamuoyunun iğlisini çeken, saygı duyulan ziyaretler olmuştur. Geçmiş Valilerden Mustafa TAŞKESENİN oğlu, Tunceli'de dünyaya gelmişti. Düzgün Baba ziyaretine, duyduğu inançla, saygı ile adını DÜZGÜN koymuştu. Tunceli Halkının unutmadığı, sevdiği bir valiydi.
   Gazete yerime gelmek için evden çıktığımda yakınımızdaki TİLİA KAFENİN, Bayan sahibi, elinde, temizlik malzemeleri, yüzünde maske, kahvenin çevresi, sokakta temizlik yapıyordu. Bu gördüğüm, hemen her gün gezip dolaştığımız sokakların, çevrenin, temizliğinin, önemi için güzel bir örnekti. Günümüz dünyasında, hemen herkesin duyması gerekli önemli bir duyarlılıktı.  Tebrik ettim.
    +   +   +
   ÖGRENCİ YURDU
     Üniversitelere kaydın, katılımın, yoğunlaştığı, giderek arttığı günümüzde, örgencilerin barınmaları, yurtları, ülkenin önemli, öne çıkan sorunlarından biri oldu. Enflasyonun, hayat pahalılığın, yüksek olduğu, giderek yükseldiği, kiraların oturulamayacak, kadar pahalı olması, Yurtların önemini bir kez daha öne çıkarmıştır. Eskilerde, bir iki örgenci bir araya gelip kirada kalabiliyorlardı. Şimdilerde bu dar gelirli, çoğunluk ailelerin çocukları için imkânsız olmuştur. 
    Geçmiş yıllarda Tunceli'de Teftiş Kurulu Başkanlığı yapmış, yakın dostum İbrahim ZEYBEKOĞLU Muğla Milas tan aradı. Bir yakınının kızı Tunceli Munzur Üniversitesinin İngilizce bölümünü kazanmış. Kaydını yaptırmak istiyorlar. Ancak yurt sorununu merak ediyorlar.'. Araştırmamı istediler. Sordum.  Yurt sorunundan Gençlik Spor Müdürlüğü sorumluymuş. Gençlik Spor Müdürünü aradım. Sayın Müdür Bey,' biz hiçbir kızımızı açıkta bırakmayacağız. Yurtlarımıza yerleştireceğiz. 'Dediler. Bizde Milas ı aradık.'Kızımız gelsin.'Dedik. Geldler. Rahmetli Yusuf CENGİZ Beyin adını taşıyan eseri olan Yurda yerleştiler. Sayın Gençlik Spor Müdürümüzün dedikleri gibi açıkta kalan kız örgencisi yoktu. Tunceli'de yurt sorunu çözülmüştü. .Müdür Beye, teşekkür ettik.
    Yazıyı yazarken misafirim olan bir arkadaş,'Hocam Üniversitemiz 2008 yılında açıldı. Yıllar oldu. Belediyelerimiz bu güne kadar bir yurt yapamadılar. Hâlbuki belediyelerin bu konuda plan projeleri olmalıydı. Bu belediyelere yakışan bir görev olmalıydı.'Dedi. Bende Haklısınız.' Dedim.
   YÜRÜYÜŞ YOLU
    Atatürk Mahallesini, kıyı boyunca saran, halkın büyük ilgi duyduğu, kullandığı, yürüyüş yolunun, Sayın Cumhurbaşkanımız, Recep Tayip Erdoğan parkına kadar olan kısmı, KAYYUM Vali tarafından yaptırılmıştı. Geriye kalan, GOLE ÇETU Parkına kadar olan kısmı, yapılmamıştı. Halkın yıllardır, ısrarına rağmen, kalan kısmı bir türlü yapılmamıştı.
  Gazete yerime, doğayı seven duyarlı bir emekli öğretmen arkadaşım geldi. Bana,' Arkadaşım senden rica ediyorum. Emekliler adına, halk adına, bu yürüyüş yolunu, köşende bir kez de siz dile getiriniz. Çağrıda bulununuz. Belki sizi duyarlar.'Dedi. 
   Bende, Belediyeye, yetkili kurumlara, Çevre, Müdürlüğüne, hatta Valiliğe, çağrıda bulunuyorum. Günümüzde, yaya yürüyüş, yürüyüş yolu, büyük bir ihtiyaçtır.Halkın sesini duyunuz..'Dedim.
   

  
    
 
   
    

Bu yazı toplam 3983 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim