• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 22 °C

GÜNE DÜŞEN KARELER

Fikri TAŞ

    BABALAR GÜNÜYMÜŞ, haberim yok. Gazetedeki yerime gidip oturdum. Oturur oturmaz büyük oğlum, gelip öpmek için elime sarıldı. 'Hayrola oğlum' dememe kalmadı. 'Babalar günün kutlu olsun.' dedi. Son yıllarda kutlanmaya başlanan, BABALAR GÜNÜNDE, babasını günün erken saatinde mesajla kutlayan Ankara'daki büyük kızım aklıma geldi. Hemen cepteki mesajlara baktım. Pazar günü olmasına rağmen, kızım uyumamış. Erken saatte babasının BABALAR GÜNÜNÜ kutlamış.
   Eski Milletvekilimiz Hasan GÖYÜLDAR, BABALAR GÜNÜNDE Viyana'dan mesaj göndermiş. 'O ACILI BABAYDI.' yazımı okumuş. Bir baba olarak çok duygulanmış. Duygularını BABALAR GÜNÜNDE, benimle paylaşmak için yazmış. 'AYTENİN, acısını yaşayan babası Hıdır ÖZTÜRK'Ü bir köşede bulup, köşenizde acısını paylaşmanız, BABALAR GÜNÜNDE, bizi derin duygular içinde bıraktı.' sözlerini yazdığı bir şiirle dile getirmiş. 
   Bugün Pazar.
   Babalar günü
   Istırabım, öfkem,
   Uçsuz bucaksız.
   Ateşe düşmüş yürekler.
   Ülkem, hazin, hazin.

  Viyana'daki baba GÖYÜLDARA, DERSİMDEN, el sallıyoruz.
     BABALAR GÜNÜNDE, DERSİM. Renkli görüntülere sahne oldu.
   Günlerdir hazırlığı yapılan, DERSİM HALK CEPHESİ tarafından organize edilen GRUP YORUMUN, KIŞLA Meydanı SEYİT RIZA PARKINDA konseri vardı. DERSİM, tarihi bir gün daha yaşıyordu. Köylerden, ilçelerden, akın akın insanlar SEYİT RIZA Parkına akın etmişti. Politik düşünceleri farklı olanlar öğrenciler, öğretmenler, memurlar, esnaflar, hemen herkes meydandaydı. Anneler çocukları ile gelmişlerdi.
   1985 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesinde okuyan KEMAL SAHİR GÜREL, TUNCAY AKDOĞAN, METİN KAHRAMAN, AYŞEGÜL YARDAM adlı öğrencilerin bir araya gelerek kurdukları müzik gurubu GRUP YORUM, Halkların özgürlük özlemini, devrimci, sosyalist müzik türü ile dile getiren, bu uğurda haklarında 400 dava açılmış, 15 üyesi hapis cezasına çarptırılmış, 'BANA BİR TÜRKÜ SÖYLEYİN YARINLARA UZANSIN. Konseri ile ülke çapında ünlenmiş, 15 Nisan 2012 de 350 bin kişinin katıldığı İstanbul BAKIKÖY konserini gerçekleştirmiş Devrimci bir guruptur.
   Kışla Meydanı, SEYİT RIZA Parkı bir kez daha Büyük bir katılıma, coşkuya, ev sahipliği yapmıştı. Katılımcılar parka sığmamış ara sokaklara taşmıştı. Coşkunun yankısı, bütün şehre gökyüzüne yansımıştı. Konser sonrası ilçelerine, köylerine dönen katılımcılar, düğün alayı gibi coşkularını sürdürerek dönmüşlerdi.
   Babalar günü, DERSİMDE farklı büyük bir coşku ile kutlanmıştı.

+   +   +

   Bir okurum yazmış. 'Son nüfus sayımında Tunceli'nin Merkez nüfusu, 32.800 olduğu halde tabelada hala 25000 yazmaktadır. Neden değiştirilmiyor.' diye sormuş.
   Bende yetkililere soruyorum. 'Neden değiştirmiyorsunuz?

+   +   +

   Amerika'da olduğunu bildiğim Ali Gün isimli bir başka okurum. Doğa ile ilgili yazılarımdan dolayı, teşekkür, etmiş.
   Bende ona doğa konusunda duyarlı olduğu için teşekkür ediyorum.

+     +   +

   Gözümün rahatsızlığından dolayı geçmiş olsun.' dileklerini gönderen okurlarıma da geçte olsa teşekkür ediyorum.

+   +  +

GÜL BAHÇESİNİN ORDAN

   Gül Bahçesinin oradan, yanından geçerken, bütün gece susmadan öten bülbüller aklıma geldi. Gül bülbülsüz olmaz, ona aşkı bitmezmiş. derler.' Masallarda açmayan kuru gül, bülbül gelip üstüne konup, şarkılarını söyleyince açmış. Beyaz, kırmızı, güllere bürünmüş
   Gülün bülbülsüz, ormanın kınalısız olmayacağını bilen Orman İşletme Müdürlüğü, Hozat ilçesinde ormana bıraktıkları 200 kınalı kekliğin yanında 100 kınalıyı daha doğaya bırakmışlar.
   Bunu yeterli görmeyen Orman İşletme Müdürü, 'Aralıklarla kınalıları doğaya salmaya devam edeceklerini, söylüyordu.
      
   
       
  
     Fikri TAŞ
     [email protected] 

Bu yazı toplam 1792 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim