Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tesislerinde üretilen 40 bin adet sazan balığı yavrusu ilimize gönderildi.Yavru balıklar İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Kaya ve vatandaşların katılımıyla Pertek İlçesi Günboğazı Köyü Günboğazı Göletine bırakıldı.Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin büyük önem verdiği, su ürünleri kaynaklarını balıklandırmaya devam ettiklerini belirten İl Müdürü Orhan Kaya,"Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğümüz tarafından, yürütülen Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tesislerinde üretilen sazan balığı yavrularından 40 bin adedi İimiz Pertek İlçesi Günboğazı Köyünde bulunan Günboğazı Göletine bölgedeki vatandaşımızın katılımı ile bırakılmıştır.Ülkemiz biyoçeşitliliğin korunması ve su ürünleri kaynaklarımızın gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması suretiyle balık başta olmak üzere su ürünlerinin en az bir kez üremelerine imkan tanınması büyük önem arz etmektedir"dedi.
Günboğazı göletine 40 bin adet sazan bırakıldı

Pertek ilçesine bağlı Günboğazı göletine 40 bin adet sazan yavrusu bırakıldı.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Tunceli’ye Dev Hibe Desteği: IPARD’da 80 Milyon, Kırsal Kalkınmada 273 Milyon TL’lik YatırımTunceli Valisi Şefik Aygöl, kentte yürütülen kırsal kalkınma ve IPARD projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Sarı Saltuk İlkokulu Çevresinde Hafriyat Tehlikesi: Öğrenciler ve Sürücüler Risk AltındaSarı Saltukİlkokulu’nun bulunduğu bölgeye yakın bir noktada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne ait binanın yıkımının ardından ortaya çıkan hafriyatın uzun süredir kaldırılmaması, bölgede ciddi bir güvenlik sorununa yol açıyor.
Dersim Belediyesi Seçilmişlerinden Kayyım Yönetimine Sert Tepki: “Bu Bir Doğal Afet Değil, Yönetim Krizidir”Dersim Belediyesi seçilmişleri, kentte etkili olan kar yağışının ardından yaşanan elektrik, su ve doğal gaz kesintileri ile yolların açılmamasına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak kayyım yönetimini sert sözlerle eleştirdi. Açıklamada, yaşananların “doğa
Dersim’de Cemevi Genel Kurulu Tartışması: Kurumlardan “Meşru Değil” AçıklamasıDersim’de Hacı Bektaş Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Tunceli Cemevi’nin seçimli genel kurulunda yaşanan tartışmalar, kentteki meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının ortak basın açıklamasına konu oldu.
Dersim 1937-38 Tanıkları İçin Yardım Çağrısı: “Son Tanıklar Göçmeden Uzat Elini”Dersim 1937-38 Katliamı’na tanıklık eden son kuşak için yürütülen kapsamlı sözlü tarih çalışması yeni bir aşamaya girerken, proje yürütücüleri kamuoyuna önemli bir yardım çağrısında bulundu. Yapılan çağrının maddi bir destek talebi içermediği, tanıklara d
Dersim 1937-38 Tanıkları İçin Yardım Çağrısı: “Son Tanıklar Göçmeden Uzat Elini”Dersim 1937-38 Katliamı’na tanıklık eden son kuşak için yürütülen kapsamlı sözlü tarih çalışması yeni bir aşamaya girerken, proje yürütücüleri kamuoyuna önemli bir yardım çağrısında bulundu. Yapılan çağrının maddi bir destek talebi içermediği, tanıklara dTüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim




























