• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • Tunceli 10 °C

GÜL BAHÇESİNDE GÜLLER SOLMUŞTU

Fikri TAŞ

      Belediyenin, 2009-2010 çalışmalarını derleyen, FAALİYET RAPORU bir albüm güzelliğinde hazırlanmış, yer yer kentin güzelliğini sergileyen, kuşe kâğıt görülmeye değer, baskılı bir yayın.
      Mahalli seçimler sonrası seçilen yeni Belediye yönetiminin iki yıllık çalışmalarına bütün kentte oturanlar gibi bende yakından tanık olmuşumdur. Başarılı gördüğüm çalışmalarını alkışlamış, yeterli görmediğim, eksik gördüğüm çalışmalarında gerekli uyarılarımı yapmış, önerilerde bulunmuştum.
      Belediyemizin iki yıllık gibi kısa sürede, sınırlı olanaklarına rağmen, başarılı çalışmalar yaptığına inanıyorum. Günlük yaşamda yeterince gözlenmese de, kentin bütünde başarılı çalışmaların yapıldığını gözlemlemek mümkündür. Günlük yaşamda önemli bir yer tutan ulaşım, alt yapı, park ve bahçeler, spor parkları, belediyenin başarılı çalışmalarına örneklerdir. Kenar mahallerin en ücra köşelerine asfaltlanmış yolları götürmeleri, o yıllarca görülmemiş, ihmal edilmiş insanlara yaşamlarında kolaylık sağlamaları gerçekleştirdikleri önemli hizmetlerdir. Yine o yoksulların oturdukları mahallenin çocuklarına oyun parkları yapmaları, oyuncak alamayan çocuklara oyuncak almak, vermek kadar sevindirmiştir.
   Belediyenin yapacağı çalışmalarda önemli bir yer tutan şehir içi yolların asfaltlanması, onarımı için gerçekleştirdiği araç gereçlerle ihtiyacı olan asfaltı üretmesi, belediyeye ekonomik katkı sağladığı gibi, şehir içi yolların sürekli bakımlı olmasını sağlamıştır. Altyapı kanalizasyon çalışmaları da belediyenin sürekli sürdürdüğü çalışmalardır. İnsan sağlığını tehdit eden espas su borularının bütünü ile değiştirilmesi, yerine insan sağlığını tehdit etmeyen boruların döşenmesi kısa süreli başarılı çalışmalardır.
   Şehrimizi baraj canavarından koruyacak arıtma tesisinin ihalesinin yapılması, çalışmalarının aralıksız sürdürülmesi de belediyenin başarılı çalışmaları arasındadır. Atatürk Mahallesi kooperatifler semtinde belediye tarafından yapımı tamamlanan parkın yanındaki çok katlı yeni binaların atıklarının arıtma tesisi projelerinin dışında bırakılması, baraj gölüne akması, şimdi olduğu gibi gelecekte de büyük tehlike yaratacağından biran önce arıtma projesi kapsamına alınmasını isteyen mahalle sakinlerinin uyarısını, konu açılmış iken köşemize taşıdık.
   Kışla meydanı ile onu süsleyen, ilgi odağı yapan SEYİT RIZA, iki yıllık belediyenin kente kazandırdığı, önemli eserlerdendir. Tarihi yerleri, eserleri, olmayan Tunceli için Kışla Meydanı, SEYİR RIZA, bütün gün ziyaretçisi olan tarihi turistik bir mekânımız olmuştur.
   Okuryazar oranı yüksek, okulu, okumayı çok seven kentimizde yeni nesillerin şekillenmesinde, önemli katkısı payı olan kütüphanenin eksikliğini belediyenin yeterli olmasa da gidermesi, belediyeye ait bir binanın bir katını kütüphane olarak düzenlemesi, hizmete koyması yine sayılacak başarılı hizmetlerindendir. Kültür faaliyetlerine, çalışmaları arasında yer vermesi, çağdaş belediyeciliğin günümüzdeki örnekleridir.
   Hırsızı, yankesicisi, kaptı katçısı olmayan kentte, önemli bir sorun olarak görülen madde bağımlısı çocuklarımızın, topluma kazandırılması için belediyenin yaptığı çalışmalar, gerçekleştirdiği hizmetler, toplumumuz için önemli yararlı çalışmalar olmuştur. Belediye Başkanlığının ricası üzerine iki yıldır Antep’te görevli olduğu üniversiteden gelip belediyenin yaptığı bu çalışmalara katılan, büyük destek sağlayan Doç. Dr. ÖZKAN HOCA’DA bu gönüllü çalışmalarından dolayı alkışlanacak bir başka isimdir.
   Çokça şikâyetçisi olan başıboş hayvanların caddelerde sürekli tehlike yaratmaları, çevreyi tahrip etmeleri belediyenin eksikleri arasında gösterilmektedir.
   Kentin temizlik çalışmalarını yeterli görmeyen, kapatılan kaldırımlarla ilgili yapılan eleştirilerde çok az haklılık payı olsa da eksiklik bütünüyle belediyenin değil. Toplumsal olarak hepimizin eksikliğidir.
  Kentin imar yapısını düzenleyen, imar yasası ile ilgili 18. ci madde uygulamaları, kat sorunu, en çok konuşulan tartışılan konular olarak gündemdeki yerini, önceliğini, korumaktadır.
  Şehrimizin girişinde, şehrimize gelen herkes tarafından görülen, GÜL BAHÇEMİZDEKİ güller, sararıp solmuş, Hatta kurumuş. Bu üzücü manzara, gören herkesi üzdüğü gibi, beni de çok üzdü. Suyu bol olan, torba yasasına göre personel fazlalığı olduğu söylenen belediyenin o gülleri kurutması, başkanı bir kadın olan belediyemize hiç yakışmamaktadır. Oradan her geçişte bizim gibi belediye Başkanı da o sararıp solan, kuruyan gülleri görmüş olmalıydı. Sulamak için açılan oyuncak çukurları, Yaz boyunca yeterice sulanmadığını görmüş olmalıydı.
  GOLE ÇETUNUN yanı başında onun güzelliğinin, yeşilliğinin bir uzantısı olan GÜL Bahçesindeki güller. Sararmış, solmuşlar. Hatta kurumuşlar.
  Onlar gonca gülerdir. Onlar, arkadaşlığı, sevgiyi, aşkı, tutkuyu, saygıyı, yürekliliği ifade ederler. Onları kurutmak, insanı süsleyen bu değerleri kurutmaktır.
  Gül bahçesindeki güller, solmuştu. Hatta kurumuştu.
  Güz gülleri açmadan.

 FİKRİ TAŞ
 [email protected]
      

Bu yazı toplam 1465 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim